Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Ktora torba?
Autor Wiadomość
MC 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Wto 30 Wrz, 2008   Ktora torba?

http://www.cyfrowe.pl/apa...ndent-400.html#
czy moze
http://www.cyfrowe.pl/apa...nova-4-aw.html#
Chodzenie na miasto z plecakiem nie jest 100% wygodne, a i wyciaganie sprzetu trwa z niego za dlugo. Ma pomiescic A700 z gripem, 70-300,CZ16-80, Sigme10-20 i lampe blyskowa (duza). Generalnie chodzi mi o wygode i dosyc szybkie wyciaganie sprzetu, zmiane obiektywu itp.

Reklama

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

Wysłany: Wto 30 Wrz, 2008   

MC, ta Naneu Pro Correspondent 400, będzie za duża, za to ma super wygodny pasek na ramie ( elegancko wyprofilowany) i jest solidnie usztywniona. Ja do wersji 300 mieszczę D300 z gripem z podpiętym 70-200 VR, lampkę, 18-135G, TC2, 50/1.8, D80 jako zapas, baterie, ładowarki, środki do czyszczenia i inne drobiazgi.

MC 

Faktycznie, chyba masz racje. To ma byc cos bardziej porecznego. A jak z wygoda wyjmowania sprzetu?

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

Zależy jak sobie poukładasz. :)
Jeśli chcesz wyciągać sprzęt bez zatrzymywania się, może być problem. Pokrywa komory otwiera się w kierunku do fotografa, jej sztywność i wyprofilowanie nie ułtawia wyjęcia aparatu. Tylko że ta torba nie została stworzona do tego. Raczej do bezpiecznego transportu sprzętu.

MC 

Nie chodzi mi o to, zebym w ciagu sekundy mogl wyciagnac sprzet, bo nie jestem reporterem. Ale w plecaku, ktory mam (cholernie wygodnie sie go nosi) jest ten mankament, ze do wyjecia czegokolwiek trzeba sie zatrzymac, zdjac plecak, polozyc go na murku, drodze czy czyms innym i dopiero otworzyc.

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

no więc do szybszego wyciągania niż z plecaka, taka torba się nada. Pewnym mankamentem ale i też plusem dla tej torby, jest podwójne zapięcie głownej komory. Oprócz plastykowych solidnych złączek na paskach jest rzep na klapie torby ( w środku) który łączy się z drugą jego częścią na ścianie torby ( na zewnątrz ) jest to solidne zamknięcie, zwłaszcza że dobrze wyprofilowana pokrywa komory, dobrze ją zamyka, więc czasami wystarczy tylk korzystać z rzepu.

MC 

Moze to i glupie pytanie (nie wykluczam :razz: ), ale czy nie jest zbyt duza, nieporeczna?

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

Biorąc pod uwagę to co można w niej zmieścić... napewno jest poręczniejsza od foliowej reklamówki z taką zawartością. A na poważnie: nie przeszkadza ( wersja 300 ) w robieniu zdjęć. Dużą zaletą jest dobry, wyprofilowany pasek na ramię. Ja jestem zadowolony.

MC 

mnich napisał/a:
nie przeszkadza

I to chyba jest najwazniejsze. Wersje 400 juz sobie daruje, bo az takiej wielkiej nie bede raczej potrzebowal. Co do foliowej reklamowki - widzialem kiedys D60 w takim "futerale".

Paweł_G 
Maniak

Ja mam torbę model Nova 3 i mieszczę mój sprzęt dość ciasno tzn. nie upycham nic ale nie mam już za wiele luzu - stałka 50 jeszcze wejdzie do jednej przegródki ale body z podpiętym gripem już nie bardzo. Wersja 4 jest nieco większa ale ta nie duża różnica daje sporo większe możliwości upakowania sprzętu. Sam małem już ją zamówioną ale wtedy nie miałem jeszcze lampy i 4 wydała mi się za duża. Ogólnie jest to torba w formie sporego klocka ale za to jest odpowiednio sztywna. Główna komora zapinana jest zamkiem a klapa dopinana jest na klamerkę tak więc ja podobnie jak mnich, często nie zapinam zamka błyskawicznego tylko klamerkę. Torba ta ma fajnie wyprofilowany pas naramienny.

MC 

Wysłany: Czw 16 Paź, 2008   

Niestety, troche problemy z dostepnoscia zweryfikowaly moje zamierzenia a i doszedlem do wniosku, ze az tak wielkiej torby nie potrzebuje. Dlatego zwracam sie z pytaniem o nastepujace:
http://www.pstryk.pl/deta....3+kolor+czarny
http://www.foto-net.pl/sk....AW-czarna.html
http://www.foto-net.pl/sk....AW-czarna.html

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

MC, wstaw jeszcze raz linki do tych z Foto-net bo się nie otwierają

docxxx 
Początkujący

Jesli C400 jest wieksza od Novy to bralbym po prostu ta pierwsza. Miejsca nigdy za wiele. Z tego co widze, to na dodatek Nova ma male kieszenie boczne. Nic tam nie wsadzisz. Ja do C400 zmieszcze ladowarke do aku i ladowarke do Nikona. I to w jednej kieszeni. Druga moze byc na bulke itp.

MC 

http://www.foto-net.pl/sk...-AW-czarna.html
http://www.foto-net.pl/sk...-AW-czarna.html
Teraz powinno byc dobrze.
docxxx, problem polega na tym, ze C400 jest dla mnie jednak za wielka. Chodzi tez o wygode. Jak bede chcial brac wszystko, to zaladuje plecak.

docxxx 
Początkujący

Ja mam C400 i jest akurat. Zalezalo mi na tym, zeby mozna bylo wlozyc body z podpietym 70-200/2.8 i jeszcze miec miejsce na 3 szkla i lampe. Plecak tez mam, ale nie zawsze jest uzyteczny. Na wycieczki owszem.

Odpowiedz do tematu