Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
KOSTKA
http://fripers.pl/product...-FreePower.html - chcę dwie sztuki - wolę motać się z kablami niż z ustawieniami i ewentualnymi problemami technicznymi. Domniemam, że kostkę można w kostkę aby dwoma kablami dwie lampy wyzwalac?
Wyzwolenia lamp chcę dokonywać kablami - wiem że to po bandzie ale jak pisalem wole kablami się motać niż mieć inne problemy techniczne.
Czy tym zestawem jestem w stanie zadowolić szefa? Albo inaczej zapytam. Czy tym zestawem jestem w stanie popełnić coś dużo lepszego niż to w załączniku?
To z załącznika robione po bandzie...
f/4,5 - iso800, ekspozycja +0,7 (światło w ciemnym magazynie) z wiszącej lampy stąd odbicia na naklejce.
Przede wszystkim zacząłbym od zmiany obiektywu, żeby zmienić perspektywę. To zdjęcie z załącznika mocno deformuje przedmiot.
Co do tła, to do takich packshotów preferuję białą, elastyczną, gładką powierzchnię typu HIPS, można dość tanio kupić, daje lekkie refleksy, choć nie tak mocne jak niektórzy oczekują. Ciekawe co fachowcy na to…
dcs [Usunięty]
Wysłany: Czw 01 Gru, 2011
dretan,
Doświetlenie dałbym przez tło - zero cieni i refleksów, tylko dobrze ustawić jego moc w stosunku do głównego. Poza tym jak nie masz doświadczenia wybierz światło ciągłe.
Zdjęcie robione rozwalonym Tamronem. Szkło jakie jest w "koszyku" to Obiektyw Canon 50mm f/1.4 EF USM. Te zdjęcie z załącznika robione było z palucha Tamronem 17-50/2.8 rozklekotanym w ciemnym pomieszczeniu.
Ale ten rozwalony Tamron ma działające 50 mm? Bo zdjęcie zrobione jest na 22 mm i to jest raczej spory błąd.
Co do oświetlenia to nie wypowiadam się, bo nie używam lamp światła stałego, ale ponieważ będą one wymagały raczej dłuższego czasu naświetlania, to musisz liczyć się z tym, że warto wyłączyć inne źródła światła w pomieszczeniu. Jeśli zdjęcia będziesz robił w tym magazynie, to może być to niemożliwe/kłopotliwe.
Przy wartości >30 mm wywala znany z Tamrona w tym modelu error i nic nie można już pstryknąć stąd właśnie owe 22mm. Poza tym Tamron od początku nie celował idealnie i z testów wyszło, że ma tendencję do ostrzenia przed celem.
Zdjęcia nie będą robione w magazynie. Będą robione na poddaszu w przyzwoicie oświetlonym pomieszczeniu (info w załączniku).
Najważniejsze aby zdjęcia były "żyletki" a i budżet nie był napięty stąd właśnie w/w propozycja w linkami do zerknięcia co ewentualnie do zmiany. Chyba nie chcemy opcji "powinno wystarczyć" - jeden piorun wie co będzie za pół roku więc lepiej mieć ewentualny zapas.
[ Dodano: Sob 03 Gru, 2011 09:22 ]
Zastanawiałem się jeszcze czy nie będzie lepszego rozwiązania stosując Sigma EX 2,8/17-50 DC OS canon HSM. Tak mi znajomy fotograf zasugerował.
[ Dodano: Nie 01 Sty, 2012 10:31 ]
50mm / f1.4 doszła w piątek. Niestety kurier "olał" sprawę i leży 50km ode mnie na magazynie kolejny sprzęt. Miałem nadzieję w weekend się pobawić - niestety.
Nie otrzymałem konkretnych informacji odnośnie oświetlenia w związku z tym zamówiłem...
No właśnie może lepiej teraz jeszcze nie pisać Jak w tygodniu rozłożę i popełnię kilka zdjęć wtedy będzie można sypać gromy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 14