Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Chętnię pożyczę adapter EF / FD celem sprawdzenia obiektywów
Autor Wiadomość
drecher 
Nowy

Wysłany: Czw 29 Gru, 2011   Chętnię pożyczę adapter EF / FD celem sprawdzenia obiektywów

Jeśli ktoś może i się nie boi, to bardzo chętnie pożyczyłbym adapter ef/fd, gdyż wszedłem w posiadanie całkiem przypadkiem 2 obiektywów fd i nie wiem czy sa sprawne. Kupiłem razem z body, ale body niestety nie działa, chciałbym sprzedać obiektywy, lub na pewno jeden z nich jeśli okaże się sprawny.

Reklama

4motion 
Rozmowny

Wysłany: Czw 29 Gru, 2011   

Cześć,
może będę niemiły, ale naprawdę myślisz że ktoś pójdzie na pocztę zapakuje parę złotych wart adapter wyśle Ci, osoby której kompletnie nie zna z jednym postem na forum??? Nie twierdze że jesteś złodziejem bo tego nie wiem.

drecher napisał/a:
Jeśli ktoś może i się nie boi

Jak się nie boi to jest chyba durniem. Niestety krętaczy nie brakuje.

Musisz się chyba bardziej wysilić.

Pozdrowienia
Łukasz

drecher 
Nowy

Wysłany: Pią 30 Gru, 2011   

Ok, rozumiem, że Ty byłbyś ostatni, szczególnie że i IRL sobie siedzisz, więc nie wiem po co zabierasz głos.

Zdaje sobie sprawę, ze mam jeden post, każdy musi kiedyś zacząć. Optyczne czytam od dawna, ale z forum nie korzystam ot co.

Po wtóre, z mojego pkt widzenia, faktycznie musiałbym być durniem żeby oszukać kogoś na 100zł bo tyle kosztuje najprostsza przejściówka i zrobić z siebie oszusta i złodzieja. Za bardzo cenię sobie własną reputację. Jak kraść to miliony...

Nie dopisałem, mogę się spotkać w Krakowie jeśli ktoś dysponowałby chęcią i chwilą czasu, nie muszę go dostać akurat pocztą. Po prostu nie opłaca mi się jej kupować, tylko po to żeby sprawdzić i dowiedzieć się że szkła są nie ok, jak będą ok to sobie zakupię.

Pozdrawiam,

P.S. Trochę więcej wiary w ludzi, uczciwi też się zdarzają...

4motion 
Rozmowny

drecher napisał/a:
Za bardzo cenię sobie własną reputację. Jak kraść to miliony...

Ludzie potrafią zabić za 5zł...

drecher napisał/a:
Nie dopisałem, mogę się spotkać w Krakowie jeśli ktoś dysponowałby chęcią i chwilą czasu

To już jakaś sensowniejsza opcja tylko zawęża ilość chętnych.

Cytat:
P.S. Trochę więcej wiary w ludzi, uczciwi też się zdarzają...

Przecież napisałem: Nie twierdze że jesteś złodziejem bo tego nie wiem. Poczytaj trochę więcej forum to zobaczysz że oszustów nie brakuje. Oszukują od 1zł w wzwyż.

drecher napisał/a:
więc nie wiem po co zabierasz głos

Żeby Ci uzmysłowić parę rzeczy że musisz lepiej pokombinować.

Pozdro i powodzenia.

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy

4motion, chyba ciut przesadzasz. ja kiedys dostalam limitowanego winyla od dziewczyny dopiero co poznanej na allegro ;) nie trzeba od razu wyjezdzac z tym zabijaniem za 5zl

4motion 
Rozmowny

moronica napisał/a:
4motion, chyba ciut przesadzasz. ja kiedys dostalam limitowanego winyla od dziewczyny dopiero co poznanej na allegro ;) nie trzeba od razu wyjezdzac z tym zabijaniem za 5zl

Oczywiście że przesadzam to taki skrajny przypadek. Ostatnio bywam też na innym forum poświęconym samochodom i tam jest koleś który oszukuje masę ludzi na małe sumy na różnych forach pisząc do nich że posiada szukane przez nich cześć za parę zł i żeby przelać na konto to im to wyśle. Chętnych nie brakuje a że oszustwo na małą sumę pieniędzy ludziom nie chce się na policję iść.

Nigdy nie twierdziłem że drecher jest kim ze złymi zamiarami.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

drecher, a co chcesz sprawdzić w tych obiektywach?

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

4motion napisał/a:
Ludzie potrafią zabić za 5zł...
ale raczej nie logują sie po to na forach ;)

4motion, więcej zaufania. nie ma co wrzucać wszystkich do jednego worka...

a kolega drecher mógłby na początku bardziej doprecyzować na czym milo polegać to pożyczenie żeby uniknąć niedomówień ;)

drecher 
Nowy

Już precyzuję.

Cóż, po pierwsze jakość zdjęć z tych obiektywów. Jeden to Tokina 80-200 drugi Canon 50 1.4 albo 1.8, nie mam teraz przy sobie, a dokładnie nie pamiętam.
Po drugie, ogólnie jak wygląda współpraca przez taki adapter. Nie bawiłem się nigdy obiektywami FD, nie wiem dokładnie co oferują takie adaptery. Moja wiedza w tym temacie kończy się na tym, że takie obiektywy nie ostrza na nieskończoność, chyba że adapter ma soczewkę, i jest/nie ma potwierdzenia ostrości (adaptery z dandelionem lub bez).

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

+ ręczne ustawianie ostrości i przysłony...

Czyli - jak z dzisiejszym Samyangiem ;)

drecher 
Nowy

Pomiar światła robi body przez obiektyw czy odmawia współpracy?

Czy w takim razie mogę śmiało założyć, ze obiektywy są sprawne?

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

drecher, Odłącz obiektyw od korpusu i takim "łysym" się pobaw. Zobaczysz jak będzie współpracować z FD ;-)

Odpowiedz do tematu