Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
witam wszystkich forumowiczów...
mam pytanie ,kiedy Pentax
wprowadzi następcę K10D,
zastanawiam się ponieważ K10D
jest w zasięgu mojego portfela
ale jakby staniał nic by się nie stało...
Teoretycznie przed świętami, realnie na wiosnę, a praktycznie niewiadomo... Tak to już z Pentaxem jest...
pdf100 [Usunięty]
Wysłany: Wto 09 Paź, 2007
Kurde,
napaliłem się,
niestety był remont
i z kasy na aparat zostało
Ł10,
oby wprowadzili jego następce jak najszybciej
bo chcę zostać szczęśliwym posiadaczem
K10D
Kurde,
napaliłem się,
niestety był remont
i z kasy na aparat zostało
Ł10,
oby wprowadzili jego następce jak najszybciej
bo chcę zostać szczęśliwym posiadaczem
K10D
Masz jeszcze samsunga gx10. Napewno jest tanszy i niegorszy od pentaxa.
pdf100 [Usunięty]
Wysłany: Pią 12 Paź, 2007
niby tak
ale tutaj (w angli)
cholernie (przepraszam)
trudno go dostać,
patrzę akurat tylko na jessopsa bo do innych nie mam zaufania...
kurde, czy ja kiedyś będe miał kase na tego pentaxa...
Ja mam mieszane odczucia, bo kraza ploty, ze cos im nie idzie ostatnio. Nie dziwi mnie to zwazywszy, jakie miewaja ceny. Ostatnio jest jednak zauwazalnie lepiej pod tym wzgledem.
pdf100 [Usunięty]
Wysłany: Sob 13 Paź, 2007
ale ja pamiętam jak kiedyś na jessopsie był
k100d za 299,
tydzień póżniej go już nie było
a na necie nie mogłem odszukać k100d
za tą samą cene,
ale ja pamiętam jak kiedyś na jessopsie był
k100d za 299,
tydzień póżniej go już nie było
a na necie nie mogłem odszukać k100d
za tą samą cene,
P_M więc jakie sklepy foto jeszcze polecasz?
Caly sprzet, jaki mam kupilem w Poslce, w Belgii i na ebayu. W UK kupilem tylko filtry i pare redukcji. Czasem zagladam do jessopsa i do currysa. Ostatnio ogladam raczej kamery, a aparaty przy okazji. Sklepow w UK wielu nie znam. Nie szukalem, bo nie bylo potrzeby.
Ta okazyjna cena na k100d byla w jessopsie przy okazji wyprzedazy, bo teraz maja model super za 370.
Mozesz tez zajrzec na http://www.offeroftheday....CFR5YZwodzgstHA
Dobra cena na k100d super jest na pixmanii.
Ktos kiedys wspominal o Warehouse express. Tam samsung jest za 440 http://www.warehouseexpre...g.html#PC314577
To na tyle kolego. Co mi sie przypomnialo, to ci napisalem. Powodzenia.
a ja wlasnie mam K10D i mnie nie zadowalaja jego szumiska, powyzej 100 ISO - dla mnie nie do zaakceptowania - dlatego pomysl lepiej moze o czyms innym?...ja mysle
pdf100 [Usunięty]
Wysłany: Pon 15 Paź, 2007
wiesz,
prawdę muwiąc to mi szumy "prawie"
zwisają (czasami to tworzy fajny efekt)
pozatym te wszystkie uszczelnienia, stabilizacja...
za tą cene nic lepszego nie dostane...
Rusek, jeżeli szumy K10D w zakresie iso 100-400 są dla Ciebie nieakceptowalne, to albo masz uszkodzony aparat, albo nie jesteś w stanie poprawnie naświetlić klatki. Nie przypuszczam zresztą, żeby jakikolwiek aparat z 10MP matrycą APS-C spełnił Twoje oczekiwania w tej kwestii, bo aparaty oparte na technologii CMOS szumią w tym zakresie czułości bardzo podobnie... Dobrze naświetlona klatka z K10D nawet na iso1600 jest jak najbardzej akceptowalna jakościowo, choć oczywiście nie można porównywać tego z jakością dostępną matrycom pełnoklatkowym.
Przecież K10D nie szumi aż tak bardzo żeby zdjęcia na czułościach powyżej ISO100 były nie do przyjęcia. No może powyżej 800 ISO szumy są duże, ale w którym aparacie nie są duże.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 11