Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pią 02 Gru, 2011 Canon PowerShoot do 400 zł - który wybrać?
Witam
Na wstępie zaznaczę, że jestem kompletnie zielona, ale czytałam sporo pozytywnych opinii o tej serii i chciałabym wybrać coś właśnie z niej. Gdy byłam już zdecydowana na model A480 i weszłam na pojedyncze opinie o nim nabrałam jednak wątpliwości.
Czy ktoś mógłby zerknąć na moją listę i pomóc mi w wyborze? Modele, które często pojawiały się jako 'dobre' to:
Canon A480
Canon A 495
Canon 590 IS
Canon 570 IS
Canon A560
Canon A580
Chciałabym też aparat na zwykłe baterie, a nie takie jak w telefonie. ( wydaje mi się, że wszystkie te modele są takie, ale mogę się mylić )
Eeeh, przejrzałam teraz te moje propozycje, i okazuję się, że tylko 2 pierwsze mogłabym dostać na gwarancji. Trochę obawiam się jednak kupna na Allegro i to jeszcze czegoś używanego.
Czy ktoś mógłby mi polecić jakiś inny, nowszy model ( obecnie dostępny w sklepie)?
Dzięki, ten jest na baterie AA
W pn wyruszę na poszukiwania, mam nadzieje, że znajdę go gdzieś stacjonarnie
Dziękuję za rady
Jakby ktoś miał jeszcze jakieś pomysły to smiało ;D
Aszex [Usunięty]
Wysłany: Sob 03 Gru, 2011
Czy te baterie są konieczne? A800 nie ma stabilizacji i szerokiego konta. Mogą być problemy z fotografią grupy ludzi, architektury i krajobrazów... A3X00 są lepszym wyborem...
No nie wiem, wydaje mi się, że aparat na zwykłe baterie jest praktyczniejszy.
A czy nie ma obecnie w sklepach czegoś dobrego i na takie baterie?
Ostatnio jak pytałam w MM to usłyszałam, że już mało jest aparatów na baterieAA
Aszex [Usunięty]
Wysłany: Nie 04 Gru, 2011
Zaletą baterii jest to, że gdy Ci się wyczerpią, to możesz je kupić w byle kiosku, jeśli jest w pobliżu. Wadą-cena, jeśli będzie robić po parę tysięcy zdjęć. Np A800 może zrobić na jednym komplecie 300 zdjęć. Koszt dodatkowego akumulatora, to jakieś 30-50 zł.
Ze stabilizacją i szerokim kątem jest tylko Panasonic DMC-LS5; jednak nie wiem nic o nim, bo nie znalazłem wiarygodnych testów
Myślałam raczej o bateriach takich, które można ponownie ładować, a nie takich typowych paluszkach ze sklepu.
W sklepie widziałam też model A 2200, ale on również jest na te tel. baterie.
Sama już nie wiem - czy ten akumulator jonowo-litowy można wymienić ew? Bo pewnie po jakimś czasie się zużywa, i szybko by się wyczerpywał...
No, a gdybyś jednak musiał wybrać coś na baterie AA, dostępnego w sklepie, to na co byś się zdecydował? Trochę nie jestem przekonana do tego akumulatora.
Naczytałam się dużo dobrych rzeczy o Canonie, nie wiem czemu teraz tak trudno coś wybrać ;D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11