Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: MM
Pon 04 Sie, 2008
kompakt kieszonkowy do 1100zł
Autor Wiadomość
Łukasz89. 
Nowy

Wysłany: Pon 04 Sie, 2008   kompakt kieszonkowy do 1100zł

Witam i z gory dziękuje za pomoc. Prosił bym o stosunkowo szybkie odpowiedzi gdyż do środy muszę podjać decyzję.

Szukam małego kompaktu kieszonkowego o dobrej jakości zdjęć, sporej fizycznie matrycy i robiącego dobre zdjęcia w nocy (jak na kompakt). Byłem już zdecydowany na fuji f100fd, lecz po przeczytaniu o jego błędach wybór muszę rozpatrzeć ponownie. Czytając opinie bardzo dobrze wypada nikon s700. Pytanie jednak do was czy dostane coś lepszego o podobnych rozmiarach i cenie do 1100zł?

Aha. Bardzo mile widziany manual a z tych modeli posiada go chyba tylko canon i fuji f50 chyba ze się mylę

pozdrawiam Łukasz

Reklama

MichalP 
Optyczny
foto&moto

Wysłany: Pon 04 Sie, 2008   

No - kompakt kieszonkowy, to na pewno nie f100fd. Chyba że masz dużą i wytrzymałą kieszeń. Z testów, jakie czytałem na różnych portalach, wynika, że najlepszą serią kompaktów jest fuji - począwszy od f30-f31-f40-f50. Nie wiem, który z nich jest najlepszy. Pewnie ten pierwszy. Najmniej mpix/taka sama fizycznie matryca albo podobna. Myślę, że fajnie byłoby znaleźć używanego f31, tu porównana jest jakość przy ISO 800 do Nikona d50 http://www.dpreview.com/r...31fd/page15.asp

Łukasz89. 
Nowy

Wysłany: Pon 04 Sie, 2008   

f100fd a f100fs to dwa rózne aparaty ;)
F100fd jest kieszonkowy ;)
a co sadzicie o tym canonie? używany odpada

[ Dodano: Pon 04 Sie, 2008 23:22 ]
nie da sie edytować więc pisze kolejny post :
co do f31 to zgadza sie, wiem że był to bardzo udany model, lecz już nie dostepny a aparat musi byc nowy. f50 za to ma dwa razy więcej pixeli na takiej samej wielkości matrycy;/. Fuji f40 znowu nie ma tak upchanej matrycy ale też nie ma manuala. to jak z tym canonem ixus 960?

[ Dodano: Sro 06 Sie, 2008 16:40 ]
padło na fuji f50. Zobaczymy jak sie będzie sprawował ;)

MichalP 
Optyczny
foto&moto

Wysłany: Pią 08 Sie, 2008   

hehe, mea culpa - zbieżność oznaczeń. :oops:

Galus81 
Nowy

Wysłany: Sob 09 Sie, 2008   

Takze zastawiam sie nad kompaktem...typowo kieszonkowym aparatem...sam tez nie wiem co wybrac...do niedawna zastanawialem sie nad tz4 a takze fx35 i fx500. w miedzy czasie uslyszalem ze nadejsciu LX3 i duzych ponoc jej mozliwosciach,ale cena jaka ma byc troche mnie odstraszyla...ok1900 :shock: ostatnio ukazal sie aparacik w60..i nad nim teraz sie zastanawiam...bo w planach mam tez kupno luzztra :>
co o nim sadzicie? a moze inna propozycja?
http://www.pentax.jp/japa...tio-w60/ex.html

pozdrawiam!!

Łukasz89. 
Nowy

Wysłany: Nie 10 Sie, 2008   

co do kieszonkowców - testuje moje f50 od kilku dni i jestem zadowolony. Momi że jednak upakowali tam te 12 mpix to szumy i tak mniejsze niż w nikonie s700 który też ma 12 mpix na porównywalnie tej samej wielkosci matrycy. (porównywałem zdjęcia z tych aparatów) w f50 zdjęcia przy iso400 są znośne, jesli nie wykonujemy dużych odbitek - w nikonie s700 iso 400 wyglada znacznie gorzej. Jednak fuji dalej prowadzi pod wzgledem szumów. Porównywałem tez z olympusem mju 1010 i tutaj widze że olympus ma gorszego autofocusa. fuji lepiej łapie ostrosc. Szumy tez sa mniejsze. Zaletą olympusa 1010 był za to 7 krotny zoom optyczny. (fuji tylko 3x, lecz ogólnie to wystarcza). Ogólnie z czystym sumieniem moge polecić f50, jednak lepiej korzystać z trybu manualnego (niestety bardzo okrojony i nie wiele można tam ustawić;/ ) i wybrać samemu wartośc iso gdyż w trybie auto aparat dobiera zbyt duże wartości iso w pomieszczeniach

dwukropek 
Nowy

Wysłany: Pią 09 Gru, 2011   

Wow, tych modeli o których mówicie nie ma w całym dziale aparaty fotograficzne cyfrowe. Ktoś się podejmie uaktualnienia wątku? :D

dcs
[Usunięty]

Wysłany: Pią 09 Gru, 2011   

dwukropek,
Tu są
http://www.optyczne.pl/po...rat%C3%B3w.html

Dobosz65 
Nowy

Wysłany: Pon 12 Gru, 2011   

Dwukropek, z mojego doświadczenia podpowiem Ci, że teraz jednym z wiodących modeli jest zaawansowany kompakt DSC-HX100V (żebyś się nie zgubił/zgubiła w sieci ;) - aparat cyfrowy Sony ). Nie wiem, co prawda, jak radzą sobie teraz aparatu Fuji, bo to zupełnie nie moja działka. Generalnie, od pierwszego postu minęły ponad 3 lata i przez ten czas aparaty kompaktowe w jakości znacznie zbliżyły się do lustrzanek.

Odpowiedz do tematu