Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Używane lub nowe do 900 zł
Autor Wiadomość
Frenetic 
Nowy

Wysłany: Pon 12 Gru, 2011   Używane lub nowe do 900 zł

posiadam Nikona d3000 z kitowym 18-55mm i chcę go sprzedać żeby kupić jakieś lepsze body, jedynymi wymaganiami jest to żeby po pierwsze był to nikon i po drugie miał śrubę do ostrzenia w korpusie, żeby nie potrzeba było obiektywów z własnym silnikiem. pozdrawiam

Reklama

lotofag 
Optyczny

Wysłany: Pon 12 Gru, 2011   Re: Używane lub nowe do 900 zł

To chyba będzie trudne, żeby kupić coś lepszego za te pieniądze. Masz do wyboru albo dozbierać, albo zabytki pokroju D50 czy D70. Może jakimś cudem trafiłby się D80...

Ewentualnie możesz za to zanabyć jakiś ciekawe szkiełko dla uzupełnienia tego 18-55 i poznania nowej jakości. W zasięgu są 35/1.8G i 50/1.8G i nie musisz sięw ich przypadku przejmować "śrubokrętem" ;)
Ostatnio zmieniony przez lotofag Pon 12 Gru, 2011, w całości zmieniany 2 razy  

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy
Wysłany: Pon 12 Gru, 2011   

Frenetic, o nowym zapomnij, sprawdz sobie ceny. jesli chodzi o starsze korpusy ze srubokretem, w tabeli na dole tego artykulu masz informacje ktore korpusy go posiadaja. poszukaj tych modeli na allegro czy ebayu i wybierz jakis, ktory sie zmiesci w tym przedziale
http://en.wikipedia.org/w...#External_links

dcs
[Usunięty]

Frenetic,
http://allegro.pl/pentax-...1993135991.html
http://allegro.pl/pentax-k-m-i1991913111.html K-m+ 18-55 +28-200asph. -990 zł
Może Pentax? :grin:
Model zaprezentowany 22.09.2008, więc dość świeży.
Ostatnio zmieniony przez dcs Pon 12 Gru, 2011, w całości zmieniany 9 razy  

Frenetic 
Nowy

moronica napisał/a:
Frenetic, o nowym zapomnij, sprawdz sobie ceny. jesli chodzi o starsze korpusy ze srubokretem, w tabeli na dole tego artykulu masz informacje ktore korpusy go posiadaja. poszukaj tych modeli na allegro czy ebayu i wybierz jakis, ktory sie zmiesci w tym przedziale
http://en.wikipedia.org/w...#External_links

Wiem ze nawet nie mam co się modlić o nowe body za tyle pieniędzy. szukam bardziej jakieś używki, interesuje mnie ten śrubokręt.

i z ciekawości orientujecie się może ile za pół roku zadbanego d3000 mozna dostać , papiery kupna gwarancja jeszcze jest.

moronica 

Frenetic, ponownie - wejdz na allegro lub ebay i sprawdz po ile chodza. czemu mialby to ktos zrobic za ciebie

lotofag 
Optyczny

Frenetic napisał/a:
interesuje mnie ten śrubokręt.

A jakie konkretnie obiektywy na śrubokręt Cię interesują?
Frenetic napisał/a:

i z ciekawości orientujecie się może ile za pół roku zadbanego d3000 mozna dostać , papiery kupna gwarancja jeszcze jest.

Allegro->Szukaj, wpisz Nikon D3000, zaznacz "zakończone" i przeglądaj ;)

Frenetic 
Nowy

lotofag napisał/a:

Frenetic napisał/a:
interesuje mnie ten śrubokręt.

A jakie konkretnie obiektywy na śrubokręt Cię interesują?
Cytat:

na początek jakis 50mm potem jakis wiekszy 80-200mm i jakiś szeroki kąt.

[ Dodano: Pon 12 Gru, 2011 21:38 ]
moronica napisał/a:
Frenetic, ponownie - wejdz na allegro lub ebay i sprawdz po ile chodza. czemu mialby to ktos zrobic za ciebie

nie pisałem żeby ktoś to robił za mnie, nie miałem nawet tego na myśli ani w zamiarach. bardziej miałem na myśli ze może na forum nie dawno było takie pytanie.

lotofag 
Optyczny

A patrzyłeś na ceny tych innych szkieł na śrubokręt poza 50/1.8D?
Jeśli to ma być np. 80-200/2.8 to nie będzie to kosztować kilkuset złotych. Szerszy kąt tani też nie będzie, jaki by nie był - no, może oprócz manualnego Samyanga 14/2.8, ale często chce się konkretne UWA.

dcs
[Usunięty]

Frenetic,
Sama SIGMA 28-200 f1:3,5-5,6 ASPHERICAL IF jest warta 400-500zł.

Frenetic 
Nowy

dcs napisał/a:
Frenetic,
Sama SIGMA 28-200 f1:3,5-5,6 ASPHERICAL IF jest warta 400-500zł.

Tylko to jest tak bardziej zakup na za 2-3 miesiące. po prostu już teraz pytam żeby wiedzieć na jakie koszty się przygotować i ewentualnie co możecie doradzić, zeby jakoś więcej kasy dozbierać.

dcs
[Usunięty]

Frenetic,
Może zainteresuj się Pentaksami /lub Pentaksami sprzedawanymi pod nazwą Samsung/. Z tą samą matrycą co Nikony będą nowsze i dużo tańsze.

moronica 

Frenetic, na twoim miejscu zostalabym przy tym korpusie ktory masz. po nim albo kupic cos dobrego albo sobie darowac. lepiej dokup sobie 50/1.8G lub 35/1.8G i ciesz sie zdjeciami

lotofag 
Optyczny

dcs, co takiego da Pentax K-m w porównaniu do D3000? W dodatku z DA 18-55 i jakimś starym spacerzómem z analogowych czasów rzekomo wartym 400zł? ;)

Cytat:
na twoim miejscu zostalabym przy tym korpusie ktory masz. po nim albo kupic cos dobrego albo sobie darowac. lepiej dokup sobie 50/1.8G lub 35/1.8G i ciesz sie zdjeciami

Już to wyżej pisałem. Te szkła moga dać nową jakość i na pewno warto rozważyć taki zakup jako alternatywę dla pakowania się na siłę w jakiegoś staruszka. No, gdyby to był chociaż D80 - dla wygody użytkowania.

Jak już ktoś wspomina o Pentaksach, to można spróbować wyrwać K10D lub K20D, albo ich Samsungowe klony czyli GX-10 i GX-20. Tylko jaki to ma sens, jeśli z nimi nie pojawi się szkło lepszej jakości? A w P nie ma nowej "tanio-plasticzanej" 50ki f/1.8...
Zamienił stryjek siekierkę na kijek...

dcs
[Usunięty]

lotofag,
lotofag napisał/a:
co takiego da Pentax K-m w porównaniu do D3000?

Frenetic napisał/a:
posiadam Nikona d3000 z kitowym 18-55mm i chcę go sprzedać żeby kupić jakieś lepsze body, jedynymi wymaganiami jest to żeby po pierwsze był to nikon i po drugie miał śrubę do ostrzenia w korpusie, żeby nie potrzeba było obiektywów z własnym silnikiem.

Nie ja to wymyśliłem.
Pierwszego nie spełnia :smile:
-śrubę,
-cenę
lotofag napisał/a:
jakimś starym spacerzómem z analogowych czasów rzekomo wartym 400zł? ;)

-Akurat to wersja IF, która nieporównanie szybciej od poprzednich ostrzy
Już wiesz?

Odpowiedz do tematu