Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
wb600 prosty kompakt o dużym zoomie. wyjątkowo brudzące się wyświetlacze. są filmy w HD, jednakże trzeba pamiętać o szybszej karcie pamięci.
wyświetlacz w miarę czytelny, autofocus nawet daje radę. oczywiście duże szumy na czułościach od ISO100 w górę (jak na kompakt nie jest źle do ISO640)
wbudowana lampa, łatwa obsługa i miłe wykonanie
jeśli nie pasuję nam wygląd i wielkość wb600 możemy wybrać wb 5500, ale taki już nam się do kieszeni od kurtki nie zmieści (bo taki wb 600 do wewnętrznej kieszeni jak znalazł)
zastanawiałam się również nad zakupem canon sx 130 is,zależy mi zakupie dobrego aparatu do kwoty 800 zł i tak naprawdę nie ma znaczenia tutaj jakiej jest marki.
Przez 10 lat mój Ricoh dawał radę ,ale niestety już nie działa.
Szukam aparatu poręcznego do robienia dobrych zdjęć w pomieszczeniach przy słabym oświetleniu, oraz do robienia zdjęć moich super szybkich córeczek,
Nie zastanawiaj się, tylko bierz samsunga BW55000, w tej cenie nie znajdziesz niczego lepszego w takiej jakości i z takimi możliwościami. W WB550 masz super optykę Schneider-Kreuznach, tak dobrej optyki nie a większość aparatów z tej samej półki, nawet tych renomowanych.
Zapis w RAW, pełny zakres ustawień manualnych, a i program automatycznych ustawień radzi sobie znakomicie. Zdjęcia wychodzą po prostu super, tak jak i filmy HD.
Trzy miesiące temu przesiadłem się z Nikona Coolpix L120 na Samsunga tzn. mam obydwa aparaty, ale używam Samsunga, po prostu jest lepszy.
Colin147, czy myślisz że karomila zastanawia się od ponad 5 m-cy i nadal nie podjęła decyzji
madzia.sz [Usunięty]
Wysłany: Wto 20 Gru, 2011
przyklejam się do tematu, mam nadzieje że jeszcze ktoś mi pomoże
Mianowicie chcę kupić aparat z super zoomem, też tak do 800zł. No i zostały mi dwie opcje: NIKON COOLPIX L110 oraz SAMSUNG WB5500. Co myślicie???
Jesssu, tylko nie Nikon L110!
Miałem kilka Nikonów ale ten L110 to porażka. Samsung WB5500 ze znakomitym obiektywem Kreuznacha, to dużo lepszy wybór... Zaopatrz się tylko od razu w drugi akumulatorek bo Samsung jest dość prądożerny (lub może akumulatorki do niego są dość słabe...). Radosnych Świąt i niezapomnianego Sylwestra!!!
@Madzia.sz: właśnie na tego fujika namówiłem znajomą osobę jako prezent dla córki pod choinkę. Jak nie zapomnę, to po świętach napiszę, jak został przyjęty i się sprawuje. Co do mnie, to też uważam, że "Ogółem za te pieniądze nie znajdzie się nic lepszego. Polecam"
Pozdrawiam
Ps. A dla siebie czekam, aż pojawi się po Nowym Roku Fuji X-S1. Zakładam, że stanie się moim podstawowym aparatem na codzień, a lustrzanki (Sony A700) będę używał jedynie na szczególne okazje, bo bez sensu jest chodzić na spacery po parku z całym, wielokilogramowym majdanem obiektywów.
madzia.sz [Usunięty]
Wysłany: Pon 26 Gru, 2011
"bo bez sensu jest chodzić na spacery po parku z całym, wielokilogramowym majdanem obiektywów."
Dlatego właśnie nie zdecydowałam się na lustrzanke Ja coraz bardziej przekonuje się do tego Samsunga, jutro wybieram się do do sklepu, żeby go zobaczyć na żywo no i się do niego 'przymierzyć' (a może i kupić )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10