Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Kupiłem ostatnio fotocelę testowałem fotografię w ruinach starej cementowni a właściwie jej ciemnych piwnicach lecz mam problem co do ustawienia odpowiedniej ostrosci. Może ktoś mi doradzić jakie ustawienia powinny być zastosowane aby ostrość była idealna? (Piwnice byłu w 100% ciemne).
Poniżej przykładowa fotka.
A co do ostrości to weź jakąś niezłą latarkę, oświetl punkt na którym chcesz mieć ostrość i użyj AF lub na LV wyostrz ręcznie...
Miałem wystawioną latarkę jakieś 4m z przodu lecz aparat głupieje z ostrością, oczywiście ustawiam ją ręcznie. Co to znaczy użyć AF? Jakich przysłon używać oraz czasu?
Czasu w okolicach synchro (chyba, że chcesz próbować jednak łapać jakieś resztkowe zastane), przysłony i czułości takiej, jaka wynika z ustawionej przez Ciebie energii błysku lampy, użytego modyfikatora i ich odległości od oświetlanego obiektu.
Mam wrażenie, że coraz częściej w strobbing zaczynają bawić się ludzie totalnie bez podstaw teoretycznych...
mozer, jeśli ktoś oprócz wspomnianych nie nauczył się angielskiego, choćby w stopniu podstawowym, pozwalającym na korzystanie z anglojęzycznych zasobów internetu, to jest średnio rozgarnięty.
Tyle, że rokuje nadzieje, że poradzi sobie choćby automatycznym translatorem...
mozer, jeśli ktoś oprócz wspomnianych nie nauczył się angielskiego, choćby w stopniu podstawowym, pozwalającym na korzystanie z anglojęzycznych zasobów internetu, to jest średnio rozgarnięty.
Tyle, że rokuje nadzieje, że poradzi sobie choćby automatycznym translatorem...
Jak rozumiem zdecydowaną większość polaków masz za zwykłych debili. Zdecydowaną bo zdecydowana większość naszych rodaków angielskiego nie zna i uczyć się go nie ma zamiaru.
Długo masz zamiar pierdzielić takie głupoty?
Anglia, to nienajlepszy pomysł - za dużo Polaków... Poza tym, ja mówię tym, że trzeba być niezbyt inteligentnym, żeby nie nauczyć się podstawowego narzędzia komunikacji jakim jest dzisiaj angielski (zwłaszcza w sieci), to MM zasugereował "statystyki" - ja praktycznie nie znam ludzi nie znających angielskiego przynajmniej na poziomie podstawowym... No, ale nie mam znajomych w Policji...
BTW, w "polska mowa" Polska piszemy z małej...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11