Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 08 Lut, 2012 nikon d90 problem z wizjerem
Witam.
Z góry przepraszam jeżeli pojawił się gdzieś tu podobny temat, szukałam , ale nie znalazłam.
Robiłam dziś zdjęcia, przy czym nagle coś głośniej 'pyknęło' a mój wizjer zrobił się bardzo ciemny. Nie jest zupełnie czarny, ale ciężko coś dostrzec. Zdjęcia mogę robić tylko na manualu (ostrzenie), gdyż samodzielnie nie jest w stanie złapać ostrości. Tak jest na wszystkich programach tematycznych.
Dodam ,że akumulatorki są w pełni naładowane.
Bardzo proszę o pomoc. Aparat to jak w temacie niespełna dwuletni d90.
psyched, zdejmij obiektyw i zobacz czy z lustrem jest wszystko w porządku. W wizjerze widać wybierane punkty AF albo siatkę (sprawdź kierując obiektyw ku silnemu źródłu światła). Tak czy siak się chyba nie obejdzie bez serwisu...
Sprawdziłam na na oko wszystko jest dobrze. Jak zdejmę szkło i patrzę w wizjer jest wszystko okej, jasno i pięknie. Zakładam szkło nadal jest jasno, ale jak zrobię pierwsze zdjęcie to automatycznie jakby opadała czarna kurtyna robi się ciemno.
Damn, dziwne.
moze sie lustro haczy o obiektyw, skoro po zdjeciu obiektywu jest ok az do momentu kolejnego wyzwolenia migawki i podniesienia/opuszczenia lustra. masz mozliwosc przetestowania z innym obiektywem?
psyched, zdejmij obiektyw, przejdź w tryb M i zrób zdjęcie. Sprawdź czy też się wyciemni wizjer. Zobacz czy lustro normalnie się unosi i opada (patrząc na komorę lustra).
Tak, sprawdziłam na innym szkle jest dokładnie to samo, wszystko się zaczernia dopiero do zrobieniu zdjęcia .
[ Dodano: Sro 08 Lut, 2012 18:24 ]
Bez szkła robiąc zdjęcie wizjer jest jasny.
[ Dodano: Sro 08 Lut, 2012 18:36 ]
Zdjęcia mogę robic tylko na manualnym ostrzeniu. Wychodzą strasznie ciemne i zaszumione, mimo niskiego ISO, a nawet z lampą na auto.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10