Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Firma WEBDEVELOPER WEBDESIGN MOVIE MAKER Canon EOS DX 1 ?
Autor Wiadomość
LogiArt 
Nowy

Wysłany: Czw 12 Sty, 2012   Firma WEBDEVELOPER WEBDESIGN MOVIE MAKER Canon EOS DX 1 ?

Witam wszystkich serdecznie

Chciałbym się poradzić bardziej doświadczonych fotografów (profesjonalistów) co do wyboru aparatu chciałbym podkreślić ze jestem raczej zielony w tych, tzn. uczę się dopiero i zbieram informacje , jak narazie posiadam aparacik SONY NEX-5 i parę akcesoriów do niego, do tej pory to była zabawa ale ze względu na to że mam w planach otwarcie firmy która będzie zajmować się tworzeniem stron www dla firm wraz z sesją zdjęciową pracowników oraz filmem o firmie, potrzeba mi profesjonalnego sprzętu i tu dochodzimy do sedna tematu mianowicie chciałbym módz robić zdjęcia i filmy w profesjonalnej jakości np tak jak na tym Filmiku <<<<-----

zastanawiam się nad canon eos dx 1 czy to dobry wybór ? , wiem ze cena jest wysoka ale wole raczej raz a dobrze i na dłużej .

No i co jeszcze do niego bym potrzebował żeby to było dopięte na ostatni guzik :)

Czekam z niecierpliwością na wasze odpowiedzi :) pozdrawiam

Reklama

maput 
Optyczny

Wysłany: Czw 12 Sty, 2012   

Moim skromnym zdaniem spokojnie wystarczyłby Ci tańszy sprzęt. To nie są zadania wymagające wykorzystania topowego modelu.

LogiArt napisał/a:
chciałbym módz

Ała....

komor 
Moderator

LogiArt, aparat jak aparat. Przede wszystkim szykuj kasę na światło, osprzęt i obiektywy. Co do aparatu to 5D Mark II wystarczy z nadmiarem.

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

LogiArt napisał/a:
zastanawiam się nad canon eos dx 1 czy to dobry wybór ?
Do tego celu - totalna przesada. Pomijając, że jeszcze przez kilka miesięcy nie będzie dostępny... :roll:

mozer 
bo Pentax

Przede wszystkim jasne obiektywy z płynną regulacją przysłony. Nie sądzę, żeby pełna klatka była niezbędna do takich zastosowań. 1D-X to gruba przesada.

[ Dodano: Czw 12 Sty, 2012 11:35 ]
NEX-5 naprawdę takie kiepskie filmy kręci?

jaad75 
Klub Pierdzieli

mozer napisał/a:
Przede wszystkim jasne obiektywy z płynną regulacją przysłony.
Nie sądzę nawet, żeby płynna regulacja przysłony była w tego typu zastosowaniach konieczna do czegokolwiek. Tak naprawdę, to wystarczy byle aparat z trybem preferencji przysłony, idealnie taki z pełnym manualem i parę jasnych szkieł. To komercyjne filmiki prezentacyjne, a nie etiudy do szkoły filmowej...

mozer 
bo Pentax

jaad75, masz rację - miałem na myśli, że "prędzej takie obiektywy, niż taki aparat" :)

jaad75 napisał/a:
Tak naprawdę, to wystarczy byle aparat z trybem preferencji przysłony, idealnie taki z pełnym manualem i parę jasnych szkieł.

NEX-5 nie spełnia tych warunków?

LogiArt 
Nowy

Dzięki za tak szybkie odp. :)

Niestety coś link do filmiku nie działa w opisie, wiedz daje jeszcze raz : http://vimeo.com/23383691

komor napisał/a:
aparat jak aparat. Przede wszystkim szykuj kasę na światło, osprzęt i obiektywy. Co do aparatu to 5D Mark II wystarczy z nadmiarem.

Czy mógłbyś mi napisać coś więcej o tym całym osprzęcie, świetle , obiektywach itd.

mozer napisał/a:

[ Dodano: Czw 12 Sty, 2012 11:35 ]
NEX-5 naprawdę takie kiepskie filmy kręci?

Myślę ze NEX-5 jest dobrym aparatem na rodzinne zdjęcia i filmy świetny aparat do nauki wszystko opisane w menu.

a i jeszcze takie coś wyszperałem http://www.youtube.com/wa...feature=related :)

Pozdrawiam:)

sigmiarz 
Optyczny

może panasonic gh2 albo canon 60d ?

reszta z kasy którą dostaniesz z dofinansowania wydasz na lampy,
obiektywy, blendy itp.

mozer 
bo Pentax

Wg mnie lustrzanka nie jest wygodnym rozwiązaniem do kręcenia filmów, bo trzeba to robić "na zombie" :) Możesz wprawdzie dokupić taki wizjer mocowany do LCD, ale nie wiem jak to się sprawdza.

[ Dodano: Czw 12 Sty, 2012 13:47 ]
LogiArt napisał/a:
Czy mógłbyś mi napisać coś więcej o tym całym osprzęcie, świetle , obiektywach itd.

Czy Ty oczekujesz, że ktoś zrobi Ci tu cały kurs na temat filozofii robienia zdjęć i filmowania? :)

LogiArt 
Nowy

mozer napisał/a:

Czy Ty oczekujesz, że ktoś zrobi Ci tu cały kurs na temat filozofii robienia zdjęć i filmowania? :)

Posłuchaj mozer jeśli nie umiesz doradzić początkującym w doborze sprzętu i wskazania odpowiedniej drogi proszę niepisz...

mozer 
bo Pentax

LogiArt, chcesz porady, to może trochę grzeczniej, co? :zalamany:

To była łagodniejsza forma powiedzenia "nie znasz się na fotografii, to nie bierz się za poważny biznes", ale cóż...

LogiArt 
Nowy

mozer napisał/a:
LogiArt, chcesz porady, to może trochę grzeczniej, co? :zalamany:

To była łagodniejsza forma powiedzenia "nie znasz się na fotografii, to nie bierz się za poważny biznes", ale cóż...

ahhh masz racje chrzanić idę do fabryki robić dalej w końcu to polska :) narazie zal forum...

a tak nawiasem mozer ile masz lat ? jesli można wiedzieć chciałbym wiedzieć z jakim pokoleniem mam przyjemność rozmawiać .

mozer 
bo Pentax

Wiesz co... Chciałem być miły - doradziłem w sprawie aparatu, filmowania i szkieł...
Próbuję również Cię uświadomić, że sprzęt, choćby był za 50 tys., nie zrobi sam zdjęć - do tego trzeba solidnego przygotowania zarówno teoretycznego, jak i praktycznego. A już do zastosowania zawodowego to w ogóle...

Nie mam ochoty Ci się spowiadać, szczególnie w takim tonie - szczególnie komuś, kto pisze "żal forum"... :shock:

jaad75 
Klub Pierdzieli

LogiArt napisał/a:
Chyba żartujesz... :roll:
mozer napisał/a:
Możesz wprawdzie dokupić taki wizjer mocowany do LCD, ale nie wiem jak to się sprawdza.
Dobrze się sprawdza.
mozer napisał/a:
I trudno się pod tym nie podpisać...

LogiArt, żeby brać się za to na poważnie, trzeba opanować warsztat w stopniu minimum zadowalającym. Sądząc z zadawanych pytań, jeszcze kawał drogi przed Tobą - cierpliwości...

Odpowiedz do tematu