Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 12 Sty, 2012 Firma WEBDEVELOPER WEBDESIGN MOVIE MAKER Canon EOS DX 1 ?
Witam wszystkich serdecznie
Chciałbym się poradzić bardziej doświadczonych fotografów (profesjonalistów) co do wyboru aparatu chciałbym podkreślić ze jestem raczej zielony w tych, tzn. uczę się dopiero i zbieram informacje , jak narazie posiadam aparacik SONY NEX-5 i parę akcesoriów do niego, do tej pory to była zabawa ale ze względu na to że mam w planach otwarcie firmy która będzie zajmować się tworzeniem stron www dla firm wraz z sesją zdjęciową pracowników oraz filmem o firmie, potrzeba mi profesjonalnego sprzętu i tu dochodzimy do sedna tematu mianowicie chciałbym módz robić zdjęcia i filmy w profesjonalnej jakości np tak jak na tym Filmiku <<<<-----
zastanawiam się nad canon eos dx 1 czy to dobry wybór ? , wiem ze cena jest wysoka ale wole raczej raz a dobrze i na dłużej .
No i co jeszcze do niego bym potrzebował żeby to było dopięte na ostatni guzik
Czekam z niecierpliwością na wasze odpowiedzi pozdrawiam
Przede wszystkim jasne obiektywy z płynną regulacją przysłony. Nie sądzę, żeby pełna klatka była niezbędna do takich zastosowań. 1D-X to gruba przesada.
[ Dodano: Czw 12 Sty, 2012 11:35 ]
NEX-5 naprawdę takie kiepskie filmy kręci?
Przede wszystkim jasne obiektywy z płynną regulacją przysłony.
Nie sądzę nawet, żeby płynna regulacja przysłony była w tego typu zastosowaniach konieczna do czegokolwiek. Tak naprawdę, to wystarczy byle aparat z trybem preferencji przysłony, idealnie taki z pełnym manualem i parę jasnych szkieł. To komercyjne filmiki prezentacyjne, a nie etiudy do szkoły filmowej...
Wg mnie lustrzanka nie jest wygodnym rozwiązaniem do kręcenia filmów, bo trzeba to robić "na zombie" Możesz wprawdzie dokupić taki wizjer mocowany do LCD, ale nie wiem jak to się sprawdza.
[ Dodano: Czw 12 Sty, 2012 13:47 ]
LogiArt napisał/a:
Czy mógłbyś mi napisać coś więcej o tym całym osprzęcie, świetle , obiektywach itd.
Czy Ty oczekujesz, że ktoś zrobi Ci tu cały kurs na temat filozofii robienia zdjęć i filmowania?
Wiesz co... Chciałem być miły - doradziłem w sprawie aparatu, filmowania i szkieł...
Próbuję również Cię uświadomić, że sprzęt, choćby był za 50 tys., nie zrobi sam zdjęć - do tego trzeba solidnego przygotowania zarówno teoretycznego, jak i praktycznego. A już do zastosowania zawodowego to w ogóle...
Nie mam ochoty Ci się spowiadać, szczególnie w takim tonie - szczególnie komuś, kto pisze "żal forum"...
Czy mógłbyś mi napisać coś więcej o tym całym osprzęcie, świetle , obiektywach itd.
Chyba żartujesz...
mozer napisał/a:
Możesz wprawdzie dokupić taki wizjer mocowany do LCD, ale nie wiem jak to się sprawdza.
Dobrze się sprawdza.
mozer napisał/a:
To była łagodniejsza forma powiedzenia "nie znasz się na fotografii, to nie bierz się za poważny biznes", ale cóż...
I trudno się pod tym nie podpisać...
LogiArt, żeby brać się za to na poważnie, trzeba opanować warsztat w stopniu minimum zadowalającym. Sądząc z zadawanych pytań, jeszcze kawał drogi przed Tobą - cierpliwości...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10