Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
SLT A65 vs D7000
Autor Wiadomość
AMEN77 
Początkujący

Wysłany: Nie 08 Sty, 2012   SLT A65 vs D7000

Witam
Już pisałem w sprawie aparatu do zdjęć sportowych (typu motocykle etc)
Po długim zastanowieniu postawiłem na ostateczny wybór między
A65 i D7000 . Jestem amatorem i takim pozostanę zapewne. Myślę że Sony jest pewnie bardziej idiot kamera (czyli dla mnie).
I tu mam pytanie czy D7000 który robi świetne zdjęcia nie będzie za wolny dpreview troche mnie wystraszył opisem: NOT FOR: Due to the D7000's smaller buffer size, sports shooters who are looking for a second body alongside their D3/D3S" Z drugiej strony czy potrzeba mi więcej niż 5-6 kl/sek? ile sekund ten aparat da rade tak strzelać? Sony w sklepie odpaliłem i walił aż miło..

Widziałem trochę zdjęć z meczy piłki nożnej i były super wyraźne na D7000 i jak dla mnie wystarczającej jakości.

A65 ma super szybki tryb ale znów boję się szumów.. Ma ktoś może doświadczenia z tymi aparatami w robieniu zdjęć dynamicznych obieków?

Ceny mają podobne, kasa na dobre obiektywy jest przewidziana, chodzi tylko o body. Pewnie 70-200.

Reklama

mozer 
Temu Panu już podziękujemy
bo Pentax

Wysłany: Nie 08 Sty, 2012   

AMEN77 napisał/a:
Sony w sklepie odpaliłem i walił aż miło..

Co Ci po szybkości, jak AF nie nadąży? D7000 ma lepszy ten układ.
Wątpię czy obsługa Sony jest łatwiejsza niż Nikona. W obu przypadkach trzeba umieć obsługiwać aparat, żeby osiągnąć zadowalające rezultaty.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

AMEN77 napisał/a:
I tu mam pytanie czy D7000 który robi świetne zdjęcia nie będzie za wolny dpreview troche mnie wystraszył opisem: NOT FOR: Due to the D7000's smaller buffer size, sports shooters who are looking for a second body alongside their D3/D3S" Z drugiej strony czy potrzeba mi więcej niż 5-6 kl/sek?

D7000 - 6fps (średnia RAW z 30s "serii" - 43 zdjęcia, czyli 1.43 fps)

A65 - 8fps (średnia RAW z 30s "serii" - 35 zdjęć, czyli 1.17 fps)

AMEN77 
Początkujący

No to wlasnie ciezko wyczytac na internecie .. DP dzis czytalem i np:
While the A65's fast continuous shooting modes have some limitations in terms of auto focusing and live view they are - again - class leading. It's hard not to be impressed by 10fps capture at 24MP, and we're sure that for some consumers, this speed will be genuinely useful, if not for sports and action, certainly for portrait and social photography.

"CLASS LEADING" czyli jak rozumiem najlepsze w klasie w ktorej oni wrzucaja 60D i D7000.. i badz tu człeku mądry.. Dlatego pytam praktyków bo ja tego nie sprawdze i nie wiem...

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

AMEN77 napisał/a:
While the A65's fast continuous shooting modes have some limitations in terms of auto focusing and live view

optyczne.pl napisał/a:
Drugi tryb zdjęć seryjnych umiejscowiono na kole nastaw. Dzięki niemu można fotografować z prędkością aż 10 kl/s, przy czym działa on jak tryb priorytetu przysłony: można ustawić wartość przysłony i czułość, ale czas ustawiany jest automatycznie. Z tą szybkością aparat rejestruje 13 zdjęć JPEG lub 12 RAW-ów po czym zdecydowanie zwalnia.
AMEN77 napisał/a:
auto focusing and live view they are - again - class leading.
To dzięki technologii SLT, nie puka lustro, w zasadzie może być elektroniczna migawka nawet - obraz w wizjerze masz cały czas no i AF działa też bez przerw.
A jednak w bezpośredniej konkurencji z AF nikona to wypada blado. Chodzi o takie cuda jak 3D tracking itp.

AMEN77 
Początkujący

Skłaniam się ku D7000 raczej, Myslalem o D300s ale z tego co czytalem to nic mi juz specjalnie to nie da w sporcie, jedynie D700 ale to juz kasa nie ta ;) Wole lepsze szkła u puchę do 4000.
Słyszalem ze Nikoś duzo wiecej zniesie i wytrzyma niz Soniak. Wilgoc, uderzenia.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

AMEN77 napisał/a:
Myslalem o D300s ale z tego co czytalem to nic mi juz specjalnie to nie da w sporcie, jedynie D700 ale to juz kasa nie ta
No porównując D300s do D7000 to jednak bardziej do sportu projektowane. I wygodniejsze. I pewniejsze.
A D700 do sportu.. no można... :D

AMEN77 
Początkujący

a takie szkiełko na rozdziewiczenie puchy będzie dobre? :)
http://allegro.pl/wyprz-s...2038295887.html

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Do sportu? :D Jak Ci nie żal 400zł to można się pobawić ;)

lotofag 
Optyczny

No i doszliśmy do sedna sprawy - co by tu podpiąć do tego "szybciutkiego i wymarzonego" korpusiku i dlaczego tak drogo... :mrgreen:

mozer 
bo Pentax

Podobno masz odłożoną kasę na dobre obiektywy. Po co się w takim przypadku bawić takimi plasticzakami?

AMEN77 
Początkujący

nie nie ja wiem ze drogie szklo musze kupic.. to osobny temat, ale tanie szkielko chce na start bo styczen-marzec chce sie bawic tym i miec cos uniwersalnego na codzien.
Kwiecien to sezon moto i wtedy chce kupic drogie szklo 3000-4000 zakladam PLN. Napisalem kasa jest przewidziana, w zimie sie nie robi zdjec motocyklom ;)
Tak wiec czy taka tania sigma jest ok na start? i bedzie przydatna w przyszlosci?

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

AMEN77 napisał/a:
i miec cos uniwersalnego na codzien.
To już lepiej tę kasę wydać na 18-105VR
AMEN77 napisał/a:
wtedy chce kupic drogie szklo 3000-4000 zakladam PLN
To raczej taka średnia półka...
AMEN77 napisał/a:
Tak wiec czy taka tania sigma jest ok na start? i bedzie przydatna w przyszlosci?
Jak dla mnie jako zatyczka do bagnetu - trochę droga ;)

mozer 
bo Pentax

Ale do sportu, czy tak ogólnie spacerowo-przyrodniczo?

dcs
[Usunięty]

AMEN77,
AMEN77 napisał/a:
...na rozdziewiczenie ... będzie dobre? :)

-Co, ...koza? :???:
Ostatnio zmieniony przez dcs Nie 08 Sty, 2012, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu