Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 21 Sty, 2012 Lampa Sigma EF-500 DG ST ETTL II
Witam.
Na początku powiem że szukałem odpowiedzi na moje pytanie lecz jej nie znalazłem (źle szukałem?)
Mam problem z wyżej wymienioną lampą błyskową,a mianowicie ładnie wszystko błyska dopóki w lampie są zwykłe baterie alkaiczne,mogą być już trochę używane,nie ma to znaczenia. Problem się zaczyna gdy uzbroję ją akumulatorkami. Po jej kupieniu włożyłem do niej akumulatorki GP 2700 i nic,zero reakcji,pomyślałem że są rozładowane więc je naładowałem i znów do lampy,ale efekt ten sam ,zero reakcji. Pomyślałem że akumulatorki z racji tego że mają już troszkę czasu się zużyły. Kupiłem więc nowe Energizer Accu recharge precision 2400 i czym prędzej do domu,baterie do lampy i... i nic,zero reakcji. Pomyślałem że nowe to słabo naładowane więc do ładowarki i do sieci. Po naładowaniu powtórnie do lampy i... i nic (a chciało by się powiedzieć co innego ). na zwykłych oczywiście śmiga że aż miło.
Co może być przyczyną tego dziwnego zjawiska. Czy to że aku mają 1,2V a alkaiczne 1,5V może mieć aż takie znaczenie? Z drugiej strony nigdzie się nie spotkałem z takim zjawiskiem aby jakieś urządzenie nie działało na akumulatorkach a działało na zwykłych bateriach.
Proszę Was,jeśli ktoś wie co może być przyczyną,o podzielenie się informacją.
Hijax_pl dziękuję za podpowiedź co do sprawdzenia,to że sam na to nie wpadłem nie będę komentował... .
Trzy akumulatorki + jedna alkaline i jest git czyli tak jak mówiłeś pewnie 5V ,czyli zostało mi kupowanie zwykłych bateri,a akumulatorki syn już zaadoptował do swoich zabawek .
Dzięki za pomoc i pozdrawiam.
Tomek Marek
[ Dodano: Wto 24 Sty, 2012 21:56 ]
Jako że kolega ma taką samą lampę i "chodzi" mu ona na akumulatorkach to postanowiłem zmierzyć akumulatorki miernikiem. Wyszło że każdy akumulatorek ma 1,35V,co x4szt daje nam 5,4V czyli niby powinno wszystko śmigać, a zwykła bateria Duracell alkaline ma 1,55V. Czyli znów nic nie pasuje. Jak mi się uda to jutro włożę akumulatorki kolego do swojej lampy i może jakiś Dżin zabłyśnie .
jeśli to nie pomoże to spróbuję z Enelopami.
Pozdrawiam
Tomasz Marek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14