Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Do zdjec elektroniki w pokoju
Autor Wiadomość
adrian25 
Nowy

Wysłany: Wto 17 Sty, 2012   Do zdjec elektroniki w pokoju

Witam wszystkich

Poszukuje aparatu w przedziale 500-800 do zdjec elektroniki ( laptopy,telefony,plyty główne itp ) na allegro. Chcialbym aby wykonane fotki nie wymagały dodatkowej obróbki a wiec z tego co przeczytalem na forum Samsung EX 1 odpada.

Skłaniam sie delikatnie po recenzjach do Lumixa TZ20

Zdjecia muszą byc ostre mimo slabego ostwietlenia jakie mam w pokoju. Obecnie robie zdjecia na balkonie i to tez przy sprzyjającym świetle moim starym cyfrakiem ;)

Dziekuje za pomoc

Reklama

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Wto 17 Sty, 2012   

adrian25 napisał/a:
Chcialbym aby wykonane fotki nie wymagały dodatkowej obróbki a wiec z tego co przeczytalem na forum Samsung EX 1 odpada.
Gruba przesada. :zalamany:
adrian25 napisał/a:
Zdjecia muszą byc ostre mimo slabego ostwietlenia jakie mam w pokoju.
No to statyw...

adrian25 
Nowy

Moja stara cyfrówka ma juz swoje lata oraz jeden wiekszy wypadek przez ktory rozmazuje mi wszystkie zdjecia makro tak wiec statyw niestety nie pomoże.

Wiem hijax ze masz EX1 i polecasz ale ja potrzebuje aparat ktorym zrobie szybko zdjecie i odrazu wstawie je na aukcje

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

adrian25 napisał/a:
Wiem hijax ze masz EX1 i polecasz ale ja potrzebuje aparat ktorym zrobie szybko zdjecie i odrazu wstawie je na aukcje
No i takie da się zrobić tym aparatem. Jak każdym innym.

Zresztą nie o EX1 chodzi. Dowolny aparat, który da się zamocować na statywie i który będzie miał samowyzwalacz, ustawienie ręczne balansu bieli i możliwość wyłączenia lampy błyskowej.
Jakaś podstawa (karton, płótno) dwie lampki biurkowe po obu stronach i będą cacy foty.

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Jak się komuś nie będzie chciało dobrze oświetlić, to niestety, ale "cacy" będą mogły być tylko przez przypadek... :roll:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Fakt, choć biorę pod uwagę, że "cacy" w kontekście "fotka na allegro" to niezbyt wysoka poprzeczka ;)

suso 
Bywalec
suso

nie zmieniaj aparatu :) kup statyw i zrób stół bezcieniowy , jakiś forumowicz się czymś takim chwalił na tym forum. Całkiem fajnie mu to wyszło :)

adrian25 
Nowy

Panowie dziekuje wam za uwagi ale serio chce cos kupic :mrgreen: powiedzmy ze przyda mi sie nie tylko do zdjec na allegro ale rowniez cos na wyjazdy itp . Stary cykacz juz nie domaga i te pare groszy chce zainwestować ;)

dochodzi SX220 HS bo GPS w wiersji SX230 mi zdecydowanie zbędny ;)

TomPL2 
Optyczny

No to może TZ18.
A nie wystarczy ci dobry aparat w telefonie komórkowym? :roll:

Simbi 
Uczestnik

Pomogła: 1 raz

Ja mam fz18 , którego osobiście używam do makro. Czasem jednak robię fotki elektroniki dla potrzeb mojego męża. Zdjęcia fajne, w przypadku konwertera makro nawet najmniejszy układ scalony ładnie można obejrzeć i odczytać. Co do zdjęć na dworze to też ładne. Jedyne do czego osobiście się doczepiam, to brak gorącej stopki, ale wyższy model w podobnych pieniądzach już ją ma . Myślę,że jak już koniecznie chcesz coś kupić to jest to dobry wybór, tyle tylko,że to nie kieszonkowiec, choć mały i lekki.
Co do tego czy zdjęcia nie będą wymagać obróbki - zależy od tego jak wykonasz zdjęcie :) Najlepszy aparat nie zrobi jej dobrze za Ciebie.

Odpowiedz do tematu