Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 20 Lut, 2012 LX5 kupić teraz, poczekać czy brać inny ?
Dzień dobry,
Szukam następcy canona a710is. Potrzebuję aparat do porobienia zdjęć rodzince (małe dzieci), byłoby fajnie jakby w mieszkaniu coś się dało bez lampy zrobić i żeby zdjęcia z małą głębią ostrości wychodziły lepiej. Czasem coś nakręcić ale to sporadycznie bo potem nie ma kiedy oglądać tych filmów. Aparat ma mi posłużyć tak długo jak się da (5-6lat) i dodatkowe wymaganie jest takie, żeby nie robił gorszych zdjęć niż mój canon
Bezlusterkowiec chyba mi zbędny bo nie jestem profesjonalistą i nie będę potem kupował dodatkowego osprzętu więc co mi po lepszej matrycy jak będe miał jakiś kitowy obiektyw tylko.
Brałem pod uwagę min: lx5 xz1 ex1 s100. Pułap cenowy to ~1500zł.
Druga opcja to tańszy aparat za 1000zł + później jak dozbieram trochę kasy, kamera za 1000zł ale to pytanie na oddzielny wątek.
Wydaje mi się, że poczytałem już całkiem sporo na ten temat i obecnie skłaniam się ku lumixowi ze względu na całkiem jasny obiektyw i szeroki kąt i względnie dobre filmy w 720p - wszystko to czego mi brakuje w moim aktualnym aparacie.
Samsung jest sporo tańszy niż lx5 i ma uchylny ekran ale filmy robi tylko w vga, wiadomo aparat to nie kamera ale jak się nie ma co się lubi...
Z drugiej strony, 500zł różnicy na korzyść ex1 to jeszcze tylko drugie tyle i jakaś tania kamerka hd się znajdzie, więc może tak lepiej ?
Zastanawiam się jeszcze czy ewentualnie kupować tego lx5 teraz, czy może poczekać z pół roku aż wyjdzie następca (lx6? o ile w ogóle będzie) - nawet jeżeli nowy będzie drogi to lx5 raczej potanieje wtedy.
Co o tym sądzicie ? Ewentualnie, czy jest jakiś inny ciekawy aparat który przeoczyłem lub coś co wyjdzie dopiero na co warto poczekać ?
Bierz LX5. Na rynku w tym zakresie cenowym nie ma dobrej alternatywy.
Może jeszcze Lumix GF1 jak gdzieś spotkasz (mam, używam). Ale już nie GF2 ani GF3.
Jeszcze Sony HX9V. Niezła zabawka i o sporych możliwościach.
LX5 jesli filmy ci potrzebne. EX1 jesli bez filmow sie obedziesz- samsung nie kreci HD ale vga z niego sa bardzo przyzwoite. Jesli mowa o kamerze kumpel ostatnio filmowal impreze rodzinna jakas sony z twardym dyskiem i HD potem mielismy zmontowac cos z jego i moich materiałów lekko sie zdziwil ze z mojego telefonu HD wyglada o niebo lepiej Kamera do 1000-1500 zeta rzadko kiedy jesli woglle przebije wspolczesne aparaty z HD a czasami z telefonem nie wygra.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10