Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam,
noszę się z zamiarem zmiany body obecnie mam 450d (Sigma 17-70, 50mm 1.8 II, Ciamciang 8mm) na 60D. Nie jestem do niego do końca przekonany (z ogólnie wiadomych powodów wymienionych w dziale podsumowanie testu optycznych podpunkt "wady") na 7D się nie szarpnę bo nie potrzebuje takiego sprzętu. Za 60D przemawiają za mną możliwość nagrywania filmów (będę niedługo potrzebował kamerę a wolałbym mieć to w aparacie żeby nie targać dodatkowych gratów), lepszy AF, wygodniejsze użytkowanie. Nie chciał bym iść w następny xxxD.
Warto?
Wiadomo kiedy wyjdzie następca 60D?
Systemu nie chce zmieniać ale widzę że Nikon D7000 wygląda sporo lepiej.
Pozdrawiam
łukasz
Mam nadzieję że nie namieszałem.
Najprawdopodobniej w przyszłym roku sypnie nowościami u Canona. Do wymiany czekają 600D, 60D i 7D. Może jeszcze przed Photokiną 18.-23.09.2012. Na internecie na razie pojawiły się plotki o nowym Rebelu /650?/.
4motion, przechodząc z 450D na 60D zrobisz krok do przodu pod wieloma względami m.in. jakości , pracy matrycy. jelsi Ci sie nie spieszy to owszem, można czekać na następce 60d. tylko ze nie wiadomo tak naprawdę co będzie oferował
4motion, przechodząc z 450D na 60D zrobisz krok do przodu pod wieloma względami m.in. jakości , pracy matrycy. jelsi Ci sie nie spieszy to owszem, można czekać na następce 60d. tylko ze nie wiadomo tak naprawdę co będzie oferował
i z 40D, po premierze 50D, a wcześniej z 30D, po premierze 40D... O ile dobrze pamiętam tylko 10D i 20D przyjęte od razu dobrze (w miarę)... 30D jak pamiętam nie opłacało się kupować, bo było to przepłacanie za większy LCD...
4motion, sęk w tym, że Canon nie oferuje nic co znajdowałoby się pomiędzy 60D i 7D Ewentualnie 50D, ale chyba teraz tylko z drugiej ręki, poza tym, żeby pięćdziesiątką kręcić filmy trzeba się nieźle nagimnastykować. Jeśli chcesz filmować poważniej to i tak do 60D lub 7D trzeba by kupić zewnętrzny mikrofon stereo i jakiś sensowny support, żeby film nie wyglądał jak "Cloverfield" (chyba, że z założenia) Ogólnie jest to całkiem fajny aparat i naprawdę miło się nim robi zdjęcia.
4motion, sęk w tym, że Canon nie oferuje nic co znajdowałoby się pomiędzy 60D i 7D Ewentualnie 50D, ale chyba teraz tylko z drugiej ręki, poza tym, żeby pięćdziesiątką kręcić filmy trzeba się nieźle nagimnastykować. Jeśli chcesz filmować poważniej to i tak do 60D lub 7D trzeba by kupić zewnętrzny mikrofon stereo i jakiś sensowny support, żeby film nie wyglądał jak "Cloverfield" (chyba, że z założenia) Ogólnie jest to całkiem fajny aparat i naprawdę miło się nim robi zdjęcia.
Wiesz ja nie będę nagrywał filmów na youtube tylko moją rodzinkę. 50D nie pasuje mi też bo musiał bym karty pamięci zmieniać i nie chce używki.
Używam już jakiś czas 60D, poprzednio miałem 450D, 40D, 50D i 7D... Różnica między 450D a 60D jest znacząca, na pewno warto zmienić. 60D kiepsko pracuje się z cięższymi obiektywami (tymi ponad 1 kg). W pierwszej chwili myślałem że wyrwie mi bagnet... Jednak jak do tej pory miałeś 450D to nie będziesz widział tej wady 7D to głównie solidniejsza konstrukcja i lepsza ergonomia, pod względem jakości zdjęć 60D nie ustępuje 7D. Nie zauważyłem także aby AF w 7D był jakoś celniejszy niż ten w 60D (poza funkcjonalnością). Co do premier w przyszłym roku to na 90% stawiam że w lutym będzie premiera 650D, a w sierpniu 70D. Następcy 7D bym się nie spodziewał w 2012 roku, szybciej nowego 5D. Co będzie miał 650D? Obstawiam że zmieniona będzie matryca - pewnie 21 lub 24 mpix i procesor, może dodadzą GPS (ale wątpię, bardziej w 70D). Innych zmian się nie spodziewam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10