Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 21 Lis, 2007 canon 5d czy nikon d200/d300 co lepsze do reporterki
witam
co lepiej sprawdzi sie w (sport imprezy koncerty moze śluby znaiomym za free) myślałem nad d300 ale cena 5d jest teraz okazyjna i po samplach widzę ze ma lepsza jakość na wysokim iso
ale czy nie jest zbyt wolny i jak sie ma AF 5d do nikona
obiektyw juz wiem jaki kupie w pierwszej kolejnosci 70-200 2,8 stabilizacja
niestety na d3 mnie nie stać wiec wybuch miedzy tymi puszkami
proszę o opinie
pozdrawiam
Lepsza pucha to D200, zdecydowanie lepsza jakość zdjęć to 5D. D300 w ręku nie miałem, ale wygląda rewelacyjnie. Wszystko zależy od tego na co kładziesz największy nacisk. Ja bym do typowej fotoreporterki brał D300. Tam super jakość nie jest aż tak potrzebna a AF z całą pewnością będzie lepszy bo już D200 ma lepszy od 5D.
jakość d200 nie zachwyca przy dużym iso a to czasami sie przydaje koncert kościół hala
czy af przy 5d naprawdę jest tak slaby?
czy d300 mogę już dziś gdzieś kopic?
Ja nigdzie nie napisałem, że AF 5D jest słaby bo nie jest. Ja tylko napisałem, że AF D200 jest lepszy bo jest lepszy. Robiłem też zdjęcia Canonem 1D Mark III i mam porównanie jaki może być AF
Szumy D200 są potężne na wysokich ISO i dlatego do ślubów mam 5D. Ale w typowej fotoreporterce (a nie takiej ślubnej) wolałbym jednak puchę klasy Nikona D200. Dlatego poczekaj na D300 i sam ocenisz. Ja z pewnością sprawdzę jego klasę jak tylko będę miał okazję dorwać go
osobiście
Do końca roku na 5D jest zwrot 770 zł. Czyli wychodzi taniej niż 7 kzł.
a na allegro zdarząją sie uzywane sztuki po 5,5k, zaś nowe - juz od 6,3k + zwrot 770 zł tak więc cenowo 5D na moje oko jest już baaardzo przystępne (sam niedługo sie na nie przesiadam)
wiem juz mam od 28 11 zarabisty aparat tylko ostrość trzeba troche standardowa z 3 na przynajmniej 5-7 ostawić, bo na stalce 50 1,8 na 5,6 łapie mniej szczegółów niz r1
wiem ze to to polprofi i każdy w kompie sam sobie obrabia jednak ja wole jak 90% jpg mi odpowiada i nie muszę tracić czasu zabawą w rawy a tu zanim nie odkryłem ostawień trochę sie przestraszyłem
jestem zaskoczony szybkością działania szumy w cieniu na dużym iso bardzo przyzwoite jedno co mnie zastanawia to czemu focus śledzi obiekt tylko w centrum kadru a nie na całej powierzchni byłby bardziej użyteczny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11