Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 20 Mar, 2012 Canon eos 1100 z 18-55 is II
Witam wszystkich forumowiczow!!planuje zakup canona eos 1100!!pare lat temu posiadalem nikona d80 z 18-135!!bylem bardzo zadowolony z tego sprzetu aczkolwiek uwazam ze nie wykorzystywalem go w 100%.bawilem sie ustawieniami manualnymi ale na bardzo niskim poziomie!myslalem teraz k kupnie nikona d90 ale cena jest dosc wysoka i nie chce drugi raz wydac na aparat ktory nie bedzie w pelni wykorzystany!!dlatego zastanawiam sie nad camonem 1100!!pytanie jest nastepujace:patrzac na jakosc zdjec obu aparatow czy moje amatorskie oko dostrzeze roznice?????dzieki za odp,pozdrawiam
A jak wykorzystywałeś D80?????? Skąd wiesz, że nie w 100%????? Potrzebny był Ci górny wyświetlacz???? Dwa kółka nastaw???? Wiesz, że w 1100D będzie "gorszy" wizjer?????
Nie korzystalem z gornego wyswietlacza a co do pokretel to racja zastanawialem sie nad ale widze w 1100 uzywa sie jedego naciskajac dodatkowo jakis przycisk!!pytasz o wykorzystanie...aparatu uzywam normalnie ,chodzi mi o to ze niebiegam specjalnie gdzies zeby zrobic fakne fotki!!najbardziej onteresuja mnie zdjecia dzieci bo oczekuje syna.dzieki za odpowiedz mam nafzieje ze cos mi rozkasnicie!!
Pytałem o wykorzystanie, bo jakoś nie wiem skąd to przekonanie, że w 100% nie wykorzystywałeś D80.
W sumie prostsze lusterka (w Nikonie to D5100 i D3100) mają jeszcze więcej funkcji
Z tego co piszesz zakładam, że różnic w obrazku nie zauważysz.
Tak samo jak przy d80 nigdy nie myslalem o zmianie szkla w zupelnosci mi wystarczylo 19-135.przy canonie wybieram kitowy 18-55 isII.przynajmniej poki co tak zakladam!!dlugo myslalem czy nie kupic jakiegos lepszego kompaktu ale jednak lustro to lustro!!
wracajac do body canona 1100.Czy uwazasz ze na moje potzreby bedzie to wystarczajcy sprzet?na przyszlosc jesli chcialbym go ulepszyc czy nie bedzie problemu ze nie wykorzystam wszytskich parametrow lepszych luster?
dzieki za odpowiedzi
Mastepo, ponownie trzeba tu napisać, że wyższe modele to nie są jakieś nie wiadomo jakie funkcje czy parametry, tylko przede wszystkim lepsza ergonomia, lepszy wizjer i inne takie tam niuanse, które można wykorzystać zarówno jak jest się amatorem jak i profesjonalistą. Aparaty takie jak Canon 1100D to nie są złe produkty, ale pod względem ergonomii, chwytu i wizjera – to najniższa półka w lustrzankach. Jeśli masz więc forsę na coś z półeczki wyżej, czyli np. Canon 600D czy Nikon D5100, to nie bój się „parametrów i funkcji”, tylko wal śmiało do sklepu.
Mastepo, ponownie trzeba tu napisać, że wyższe modele to nie są jakieś nie wiadomo jakie funkcje czy parametry, tylko przede wszystkim lepsza ergonomia, lepszy wizjer i inne takie tam niuanse, które można wykorzystać zarówno jak jest się amatorem jak i profesjonalistą.
Tylko ergonomia, wizjer niuanse...!!?? I tylko dla tych rzeczy tyle się buli kasy...??!!
siosio, niuanse maja to do siebie, ze laik ich nie docenia ale jak ktos powazniej traktuje dana dziedzine to juz zaczynaja miec ogromne znaczenie. jeszcze AF jest coraz lepszy z polki na polke. magnezowe obudowy sie w wyzszych modelach pojawiaja. uszczelnienia. za to sie placi i wielu jest sklonnych za to placic. a ci co nie sa sklonni to maja puszki okrojone z tych cech, ktore tez przeciez zdjecia robia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11