Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 12 Maj, 2012 Aparat do fotografowania sylwetki
Witam wszystkich,
Potrzebuje pomocy w wyborze aparatu, nie znam się na fotografii dlatego opiszę dokładnie o co chodzi.
Rozpoczynam treningi na siłowni i mam zamiar każdego miesiąca robić podglądowe zdjęcia sylwetki, mam również zamiar prowadzić dziennik treningowy gdzie umieszczać będę zdjęcia suplementów czy poszczególnych etapów z przygotowania posiłków.
Nie będę fotografował przyrody, ptaków, budynków, ludzi na plaży, poruszających się obiektów itp.
Potrzebuje aparatu którym będę w stanie wykonać dobrej jakości zdjęcia, wyraźne, takie na których widać detale sylwetki, ostre.
Kupiłem niedawno aparat cyfrowy ( podkreślam że zupełnie się na tym nie znam ) samsung ES80 i zdjęcia są tragiczne :/
Zdjęcia rozmazane, część wygląda jakbym w photoshopie nadał im rozmycie, na 10 zdjęć 1 nadaje się do wykorzystania choć i tak wygląda bardzo słabo, słabo widoczne detale.
Wiadomo że zmiany w wyglądzie sylwetki zachodzą bardzo powoli, a progres z miesiąca na miesiąc nie jest spektakularny dlatego liczy się każdy szczegół, a brak widocznych postępów może łatwo zniechęcić
Najlepiej coś tańszego, wielu funkcji nie potrzebuje, aparat będzie używany tylko w domu ( oczywiście zrobię czasem zdjęcie np. na wakacjach ale to nie jest priorytet ), ważne aby zdjęcia były ostre, wyraźne.
Nie wiem czy wystarczy cyfrówka czy już lustrzanka ale tutaj już koszty były by większe
Jeżeli można to prosiłbym o podanie modeli i jak jest taka możliwość jakiś zdjęć wykonanych tym aparatem.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez komor Sob 12 Maj, 2012, w całości zmieniany 1 raz
dobrefoto, a jaki budżet możesz/chcesz przeznaczyć na aparat? Robiąc zdjęcia tym Samsungiem zadbałeś o odpowiednie oświetlenie? Żaden aparat nie pomoże, jak będziesz np. trzaskał foty przy jednej 60-watowej żarówce znajdującej się za Tobą, czy coś w ten deseń.
Ale myślę że max to chyba 1600zł.
Wiem że za tak niską cenę nie kupi się naprawdę dobrego aparatu ale tak jak powiedziałem, zakres wykonywanych fotografii nie jest duży.
Zdjęcia robione w dzień, w mieszkaniu bez górnego oświetlenia.
Czytałem jakiś artykuł o ES80 i tam chyba nie ma stabilizacji obrazu przez co dużo zdjęć jest poruszonych.
P.S. Mam nadzieje że mogę dodać link ?
Np. tutaj są dość dobre zdjęcia, przynajmniej coś w podobnej jakości by mnie interesowało.
http://www.kfd.pl/wyciska...szyi-34254.html
dcs [Usunięty]
Wysłany: Sob 12 Maj, 2012
Ja wziąłbym Panasonic Lumix DMC-LX3, lub Samsung EX1
/inne z sankami lampy w tej cenie nie przychodzą mi do głowy/
+zewnętrzna dedykowana lampa
+dyfuzor na lampę
+statyw
[ Dodano: Sob 12 Maj, 2012 13:42 ] dobrefoto,
Zdjęcia na siłowni?
Jak tak to halogeny, czy jarzeniówki?
Tam na ogół jest "trudne" oświetlenie.
Wiem że za tak niską cenę nie kupi się naprawdę dobrego aparatu
Za te pieniądze można kupić całkiem dobry kompakt. Co do światła, to rzeczywiście może być trudno, jak pisze dcs, jeśli w domu, to może łatwiej, o ile zadbasz o światło.
Poczytaj w tym dziale wątki typu:
Aparat do 1500zł,
Aparat do 1500zł, fotki i filmy,
Rozsądny zakup za ok. 1500zł w Fotojoker, LX5 kupić teraz, poczekać czy brać inny?
i inne podobne. Tam zawsze polecane są w kółko te same modele: Panasonic LX5, Samsung EX-1 i ze dwa inne. Każdy z nich ma pewne silne i słabe strony (np. brak filmów HD albo niezbyt dobre JPG-i), wybierz z tego coś, co odpowiada Twoim potrzebom, czyli przyzwoicie pracuje na wyższych czułościach i ma jasny obiektyw.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12