Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 12 Cze, 2012 statyw i glowica gimbalowa
doradzi ktos co wybrac
mam statyw calkiem spoko ale do aparatu z malym obiektywem
potrzebuje kupic cos porzadnego stabilnego
do czego?
do ksiezyca
do makro
do zdjec nocnych
no i jak sie trafi do przyrody
w tym temacie jestem laik wiec prosze was o pomoc
acha wezcie pod uwage ze mam prawie 2 metry wzrostu
no wlasnie nie wiem o co chodzi bo wszedzie tylko triopo
nie ma innych a moze ta taka dobra ze nie ma potrzeby szukac lepszej?
szkoda ze nikt nie chce pomoc moze temat laicki ale niestety dla mnie nie
wybierajac statyw \wszyscy powiedza manfrotto\ o udzwigu powiedzmy 6 kg a moj zestaw najciezszy wazy niech bedzie ok 3 kg\nie wiem strzelam\ to trzeba doliczyc glowice ktora wazy nie wiem 2kg czyli podchodzi pod gorna granice wytrzymalosci statywu
nie wiem czy tak to ja to dobrze kalkuluje bo wychodzi mi ze najpierw glowica a potem statyw
pietro69, to nie tak, ze nie ma innych ani ze ta Triopo jest najlepsza (tak jak statywy Manfrotto wcale nie sa najlepsze). sa inne tego typu glowice, sa lepsze, sa drozsze (ceny zamiast ~600zl wynosza ~$600)
pietro69 [Usunięty]
Wysłany: Wto 12 Cze, 2012
to sie zgadza moronica i ja to rozumiem ale jest tez cos takiego jak jakosc\cena
jak cos jest dobre i wystarczajace to po co przeplacac albo po co kupowac jak za chwile bede musial kupic bo sie popsulo
nie znam sie na tym zupelnie i nie chce wydawac wielkich sum ale.... no wlasnie nauczylem sie kupowac \niektore rzeczy\ raz i zapomniec ze potrzebuje
jezeli kupie teraz mocny statyw i dobra glowice to posluzy mi mam nadzieje wiele wiele lat
dzis nie mam obiektywu za 15czy 25 tysiecy ale jakbym mial to zebym sie nie bal tego zapiac w obawie o utrate sprztu
kurde a ja myslalem ze wybor szkla to problem
bede potrzebowal lampe ale chyba bede sie bal zapytac
no wlasnie nie wiem o co chodzi bo wszedzie tylko triopo
nie ma innych a moze ta taka dobra ze nie ma potrzeby szukac lepszej?
Nie kupuj żadnego Triopo. Głowica nie chodzi płynnie, jest przeznaczona raczej dla ciężkiego zestawu.
pietro69 napisał/a:
szkoda ze nikt nie chce pomoc moze temat laicki ale niestety dla mnie nie
pietro69, ja przerabiałem taki temat rok temu. Sprawdzałem Benro, i Triopo i to wszystko nie było to. Albo lata na wszystkie strony albo pracuje ciężko.
Ostatecznie poczytałem zagraniczne fora i kupiłem idealną, lekką i niewielką głowicę Jobu Design Jr.3 W Polsce mało popularna bo nie ma dystrybucji. Trzeba szukać w Unii albo ściągnąć ze Stanów.
Głowica jest bardzo solidnie wykonana, chodzi precyzyjnie, lekko. Co dla mnie jest ważne jest stosunkowo lekka i mała więc łatwiej zabrać w teren, w góry, do plecaka, na rower, .... Co moge więcej napisać - rzecz, godna polecenia i ważne - nie jest droga. Mocowanie obiektywu poprzezz płytkę Arca Swiss, której długość dobierasz do obiektywu aby odpowiednio wyważyć zestaw. Głowica jest na tyle lekka, że używam jej nawet do monopodu.
W sklepach w Europie trzeba zapłacić nie 329 USD ale ok. 319 EUR (niestety) ale to i tak dobra cena.
pietro69 [Usunięty]
Wysłany: Sro 13 Cze, 2012
Bogdan a jaki statyw do tego choc troche boje sie zapytac bo liczylem ze zmieszcze sie w 2 tysiach zl a tu glowica juz tyle ze ho ho
no ale statyw potrzebny bo glowica se musi na czyms atac: )
jezeli kupie teraz mocny statyw i dobra glowice to posluzy mi mam nadzieje wiele wiele lat
I tego się trzymaj, nie kupuj badziewia.
pietro69 napisał/a:
no ale statyw potrzebny bo glowica se musi na czyms atac: )
No właśnie, ze statywem jest podobnie jak z dobrą głowicą. Rok temu w Foto-Technice w Gdańsku przetrzepałem kilka modeli Benro i Velbona (głowice, statywy i raczej te droższe modele) i niestety, nie spełniły mych oczekiwań co do sztywności. Triopo to jeszcze niższa półka i jakość.
statyw zamowiony ale niestety na glowice chyba braknie
Bogdan masz ewentualnie jakies inne propozycje \inne czytaj tansze niestety\
MTO 1000 niestety bez statywu jak podepne konwerter nie nadaje sie do niczego \to tak na marginesie\
no dobra ale co lepiej wziasc sirui powiedzmy 20
czy tego gimbala
co sie lepiej sprawdzi
przede wszystkim fotografia nieba ale i zdjecia nocne wchodza w rachube
no dobra ale co lepiej wziasc sirui powiedzmy 20
czy tego gimbala
Przecież to głowice do zupełnie innych celów.
Jedna głowica służy do wykonywania zdjęć statycznych, druga dynamicznych w ruchu, np. sport, przyroda, ...
Jeśli robisz różne rzeczy potrzebujesz różnych głowic / kilku głowic, to tak jak z obiektywami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10