Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 16 Sie, 2008 Odzyskiwanie zdjęć z karty
Nie wiem czy to dobre miejsce na to ale co tam...
Pilnie potrzebuje pomocy. zgrałem zdjecia z aparatu na dysk jednakjakis błąd spowodował ze system sie wysypał i zdjecia tez poszły stało się to jednak po tym jak usunałem już fotki z aparatu 400D, pozniej nie robiłem żadnych zdjęć więc karta jest nie nadpisana. Poradzcie mi jakim programem mogę odzysakć te zdjęcia. i mniej więcej zasade jak to zrobić.
Dzięki i pozdrawiam
Kamil
Camel-zip, jaką masz kartę? Wiem, że sandisk dołącza do swoich program do odzyskiwania danych, sandisk rescue pro.
Poszukaj może na stronie producenta Twojej karty.
z odzyskaniem z karty nie powinno być najmniejszego problemu...
więc stresować się nie ma co...
kiedyś niechcący sformatowałem karte SanDiska extreme III i z przywróceniem nie było żadnego problemu... używałem wtedy PC inspector file recovery czy coś takiego...
(freeware)
witam. jesli jeszcze nie odzyskales mozesz sprobowac programu Digital Image Recovery (DIR) . ja z kart sd wszystko co chcialem odzyskalem wiec moze na CF sie uda pozdrawiam
Info z aparatu
"Karta niesformatowana, sformatuj kartę w tym aparacie"- absurd, TA karta wielokrotnie była w TYM aparacie
komp z też nie widzi zdjęć na aparacie. Ja nic nie usuwałam , tylko w międzyczasie wrzuciłam do aparatu inną kartę i teraz nie mogę dostać się do kilku niezłych zdjęć. Poradzicie coś? To dość pilne ( na ogrodzie mam nowonarodzone kocięta )
BlueSky, udaj się do jakiegoś labu, poproś żeby sprawdzili czy kartę da się odczytać i zrzucili z niej zdjęcia na płytkę, a potem sformatowali na komputerze.
Możesz też popytać znajomych czy ktoś nie ma czytnika albo koniec końców kupić taki z parędziesiąt złotych (do samych SD nawet sporo taniej) w pierwszym lepszym markecie typu Media Markt. Swoją drogą czytnik jest dużo wygodniejszy niż zrzucanie zdjęć z aparatu.
lueSky, udaj się do jakiegoś labu, poproś żeby sprawdzili czy kartę da się odczytać i zrzucili z niej zdjęcia na płytkę, a potem sformatowali na komputerze.
i tak właśnie w pierwszej kolejności zrobiłam, ale z nóg zwaliła mnie cena- 50zł(sic!). A wiem, że operacja prosta, pod warunkiem, że posiada się czytnik kart...
dzięki Monastor za szybką odpowiedź, będę kombinować
p.s. a jeszcze chciałam zapytać o jedno; czy to zawsze tak się dzieje, że po wyjęciu karty z z aparatu, trzeba ją poźniej za każdym razem formatować?
BlueSky, ja nie formatuję przy każdym wyjęciu karty. Zazwyczaj kopiuję zdjęcia, a kartę formatuję czy to w aparacie, czy na komputerze, kiedy uznam to za stosowne, czyli zazwyczaj po jej kompletnym zapełnieniu.
Poza tym tylko raz byłem zmuszony formatować kartę. Była to SD mojej siostry, która odmówiła współpracy. Objawy były mniej więcej takie jak piszesz. Wetknąłem kartę do laptopa, skopiowałem fotki i sformatowałem ją dokładnie. Po włożeniu do aparatu działała bez zarzutu.
Ja formatuję kartę zaraz po włożeniu do aparatu, gdyż moje karty pracują nie tylko w jednym body i nie tylko jednej marki, najwięcej problemów miałem po wyciągnięciu z Canona i włożeniu do KM D7D. Tak się przyzwyczaiłem, stosuję nie tylko gdy jest to potrzebne i w tej chwili nie mam z tym problemów.
MC, nie wiem jaki masz czytnik, ale A700 to najszybszy znany mi czytnik kart, jak to odkryłem to mimo posiadania różnych czytników, zdjęcia zrzucam bezpośrednio z aparatu.
Do odzyskiwania danych lepiej użyć jednak czytnika, tym bardziej że EOS'y które wpadały mi ręce nie przedstawiały się w systemie jako dyski, w przeciwieństwie do paru innych marek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10