Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam . Zdecydowałem,że kupię ten oto aparat. Body kosztuje 3100 zł, a 600d z kitem kosztuje 2600. 60 d kosztuje 3999 . Może ktoś mnie jeszcze przekona ,że jednak nie warto???Chciałem się zapytać czy mam kupować ten aparat z kitem za 3400zł czy kupić body i obiektyw ?Jak obiektyw to jaki . Chcę fotografować gwiazdy , księżyc, przyroda, bociany , ludzie i nagrywać filmy . Czytałem,że 650 d ma auto stabilizację jako pierwszy z tych aparatów?To znaczy ,że podczas nagrywania filmów już nie ma problemu z gubieniem ostrości???Czy tą funkcję ma 60d?? Co lepszego ma 60d czego nie ma 650d?? Wiem , że pytania napisane trochę chaotycznie ale sądzę, że da się zrozumieć . Pozdrawiam
Witam . Zdecydowałem,że kupię ten oto aparat. Body kosztuje 3100 zł, a 600d z kitem kosztuje 2600. 60 d kosztuje 3999 . Może ktoś mnie jeszcze przekona ,że jednak nie warto???
Nie oczekuj, że ktoś będzie za Ciebie wybierał. To chyba Twoje pieniądze, nie?
Jarpo16x napisał/a:
Chciałem się zapytać czy mam kupować ten aparat z kitem za 3400zł czy kupić body i obiektyw ?
Masło maślane, poza tym jak wyżej.
Jarpo16x napisał/a:
Jak obiektyw to jaki . Chcę fotografować gwiazdy , księżyc, przyroda, bociany , ludzie i nagrywać filmy .
Czyli mydło i powidło. Moja rada - w tej chwili po prostu chcesz kupić lustrzankę i trzaskać foty na prawo i lewo, nie jesteś w stanie określić co Ci tak naprawdę będzie potrzebne bo nie masz żadnego doświadczenia, zapewne nieświadomie trywializujesz wiele rzeczy lub wydaje Ci się że same się zrobią, ale jesteś po prostu napalony na taki sprzęt - kup sobie któryś z tych korpusów Canona ze szkłem np. 18-135, reszta wyjdzie w praniu, być może Cię wciągnie, być może rzucisz to szybciej niż myslisz...
Jarpo16x napisał/a:
Czytałem,że 650 d ma auto stabilizację jako pierwszy z tych aparatów?To znaczy ,że podczas nagrywania filmów już nie ma problemu z gubieniem ostrości???
Jarpo16x napisał/a:
Co lepszego ma 60d czego nie ma 650d??
Przede wszystkim lepszą ergonomię. A czy to będzie dla Ciebie istotne, to inna sprawa.
Wiem , że pytania napisane trochę chaotycznie ale sądzę, że da się zrozumieć .
A ja sądzę, że z szacunku dla osób to czytających dało się to napisać mniej chaotycznie zamiast stwierdzać, że jest napisane chaotycznie
Brzmi to jak z tego dowcipu o liście, w którym jest napisane "chciałem ci przesłać pieniądze, ale już zakleiłem kopertę"
,
Jarpo16x napisał/a:
Może ktoś mnie jeszcze przekona ,że jednak nie warto?
Że co nie warto? Kupować 600D czy 60D?
Sprecyzuj co to jest "fotografowanie gwiazd", "ludzi", "przyrody". Wybierasz się na safari, do puszczy, do zoo, na spacer po parku?
Do fotografowania Księżyca to przydałby się przede wszystkim obiektyw o ogniskowej przynajmniej 400 mm.
Wiem tylko że redcoon to obecnie internetowe ramię MM i Saturna, marek obecnych na naszym rynku, ale to o czym mówisz moronica też "obiło" mi się o oczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10