Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Wujek_Pstrykacz
Wto 07 Sie, 2012
Ktory z 2 obiektywow Canona z nizszej polki?
Autor Wiadomość
sirmike1 
Nowy

Wysłany: Wto 07 Sie, 2012   Ktory z 2 obiektywow Canona z nizszej polki?

Muszę kupić tani zoom do lustrzanki CANON EOS 500D. Chciałbym aby ten zoom był ze stabilizacją. Zakupiony obiektyw ma byc w jakimś sensie uzupełnieniem obiektywu kitowego 18-135mm.Oczywiście wchodzi w gre niższa półka obiektywów CANONA. Znalazłem takie 2 modele: EF-S 55-250 mm f/4-5.6 IS i EF-S 55-250 mm f/4-5.6 IS II . Który z nich jest lepszy albo który z tej dwójki bardziej warto kupic? No chyba że jesteście w stanie doradzic mi jakiś z innej firmy pod 500D ze stabilizacją i w podobnej cenie z lepszymi parametrami.

Reklama

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Wto 07 Sie, 2012   

Tani zóm canona to jest np 70-200/4 ;)

Po co Ci takie uzupełnienie do 18-135? Te co wymieniłeś jako przykładowe to uzupełnienie, ale 18-55.

Po co Ci "tani zoom"?

sirmike1 
Nowy

hijax_pl napisał/a:
Tani zóm canona to jest np 70-200/4 ;)

Po co Ci takie uzupełnienie do 18-135? Te co wymieniłeś jako przykładowe to uzupełnienie, ale 18-55.

Po co Ci "tani zoom"?

Wiem że to dziwnie wygląda....ale to nie dla mnie. Ktoś mnie poprosił o to abym zajął sie zakupem jednego z powyższych obiektywów podobno jako właśnie uzupelnienie 18-135 :shock: "bo chodzi o moliwośc robienia zdjęc z dalszej odległości żeby móc bardzo przybliżyc jakiś obiekt". Stąd moje pytanie który wybrac...
W szczegóły nie chcę wchodzić...sam tez mam 500D z kitem i mnie zupełnie wystarcza.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Niech w takim razie ten "ktoś" zerknie na np: Lens simulator by naocznie się przekonać, czy różnica od 135 do 250mm jest odpowiednio duża.

Inna sprawa, że akurat taką zmianę (z 135 do 250) bez problemu zrobimy przycinając zdjęcie...

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy

sirmike1, powiedz temu komus by sie sam(a) pofatygowal(a) skoro lepiej wie, do czego ma byc ten obiektyw ;)

sirmike1 
Nowy

moronica napisał/a:
sirmike1, powiedz temu komus by sie sam(a) pofatygowal(a) skoro lepiej wie, do czego ma byc ten obiektyw ;)

Tak tez juz zrobiłem. Bo mimo iz to są jedne z tańszych obiektywów to mimo wszystko szkoda będzie kasy gdy to niespełni dziwnych oczekiwań.
Dzieki za pomoc

broczek 
Bywalec

A mając na uwadze:
sirmike1 napisał/a:
"bo chodzi o moliwośc robienia zdjęc z dalszej odległości żeby móc bardzo przybliżyc jakiś obiekt"

jest wielce prawdopodobne, że nie spełni oczekiwań.
Tylko dlaczego zaraz dziwnych? No chyba, że chodzi o podglądanie, to faktycznie "dziwnych"

pawkon 
Uczestnik
Canonik

Wysłany: Czw 09 Sie, 2012   

Ja mam obiektyw Canon 18-135 w EOS 50D i wcale nie narzekam. :grin:

Fakt przy dalszych odległościach długi koniec trochę jest mały, ale są to sporadyczne przypadki.

Jeśli o czymś Ty lub ten ktoś myśli to lepiej dokupienie teleobiektywu:
Canon 70-300
http://fotozakupy.pl/obie...-6-is-usm,4046s

Chyba, że może szarpnąć się na "eLkę" też np. 70-300. :mrgreen:

Odpowiedz do tematu