Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Chcialbym wywyolac kilka (a w zasadzie kilkaset zdjec) w formacie 10x15. Mozecie polecic jakis zaklad, gdzie moglbym zdalnie uplodowac zdjecia, zaplacic karta i podac adres gdzie zdjecia maja trafic. Zdjecia sa pamiatkowo-albumowe, wiec nie potrzeba mi hiper, super jakosci (chociaz dobrze byloby gdyby udalo sie trafic mniej-wiecej z kolorami ). Wozenie zdjec w walizce jest nieoplacalne, wiec chcialbym miec dwa komplety, po jednym, w kazdym domu.
Ja uzywalem snapfish na poczatek kiedys mieli 50 pierwszych odbitek za free. A jak sie troche porozgladasz po necie to i jakies vouchery powinny sie znalezc. Zreszta po rejestracji oni sami przysylaja vouchery i czeste info o promocjach. Jakosc calkiem fajna. Ze dwa razy tylko na fotach nocnych lekkie problemy byly. Ale na albumowe foty powinno byc ok.
Dzialaja dosc szybko.
Usjwo, Fotojoker, Empik-Foto, Foto-Cewe, to są trzy duże sieciowe wołarki zdjęć, o jakości akceptowalnej lub lepiej. Tylko jak to z dużymi firmami bywa, sami nie wiedzą co sprzedają i jak, i kiedyś wysłałem do Empik-Foto zdjęcia, ale korzystając z takiej ich strony, która nie korzysta z… Empik-Foto tylko z Foto-Cewe i potem musiałem fizycznie sprawdzać w Empiku czy zdjęcia już są, bo przez portal Empik-Foto się nie dało.
Fotojoker na pewno wysyła na adres domowy i chyba można zapłacić kartą z góry, choć niestety będziesz musiał przebić się przez ich strony WWW.
No ja snapfisha wlasnie do wysylki fot do Polski uzywalem. Wysylalem stad (UK) i jakos chyba podawalem adres. Regulowanie rachunku visa maestro i jazda. pare dni i byly w domu. Znaczy w Polsce.
Chcialbym wywyolac kilka (a w zasadzie kilkaset zdjec) w formacie 10x15.
Naprawdę uważasz, że jest sens w dzisiejszych czasach drukować zdjęcia w takim formacie? I do tego kilkaset? Nie wygodniej pozostawić je w formie elektronicznej? Choćby nawet w postaci skomponowanego pokazu slajdów na telewizor/ramkę? Rozumiem drukowanie wybranych zdjęć w dużych rozmiarach, ale na masówkę 10x15 to IMHO naprawdę szkoda papieru i tych drzew, które na niego idą...
Ja się podłączę do pytania, z tym, że mnie interesuje dobra jakość - zarówno 10x15, jak i większych odbitek Płatność może być przelewem/kartą, może być przy odbiorze. Strasznie dużo firm się w sieci porobiło, nie sposób wszystkich przetestować...
Korzystałem wielokrotnie z usług fotojokera. zdarzają się też promocje na gruponach, gdzie można za małe pieniądze mieć wywołane i wydrukowane zdjęcia
Pazuzu [Usunięty]
Wysłany: Czw 20 Wrz, 2012
Podepnę się z pytaniem.
W jaki sposób kompresowane są zdjęcia wysyłane online do fotojokera. Z 200 zdjęć o wadze 350 MB wysłano wszystkie ale wysłano 100MB, gdzie te 250MB. Dodam że zdjęcia miały wymaganą rozdzielczość.
W jaki sposób kompresowane są zdjęcia wysyłane online do fotojokera.
Jeżeli wysyłasz gotowe JPG-i o określonej rozdzielczości to moim zdaniem w ogóle nie powinny być „dotykane” po drodze i powinny przejść bez zmian.
Pazuzu [Usunięty]
Wysłany: Sob 22 Wrz, 2012
komor napisał/a:
Jeżeli wysyłasz gotowe JPG-i o określonej rozdzielczości to moim zdaniem w ogóle nie powinny być „dotykane” po drodze i powinny przejść bez zmian.
No właśnie tego nie rozumiem, wysłałem pytanie na ten temat i dostałem odpowiedź:
"Aby uniknąć kompresji plików w programie, należy usługę złożyć w punkcie
lub bezpośrednio przez stronę naszego serwisu foto www.odbitki.fotojoker.pl"
Tylko nie uzyskałem odpowiedzi co w takim razie stało się z tymi zdjęciami które już wysłałem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 15