Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Lampa błyskowa Sony HVL 56 AM
Autor Wiadomość
JanuszB131 
Nowy

Wysłany: Nie 21 Paź, 2012   Lampa błyskowa Sony HVL 56 AM

Witam wszystkich mam pytanie siedzimy sobie z kolegami w domu i tak rozważamy czy lampa błyskowa sony HVL 56 AM ma wsparcie synchronizacje na pierwsza i druga kurtune.dziękuję za szybka odpowiedz.Pozdrawiam][/b]
Ostatnio zmieniony przez komor Wto 23 Paź, 2012, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

komor 
Moderator

Wysłany: Pon 22 Paź, 2012   

Instrukcja obsługi nic o tym nie wspomina…

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Prawdziwy mężczyzna instrukcji nie czyta. Rejestruje się za to na forum i czeka aż mu ktoś odpowie. :zalamany:

JanuszB131 
Nowy

A Kolega MC nie wie chyba tez nie czytał instrukcji a instrukcji nic niema na ten temat.Pozdrawiam

komor 
Moderator

JanuszB131, ale skoro w instrukcji nic na ten temat nie ma (a z tego co sobie obejrzałem, to instrukcja tej lampy jest zbudowana dość sensownie i czytelnie) – to jaki wyciągamy wniosek?

JanuszB131 
Nowy

wczoraj bylem w sklepie Sony i sprzedawca tez nic niewie na ten temat, to napisałem do serwisu sony i czeka na odpowiedz.Pozdrawiam

MC 

komor, taki, że trzeba jeszcze przeczytać instrukcję obsługi aparatu. Tam wszystko jest napisane. A w menu to magiczne słowo "rear" pod symbolem lampy błyskowej.

JanuszB131 
Nowy

dzięki za odpowiedzi zamykam temat.

komor 
Moderator

MC, czyli tę opcję ustawia się w aparacie, a nie w lampie? No widzisz, moje skrzywienie kanoniczne powoduje, że spodziewałem się odpowiedniej opcji w lampie, tym bardziej, że w instrukcji na stronie zatytuowanej „Features” jest mowa o HSS, a nie ma nic o drugiej kurtynie.

MC 

Zgadza się. Ustawia się w aparacie.
Zresztą - to widać w lekcji nr 7 sponsorowanej przez Sony, a zamieszczonej na pewnym portalu fotograficznym na "O".

westberg 
Nowy

Wysłany: Wto 23 Paź, 2012   

Myślę, że sarkazm wobec pytającego jest nie na miejscu. Odsyłanie do czytania instrukcji lampy i aparatu też jest bezsensu. Dlaczego? Bo co nam da ustalenie, że tryb rear ustawiamy w aparacie, skoro nawet jeżeli go ustawimy, owa lampa będzie błyskać dwukrotnie: na początku i na końcu? Czy to oznacza, że lampa nie ma synchronizacji? Nie do końca, bo ma, ale w pełnym trybie manualnym. Zatem w aparacie musimy ustawić tryb manualny z jednoczesnym aktywowaniem trybu rear dla lampy, zaś w lampie ustawić tryb manualny.

I chyba tak powinna wyglądać odpowiedź na wyrażoną wątpliwość. Wydaje mi się, że nie ma takich informacji w instrukcji, chociaż wczoraj do niej zaglądałem. Instrukcje w kwestiach szczegółowych są do pupy. Tak samo sprzedawcy w salonach sony. To straszne, kiedy klient wie więcej o sprzęcie niż sprzedawca. No, ale to taka dygresja na boku...

MC 

Dziwne, bo u mnie bez problemu działała na drugą kurtynę wyłącznie bez jakichkolwiek manuali.

westberg 
Nowy

Dedukuję, że u wątkotwórcy również "nie działa bez problemu", skoro o to pyta. To elementarne, drogi Watsonie. U mnie zresztą też "nie działa bez problemu", ino w inkryminowanym manualu. Zatem, coś jest na rzeczy. ;o)

W ogóle to sam zostałem zaskoczony faktem, że ta 56 nie ma pełnej synchronizacji z moją 850-tką. W zasadzie jest to dla mnie nadal wielką tajemnicą, dlaczego tak jest.

dcs
[Usunięty]

westberg,

Co masz na myśli pisząc "pełnej synchronizacji"?

westberg 
Nowy

dcs napisał/a:
westberg,

Co masz na myśli pisząc "pełnej synchronizacji"?

To, że w ttl`u (tryb w lampie) i trybach PAS (w aparacie) nie ma synchronizacji na drugą kurtynę. Lampa błyska mi dwa razy. Tylko w pełnym manualu (lampa+aparat) z ustawieniem rear w aparacie, błyska na drugą kurtynę.

Odpowiedz do tematu