Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Pierwsza lustrzanka do 1000
Autor Wiadomość
szymolinka 
Nowy

Wysłany: Nie 28 Paź, 2012   Pierwsza lustrzanka do 1000

Witam chciałbym kupić fajną lustrzankę do 1000zł. Może być używana. Głównie chodzi mi o to aby robiła piękne zdjęcia sportowe..czyli zdjęcie gdzie jest dużo ruchu. Co byście polecali?
Aha ważne żeby była możliwość nagrywania :) np.meczyku no chyba że nie ma takiej możliwości to zadowole się samymi zdjęciami :)

Reklama

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Nie 28 Paź, 2012   

1000 na lustrzankę, a ile na obiektyw do niej?

moronica 

Pomogła: 106 razy

piekne to pojecie wzgledne, nie wiem jakie sa twoje wymagania... ale w tym budzecie lepiej bys zrobil kupujac sobie jakis kompakt

Sunders 

sport to pojęcie szerokie, nie wiemy jakie dyscypliny chcesz fotografować?

szymolinka 
Nowy

siatkówka :)

Sunders 

A fundusz na obiektyw?

szymolinka 
Nowy

niestety lustrzanke juz z obiektywem w cenie 1000zł widziałem takie używane jednak nie wiem czy do sportu bedą dobre:)

[ Dodano: Nie 28 Paź, 2012 21:24 ]
a co powiecie na Sony alfa 330 ?

Sunders 

szymolinka napisał/a:
lustrzanke juz z obiektywem w cenie 1000zł

Za 1000pln lustrzanka z obiektywem do fotografowania siatkówki = mission impossible 4 :???:

szymolinka 
Nowy

to jaki byscie polecili do 1000zł ale bez obiektywu?

Sunders 

Najlepsze co w tej cenie/bez obiektywu/ można kupić używane na allegro, to Canon EOS 40D. Niestety za obiektyw trzeba by dać co najmniej drugie tyle :sad:

Stuku 
Rozmowny

Wysłany: Pon 29 Paź, 2012   

Sunders napisał/a:
Najlepsze co w tej cenie/bez obiektywu/ można kupić używane na allegro, to Canon EOS 40D. Niestety za obiektyw trzeba by dać co najmniej drugie tyle :sad:

Odpada bo koleżance zależy na filmowaniu meczów :)

Za taką cenę jedynie w grę wchodzi zakup puszki plus kitowego obiektywu.

Tyle że:

Z kitem się nie osiągnie raczej takich wyników. A raczej:

Alfa 330 też nie posiada możliwości filmowania :) I z trybem zdjęć seryjnych 2.5 klatki/sec raczej też się nie zaszaleje.

Kompromis jest następujący:

http://www.optyczne.pl/15...5%9B%C4%87.html tudzież inna tego typy hybryda ?

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

Stuku, takie rzeczy tylko w erze. Gdybyśmy mogli uzyskać efekt jak na pierwszym zdjęciu lustrzanką ze szkłem łącznie za 1000pln, to pewnie niewiele byłoby innych szkieł, a tych jest raczej sporo powyżej 300pln ;)

Albo zwiększysz budżet, albo rozejrzyj się za jakimś kompaktem.

Też chciałbym kupić porshe 911 najlepiej nowe za 40 000pln. To mniej więcej takie porównanie jak Twoje potrzeby vs budżet.

Sunders już to podsumował wystarczająco jasno, więc nie ma sensu kontynuować poszukiwań wśród lustrzanek, bo taki wybór nie istnieje ...

Stuku 
Rozmowny

Przeczytaj dokładnie mój post :) O czymś takim w budżecie około 1000 zł można zapomnieć niestety :) I też jestem zdania że do 1000 zł lepiej poszukać jakiegoś kompaktu, tudzież hybrydy. Rynek pod tym względem jest dość bogaty i na początek zapewni lepsze rozwiązanie niż kupno lustrzanki z kitowym obiektywem.

pan.tadeusz
[Usunięty]

za ~1500 zł wyrwie jakieś A35/A55. kolejne 400 zł za flintę i choć może nie jest to super zestaw to na początek sportowej zabawy daje całkiem przyjemne efekty.
przynajmniej ja byłem mile zaskoczony efektami.

no ale to i tak budżet x2 :roll:

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

Stuku, to było do @autora, chciałem Twoją wypowiedź zacytować ale wybacz - 3h snu było ;)
Reasumując: Sunders powiedział, Stuku pokazał, a autor się zmył :twisted:

Odpowiedz do tematu