Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 19 Lis, 2012 Canon EOS 5D Mark II + EF 24-105mm f/4 L IS USM z ebaya.
Planuje zakup Canona EOS 5D Mark II MK 2 +24-105mm. Na ebayu znalazlem kilka dosyc dobrych ofert. Obawiam sie jednak o gwarancje i o pewnosc transakcji. To jednak spory wydatek. Kusi jednak korzystna cena.
Przy okazji co myslicie o tym obiektywie do tego Canona. To chyba dosyc uniwersalne szklo i na poczatek wystarczy na jakis czas. Mysle glownie o fotografi portretowej, pejzazowej i architekturze.
Oto wybrane oferty z ebaya:
http://www.ebay.co.uk/itm...=item56398c227f http://www.ebay.co.uk/itm...=item45fc0febfd http://www.ebay.co.uk/itm...=item56490b0060
24-105L niewątpliwie jest uniwersalnym zoomem „spacerowym” dla pełnoklatkowego aparatu. Zły wybór to na pewno nie jest, może odezwie się jeszcze niejaki Bogdan i powie coś szczegółowo.
Jeśli chodzi o bezpieczeństwo transakcji to bym się nie obawiał bo PayPal dobrze zabezpiecza klienta.
Jeśli chodzi o sprzęt z Chin (Hong-Kong), to licz się z tym, że może być np menu w tysiącu krzaczkowych języków + angielski, podobnie z oprogramowaniem przeznaczonym na Azję i Oceanię.
Jeśli chodzi o gwarancję, to nie licz na więcej niż roczna producenta.
No i jeszcze jedna sprawa. Wprowadzając ten sprzęt na rynek europejski prawdopodobnie będziesz miał do zapłacenia VAT i cło.
Kupowałem już kilka puszek i obiektywów z Chin - ja jestem zadowolony.
Jeśli chodzi o sprzęt z Chin (Hong-Kong), to licz się z tym, że może być np menu w tysiącu krzaczkowych języków + angielski, podobnie z oprogramowaniem przeznaczonym na Azję i Oceanię.
Moj jest z Chin i ma nawet jezyk polski
Wojmistrz napisał/a:
Jeśli chodzi o gwarancję, to nie licz na więcej niż roczna producenta.
co myslicie o tym obiektywie do tego Canona. To chyba dosyc uniwersalne szklo i na poczatek wystarczy na jakis czas. Mysle glownie o fotografi portretowej, pejzazowej i architekturze.
Używam takiego zestawu na wycieczkach i bardzo sobie chwalę. Zwykle zabieram ze sobą 1-2 jasne stałki jako dodatek. Na jakiś czas myślę że Ci starczy, ale już zaczynaj oszczędzać na te dodatki.
Tylko czy jest sens kupować w USA, czy Chinach, skoro płaci się cło i vat....
Trzeba się dowiedzieć, ile będzie do zapłacenia. Mi się opłacało ściągać, płacić cło i sprzedać. Tylko ja miejszkam w UK i możliwe że stawki są inne.
siosio napisał/a:
Chyba, że liczy się na farta, że celnicy nie zwrócą uwagi na naszą paczkę.... Jak to jest?
Marne szanse, a raczej nierealne. Raczej bym się dopytał sprzedawcy czy pokrywa podatki. Tak miałem przy obiektywie, kupiłem 5 funtów drożej, a oszczędziłem około 40.
A moze zamiast tego obiektywu jakies dwie jasniejsze stalki. Jedna do portretu i druga do architektury i pejzazy. Co moglibyscie polecic?
Czytałeś wyżej mój wpis? Lepiej dwie stałki 50 1.4 i 85 1.8, a do tego może wystarczy na 20 2.8.
To jeśli do portretu i architektury:
28 1.8 - taki sobie, ale jak Ci wady nie przeszkadzają... obleci.
24 1.4 I L lub II L - oczywiście dwójka nieco lepsza, ale używana jedynka też daje radę.
Samyang 35 1.4 z bagnetem Pentaxa i przejściówką PK/Eos z potwierdzeniem ostrości, albo od razu na bagnet Canona, z tymże nie masz potwierdzenia i tylko ostrzenie ręczne.
Nie wiem tylko, jak się zachowa mocowanie PK na adapterze do Canona, tzn. czy czymś nie zahaczy lustra
Nowa Sigma 35 1.4 plus 85 1.8 Canon (bezapelacyjnie do portretu).
Może jednak, jeśli budżet napięty miałby być, 5dII + 24-70 2.8 I L, albo odpowiednik Sigmy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10