Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Kompakt, 1,1k pln,jasny obiektyw,dodatk.lampa, tryb macro,AA
Autor Wiadomość
Laik_men
[Usunięty]

Wysłany: Pon 26 Lis, 2012   Kompakt, 1,1k pln,jasny obiektyw,dodatk.lampa, tryb macro,AA

Czy w cenie ok. 1100 zł. znajdę kompakt spełniający warunki:
- jasny obiektyw (f<3,0),
- dodatkowa lampa błyskowa (możliwość podłączenia),
- tryb makro,
- baterie AA,
- jak najmniejszy zoom,
- jak najmniejsza rozdzielczość,

Główne zadanie aparatu- zdjęcia dokumentów w trybie makro z odległości 30-40 cm, ale też urodziny u cioci :smile: , czy zapowiadany koniec świata 21 grudnia br. :wink: . Czy możecie Koleżanki i Koledzy polecić jakiś sprawdzony egzemplarz.
Jeśli dobrze przerobiłem lekcje to mniejsza wartość przesłony gryzie się z większym zoomem i rozdzielczością, chyba że coś po^^^^^^^łem? :oops:

[ Dodano: Pon 26 Lis, 2012 17:20 ]
Zapomniałem jeszcze doda:
- bez GPS,
- bez filmów.

Reklama

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Pon 26 Lis, 2012   

Laik_men napisał/a:
Czy w cenie ok. 1100 zł. znajdę kompakt spełniający warunki:
- jasny obiektyw (f<3,0),
- dodatkowa lampa błyskowa (możliwość podłączenia),
- tryb makro,
- baterie AA,
- jak najmniejszy zoom,
- jak najmniejsza rozdzielczość,

W zasadzie tak, jeśli wykreślisz baterie AA

Laik_men
[Usunięty]

Więc trzeba iść na kompromis, rezygnuję z AA.
Znalazłem Olympusa XZ-1, nie wiem czy to dobry wybór, o ponad 2 stówy przebija budżet ale może jest tego wart?. Chyba, że macie inne propozycje?.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Olek XZ-1, Samsung EX1...

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Laik_men napisał/a:
inne propozycje?

Samsung EX1 - mniejsza krotność zooma i niższa cena niż XZ-1 :smile:

Wojmistrz 
Obserwator

Za 1100 to już dostaniesz starsze lustro lub bezlusterowca.

Laik_men
[Usunięty]

Hijax-pl, Sunders dzięki za radę :) , faktycznie samsung jest tańszy to cieszy :smile: , czy ta mniejsza krotność zooma w EX1 jeszcze bardziej spowoduje, że jasność obiektywu będzie lepsza dla zdjęć z bliska i przy słabszym oświetleniu?

Wojmistrz starsza lustrzanka rozumiem, a co oznacza bezlusterkowiec, ja do tej pory myślałem, że wszystkie poza lustrzankami to bezlusterkowce w tym i kompakty, no ale wiadomo zielony jestem :oops: .
Lustrzanki jeśli dobrze doczytałem (od wczoraj jestem na forum) są droższe w praktyce, bo trzeba dokupywać obiektywy , które nie są tanie i raczej przeznaczone są dla profesjonalistów.
Mógłbyś podać dla przykładu jakieś modele, które u mnie by się sprawdziły.

dcs
[Usunięty]

Laik_men,

Z Polski nadajesz?

Laik_men
[Usunięty]

dcs napisał/a:
Laik_men,

Z Polski nadajesz?

Kurcze, już chyba tak namieszałem, że wyszło, iż jestem zulugula , czy jakoś tak?
No tak z Polski :smile: , - ???

Wojmistrz, czy masz na myśli np. bezlusterkowca Samsung NX5, z kitem 18-55mm. Nie jestem, aż taki mądry już teraz, jeden z kolegów podał mi tę informacje na priva z tym, że jego ceny ani oferty nie ma w necie.
http://www.ceneo.pl/8434133
http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/1184718
Ostatnio zmieniony przez Laik_men Pon 26 Lis, 2012, w całości zmieniany 1 raz  

Wojmistrz 
Obserwator

Bezlustrowce, to odmiana zaawansowanych aparatów kompaktowych. Posiadają duże matryce (niedługo prawdopodobnie pojawi się nawet pełno-klatkowy Sony) i wymienną jak w dSLR (lustrzankach) optyką. Na forum masz cały dział poświęcony tej technologii.

dcs
[Usunięty]

Laik_men,

Bo w USA albo na Amazonie

Oly XZ-1 -200$
Panas LX5 -250$
Panas LX7 -300$

Laik_men
[Usunięty]

dcs napisał/a:
Bo w USA albo na Amazonie

No tak, niestety jestem skazany tylko na rodzimy handel :sad: , ale dzieki za podpowiedź. Może jak Barak zniesie wizy, to wtedy będę miał okazję pojechać :smile:

Wojmistrz napisał/a:
Bezlustrowce, to odmiana zaawansowanych aparatów kompaktowych

No teraz jestem w domu, trochę mi zejdzie, aby się przebić przez dział bezlusterkowców.

dcs
[Usunięty]

.

Jak ktoś kupował na Amazonie do Polski niech napisze jak narzuty.

Laik_men
[Usunięty]

Jedyny NX5 jaki znalazłem to ten używany na allegro:
http://allegro.pl/listing...10642&country=1
Czyżby nowych nie było już w sprzedaży?.

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

Laik_men, lepiej pozostań przy wyborze kompaktu.
Chyba, że zamierzasz/będziesz miał możliwość wydawania kaski na nowe/dodatkowe obiektywy :)
Wtedy możesz myśleć o bezlusterkowcach (z wymienną optyką) lub entry level lustrzankach.

Moim zdaniem jak masz kupować używanego bezlusterkowca, to lepiej kup używane lustro :)

Koledzy wyżej dali Ci propozycje kompaktów, a twój ostatni link jest do bezlusterkowca z wymiennymi obiektywami. Ze standardowym szkiełkiem 18-55 nie spełnisz swoich oczekiwań, bo szkło jest po prostu ciemne i uwierz, że w pomieszczeniu z całkiem niezłym światłem "pokojowym" w nocy nie da sobie rady.
Poza tym w tej aukcji jest sprzedawane tylko body jak dobrze widzę ;)

Napisz czy będzie rozwojowo w przyszłości...

Odpowiedz do tematu