Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Chciałbym dokupić tulipana. Ale nie wiem czy będzie pasował.
Podobno ma się zgadzać "rozmiar gwintu". Ale na tej stronie nie ma informacji o tym.
Możecie mi powiedzieć tulipana o jakich wartościach mam do niego dokupić?
Bardzo prosiłbym również o pomoc w doborze kupna. Z tego co oglądał te uniwersalne obiektywy to wyglądają one mega-plastikowo-badziewnie. Jakieś takie brzydkie już na zdjęciu "plasticzki". Ten od Tamrona był solidny. Może ktoś ma nawet taki do sprzedania z Was stąd?
A odpadł mi on w komiczny sposób. Niosłem lustrzankę zamocowaną na szluwce (tak jakby) jeansów z boku, a ana barkach slider z dwoma statyswami. Od czasu do czasu stukały się ze sobą lekko. Po takim chyba 4tym stuknieciu zatrzymalem sie bo 'tak byc nie moze by moja lustrzanka sie obijała'. Ale wtedy... nie zauwazylem na niej tulipana. To dziwne.
Ostatnio zmieniony przez h205267@rppkn.c Czw 27 Wrz, 2012, w całości zmieniany 1 raz
Dziękuję Moronico, ale ta aukcja jest z Włoch.
Będę czekał 2 miesiące za dostawę a może jeszcze jakieś ukryte koszta wynikną.
Szkoda że nie mogę tego znaleźć u nas na aukcji w kraju.
A jaki on ma ten gwint w ogóle? Innymi słowy, jaką wartość w milimetrach mam podawać na Allegro kiedy szukam tulipana?
to gdzie ty mieszkasz ze przesylka z Wloch tyle trwa, bo na pewno nie w Polsce
ale jak juz pisalam, pewnie sa inne, poszukaj
oryginalne tulipany zazwyczaj nie sa nakrecane na gwint, powinienes to wiedziec, przeciez go miales. istnieja oslony nieoryginalne nakrecane na gwint, spojrz na obiektyw ktory posiadasz, tam powinna byc informacja o srednicy, jesli nie ma to sam sobie sprawdz w specyfikacji, nie wyreczaj sie w tak prostych sprawach innymi
h205267@rppkn.c, masz ten obiektyw, miales ten tulipan i nie wiesz, jak i gdzie sie nakrecal? masz do wyboru albo kupic oryginal do twojego konkretnego obiektywu albo kupic jakis nieoryginalny, ktory nakreca sie na ten sam gwint co filtr. reszte sobie sam doszukaj
h205267@rppkn.c, byc moze sa nieoryginalne kompatybilne z tym konkretnym tamronem. mam ci ich szukac czy jak? masz 6 aukcji w UE na ebayu z ta oslona, malo?
A możecie mi powiedzieć czy to co pisałem, czyli 62mm fi to jest rozmiar miejsca na wkręcenie czegoś z przodu (tak jak filtry) czy może na wkręcenie tego tak jak oryginalny tulipan? Nie znam się na tych pojęciach/słownictwie. Powiedźcie mi jak mam rozumieć to oznaczenie. Dobrze?
h205267@rppkn.c, juz ci pisalam i ciekawe ile jeszcze dni minie zanim zalapiesz, ze albo oslone sie kupuje pod konkretny obiektyw albo uniwersalna na gwint. a ta oslona jest do tamrona 18-200, jak nie jestes pewien czy bedzie pasowala do twojego konkretnego tamrona 18-200 to do pracownikow sklepu napisz
a do tego na niebiesko - a jak myslisz?
nienietaktak [Usunięty]
Wysłany: Pią 28 Wrz, 2012
moronica, daj sobie spokój, bo szkoda nerwów. Chyba, że chcesz trochę postów ponabijać
Wysłany: Pią 28 Wrz, 2012 Re: Który tulipan będzie pasował?
h205267@rppkn.c napisał/a:
Zgubiłem dzisiaj tulipana do tego obiektywu.
Skoro zgubiłeś, to skąd wiesz, że akurat dzisiaj? A nawet jeśli, to nie lepiej poszukać w koło siebie. Może wtoczył się pod szafkę? Nie wypadł chyba przez okno w samolocie, prawda?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11