Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Mam dylemat może ktoś odpowie mi na temat tego obiektywu. Czy warto go kupić? Jak działa? Jakie ma największe wady? Od kiedy jest produkowany? I czy posiada USM? Bo spotkałem się z opisami że jest a nie widać tego na samym obiektywie.
Zresztą na zdjęciu, które zamieściłeś na wysokości "Image Stabilizer" również widać napis, który to potwierdza.
Czy warto go kupić to nie wiem bo go nie miałem, a nie chciałbym być piewcą internetowych "prawd", które nie zawsze mają pokrycie w rzeczywistości
Miałem wersję bez IS , Nic co by było warte zatrzymania. Mimo pozornej "turystycznej" ogniskowej, zdjecia były takie sobie. Mało ostry, mocno bujająca się czołówka.
Nie odradzam a dzielę się własnym odczuciem.Sprzedałem.
Może IS ma inny układ soczewek.
Miałem w pracy tego 75-300 IS. Kupiony w 2005 roku z 20D. Działa do dzisiaj, więc niezawodność niezła.
To chyba pierwszy obiektyw Canona ze stabilizacją.
AF dość powolny jak na USM, do tego IS działa średnio bo to stara generacja i na dodatek obiektyw przy ostrzeniu kręci przednią soczewką.
Jeżeli chodzi o optykę to do 230-240mm jest słabo, przy 300mm jest FATALNIE. 300mm i f/5.6 to masakra, co będzie szczególnie widoczne na gęsto upakowanej matrycy APS-C.
Ja ten obiektyw odradzam, już nawet 75-300 najnowszej generacji bez IS-a był lepszy optycznie (też mamy takowy). Stabilizacja kusi, choć obraz będzie lepszy ze starej i taniej Sigmy 70-300 APO.
Tez się zastanawiałem nad tym szkłem ale wziąłem w końcu 70-200 f/4 L bdz IS-a i nie żałuje wyboru af szybki i celny, zdjęcia bardzo ładne a do moich zastosowań da radę bez stabilizacji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12