Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Aparat wart tej ceny, ale do zdjęć.
Przy filmowaniu trochę słabo radzi sobie AF, no chyba że wszystko chcesz robić na manualu. Co do dźwięku to lipa, jest mono i zbiera odgłosy AF z obiektywu.
Koszt dodatkowego mikrofonu to z tego co pamiętam około 500 pln.
Czas maksymalny to ze względu na nagrzewanie się matrycy - a co będziesz kręcił filmy pełnometrażowe
Pomimo tego, że związany jestem z Canonem i myślę czasem o Pentaxie, to uważam ten model korpusu za całkiem fajny. Co innego szkło (obiektyw), nie jest fajne, ale coś trzeba mieć na początek.
Dalej skupię się na korpusie bo o obiektywie chyba się jasno wyraziłem.
lheliasz napisał/a:
Czy jest warta ceny?
To jak w kawale.
"Ćpunek po śmierci trafił do piekła. Otwierają się przed nim wrota piekieł , a tam całe łany marihuany. Gostek napalony biegnie i rwie całe naręcza. Nagle słyszy głos diabła:
- No i po co rwiesz, jak tam pełno już narwane!
Gostek patrzy, a tam faktycznie pełno świeżego ziela. Biegnie i zaczyna przerzucać żeby szybciej schło. A tu znowu diabeł:
- I po co suszysz, jak tam już ususzone!
I rzeczywiście. Ćpunek podbiega i zaczyna skręcać skręty. Skręca, skręca, na co diabeł:
- I czego skręcasz, jak tam tyle już skręcone!
Ten patrzy, a tu góry skrętów! Wybiera największego i pyta diabła:
- Ognia masz?
A diabeł z uśmiechem:
- Byłby ogień - byłby raj!"
Takie mam odczucia to tego typu pytań. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Kwestia priorytetów. Jeśli miałbym taki pod ręką i nim zdobił fotkę życia, uznał bym, że wart wszystkiego. Jeśli by leżał i się kurzył, a robienie zdjęć doprowadzał do frustracji, to nie wart byłby złamanego grosza. Jego cena wynika z zastosowanych technologi, materiałów, reklamy itd. Płacisz za bajery i jakość jaką dysponuje, a teraz pytanie ile z tego osobiście wykorzystasz.
co do nagrywania przeczytałem ze tylko do 20 mim. od czego to zależy
czy jeśli mam większą kartę pamięci to mogę dłużej.
Ujecie dluzsze niz 20s staje sie nudne. Nie wiem co zamierasz krecic, ale popatrz na filmy, klipy, reportaze i zwroc uwage jak czesto zmienia sie ujecie.
No chyba ze dokumentujesz wystapienie rzecznika jakiejs partii i chcesz miec wszsytko co powiedzial, ale w tym wypadku nudne staje sie jeszcze szybciej
Montowales kiedys film? Obejzyj dowolny film fabularny (nie na redtube) i przypatrz sie ile trwa jedno ujecie. Ja sie juz w to nie bawie, ale kiedys mialem kamere analogowa. Film i jego wywolanie kosztowaly dosc sporo. Sprezyna starczala na kikadziesiat sekund (chyba 35), a i przy montazu jeszcze sie cielo.
Nacisniecie spustu i jazda od lewej do prawej, zoom in and out to jeszcze nie film
Obejzyj dowolny film fabularny (nie na redtube) i przypatrz sie ile trwa jedno ujecie.
Powiedzmy, że są dość wybitne wyjątki od zasady, którą waść imputujesz. http://listverse.com/2007...ing-long-takes/ tu tylko parę. Mnie się jako pierwsze skojarzenie nasunął film „Elephant”, gdzie jest kilka istotnych sekwencji trwających dobrze powyżej minuty.
Powiedzmy, że są dość wybitne wyjątki od zasady, którą waść imputujesz. http://listverse.com/2007...ing-long-takes/ tu tylko parę. Mnie się jako pierwsze skojarzenie nasunął film „Elephant”, gdzie jest kilka istotnych sekwencji trwających dobrze powyżej minuty.
To sa wyjatki potwierdzajace regule, jezeli 1 min to dlugie ujecie, wiec 20s mozemy uznac za standard
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Potrzebuje lustrzanki z oczywiście b. dobrą jakością zdjęć oraz filmami FHD.
Najlepiej żeby był dobry do tego i tego.
Do ok. 3000 tys.
Miał jak najwięcej efektów itd.
Co myślicie o Nikonie d7000?
[ Dodano: Sob 15 Gru, 2012 23:42 ]
Co do d7000 jaki do tego obiektyw na początek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 14