Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 27 Gru, 2012 Zmienić sony a350 na slt-a57/ na canona/nikona?
Witam. mam a350 z sigma 18-200 i stałke sony 35mm 1.8. Dokupiłem właśnie 35mm bo rozczarowywał mnie obiektyw 18-200 ciemnością w pomieszczeniach.
Ostatnio miałem porównanie z nikonem d5100 ze stałką 50mm 1.8. I zwątpiłem. Zdjęcia z nikona to klasa wyżej. Sony robi nieostre zdjęcia, zdjęcia przy iso400 na sony nie wyglądają.
W związku z tym że mam dwa szkła to myślę nad a57. Czy to będzie skok w przód? Czy a57 to już poziom mniej więcej odpowiedników nikona/canona? A może przełknąć te koszty i zmienić markę? Jednak wolałbym zostać przy sony.
szol, nie porównuj wysokiego ISO A350i D5100 bo zawsze dostaniesz zadyszki... Cóż mówić - to ie ta klasa matryc..
Zmienisz na A57 to będziesz obrazek mniej więcej jak z D5100.
i porównaj sam. Różnice jakościowe implementacji tej matrycy są w codziennym użytkowaniu pomijalne.
Jeżeli nie boli Cię EVF w miejsce OVF to A57 nie będzie rozczarowaniem. Nie odpowiada Ci EVF, zmień system.
W A350 autoiso jest do 400. W nikonie na pewno wyżej (1600 ?), więc być może niesotrość wynika z czasów naświetlania. Zerknij w exify, bo nie jest to wina obiektywu czy A350 (no chyba, że są zepsute)
Możesz kolego wciskać, że czarne jest białe. A Nikon spokojnie długo jeszcze będzie z tych samych matryc wyciskał więcej od Sony. Nawet Pentax jest w tym od nich lepszy
Możesz kolego wciskać, że czarne jest białe. A Nikon spokojnie długo jeszcze będzie z tych samych matryc wyciskał więcej od Sony. Nawet Pentax jest w tym od nich lepszy
Ale wszystkie matryce produkuje sony;]
Prawdopodobnie (bo się tego nigdy nie dowiemy) jest między nimi jakaś umowa o programowaniu matryc, i sony musi mieć gorsze od N, bo jest mniej profesjonalną marką.
rafisko, nie, po prostu Sony Semiconductors, to nie jest dział Sony Digital Imaging, więc jego dobre wyniki w żaden sposób nie są związane z tym, co z ich produktami robi to ostatnie.
zieeeew.
Jak na razie to Ty coś chcesz wcisnąc. Ja tylko wrzuciłem fotki z N i S, zeby chłopina mógł sobie porównać. Twoja niezachwiana wiara w N i jego wyciskanie teraz i w przyszłości jest budująca. Zupełnie jak wiara lemingów w Donalda.
Możesz sobie ziewać do woli. Ważne, żeby ludzie nie ufali tym naciąganym teoriom które wypisujesz.
Moja wiara w N jest twoim strzałem w płot. Używam prywatnie innego systemu.
Ja tylko nie pozwolę na wciskanie ludziom głupot o S
Możesz sobie ziewać do woli. Ważne, żeby ludzie nie ufali tym naciąganym teoriom które wypisujesz.
Moja wiara w N jest twoim strzałem w płot. Używam prywatnie innego systemu.
Ja tylko nie pozwolę na wciskanie ludziom głupot o S
W 95% przypadków różnice między określonymi markami aparatów są pomijalne... pozostałe 5% to onanisci sprzetowi;-)
jak ktoś nie umie robić fot to mu hassel nie pomoże:-P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12