Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 02 Sty, 2013 fHD + prostota + super jakość a wszystko za 1 tys :)))
Witam. Marzy mi się maleństwo (z wbudowanym obiektywem a nie z wymienną optyką) które sobie świetne poradzi w pomieszczeniach, dogoni skaczące dzieci, samo się wyostrzy i jeszcze uwieczni wszystko w fHD nie piszcie, że ma dla mnie jeszcze sprzątać i gotować. Poczytałam trochę i coś tam sobie upatrzyłam ale jednak potrzebuję fachowej rady. Nie musi być różowe i z futerkiem, choć pewnie mniej więcej ten poziom w fotografii ja reprezentuję Próbowałam się sama wgryźć w parametry, zumy, światłoczułości, piksele, matrycę itd ale problem z decyzyjnością pozostał. Upatrzyłam sobie lumix tz30 vs sony hx20 vs ixus 510 hs vs jakiś tam samsung. Nie dlatego że mają miliony pikseli i xkrotność zoomu ale głównie ze względu na fhd Nie mniej nie wiem jak one się mają w pomieszczeniu. Raczej z lampą bo z rzadka zdarza mi się pstrykać w muzeum czy w zoo. Może macie jeszcze jakieś propozycje? Tak maks do 1200 pln, choć mniej mile widziane. Chciałabym żeby sporo sam wiedział (czyli manual raczej na drugim miejscu )), żeby reagował od razu a nie myślał aż mi dziecię ucieknie sprzed obiektywu no i żeby uwieczniał w fhd ze stereo. W sonym trochę mnie ta wyskakująca lampka odstrasza, w panasie manual, w canonie wątpliwe fhd, w szajsungu pochodzenie (bo ponoć tylko japończyka mam brać:))) Tak więc zoom może byc mniejszy niż 20, pikseli mniej niż możliwie najwięcej ale ma sobie radzić jak hybrydy ze zdjeciami i jak kamerka z filmem Wiem, że te co wybrałam mają megazoom i miliony pikseli ale akurat nie tym się kierowałam. Nie traktujcie mnie jak kompletnego imbecyla ale też nie doradzajcie super lustrzanek Dzięki wielkie. Pozdrawiam.
[ Dodano: Sro 02 Sty, 2013 14:12 ]
Żeby nie było - wątki na forum przeczytałam, wiem że były podobne i nawet ktoś też rozważał tego samego sony i panasa ale mało stamtąd wynikło. Takich założeń jak moje stricte nie znalazłam, były nieco inne oczekiwanie, inny zakres cenowy. A mój wątek może się jeszcze komuś przydać bo zauważyłam że sporo ludzi chciałoby jednak mieć wszystko w jednym za niewielkie pieniądze
Wybierz ten, który ci się najbardziej podoba Serio, ale te trzy co podałaś się podobne jakościowo, chociaż gdybym był kobietą myślącą tak jak ty, to wybrał bym Canona IXUS 510HS ze względu na najmniejszą ilość przycisków i fajny gadżetowy wyświetlacz.
Upatrzyłam sobie lumix tz30 vs sony hx20 vs ixus 510 hs vs jakiś tam samsung. Nie dlatego że mają miliony pikseli i xkrotność zoomu ale głównie ze względu na fhd Nie mniej nie wiem jak one się mają w pomieszczeniu
Z tego zestawu wybrałbym sony hx20. Ma najlepsze: matrycę, jakość zapisu wideo i lampę.
Bardzo smieszne... znaczy panasonon? obawialam sie, ze gdzie 3 odpowiedzi tam 4 opinie Ale wielkie dzieki Panowie za zainteresowanie. Mam nadzieje, ze moze ktos jeszcze sie zaangazuje i ktores cacko powtorzy sie razy kilka. Albo cos jeszcze? A btw to jak na kompletna laiczke to chyba niezle wybralam swoje typy co? szkoda tylko ze az 4...
Ale ja nie chciałem ciebie urazić, nie to było moim celem, jeśli twój wpis tyczy się mojego komentarza. Po prostu wiem, że są ludzie, którzy nie chcą myśleć nad parametrami tylko nacisnąć i ma być utrwalona chwila.
Spoko ja tak tylko sama z siebie się smiałam że skoro sama podrzuciłam 3 propozycje to mogłam się spodziewać że każdy poda swój typ. Bez urazy. Naprawdę bardzo się cieszę że w ogóle ktoś się mną zainteresował.
Ja nadal grzebię w necie i jak sobie w skąpcu ustawiłam zakres cenowy i filtr na fhd to znowu sobie sama w namąciłam
Może jednak samsung wb750? Opinie ma super. Może filmy gorsze niż w tz ale czy ja na pewno hollywood potrzebuję?
A możę coolpix l610?
A co do sony hx20 - jak jest z tym fleszem? Nie wyłamie się? nie blokuje?
Kurcze już sama do siebie nie mam siły. Normalny człowiek pójdzie do sklepu i kupi co mu wcisną i jeszcze będzie zadowolony a ja przewertuję milion stron i wtedy jestem całkiem głupia.
Bo nawet jak już się nieco zaprzyjaźniłam z czytaniem specyfikacji i wiem które dane mają być wyższe, które niższe, na co zwracać uwagę. Ale w użytkowaniu okazuje się że to wcale nie takie oczywiste. NP tp nieszczęsne fhd, niby jest 1080 ale drobnym druczkiem że jednak nie 50k/s a to ponoć ma znaczenie. Takich rzeczy to ja już nie wiem. I tak samo z matrycą czy tam światłoczułością, przesłoną i innymi danymi - parametry super a opinie nędzne.... jak to jest?
Dlatego wskoczyłam na forum, bo po samych danych technicznych nie sposób coś wybrać.
TZ30 ma lepsze parametry niż ww. Ale chętnie je sobie przejrzałam bo może jednak prostsze dla mnie będą dzięki
Canon wygląda faktycznie na prostego w obsłudze ale boję się, że ten lcd będzie strasznie prądożerny no i że trzymając aparat zawsze paluchy będą na ekranie i boję się że mogę sobie niechcący wciaż coś zmieniać
eeech trudny przypadek jestem.
Może jeszcze jakiś śmiałek coś dorzuci?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11