Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Może napisze coś jako użytkownik 600d. Moje przemyślenia po przeczytaniu testu w stosunku do poprzedniego modelu i do konkurencji.
+ praktycznie 6 kl/s w pierwszej sekundzie, jak ktoś potrzebuje to i owszem,ja jestem ladszafciarzem więc nie ma to dla mnie znaczenia.
+ wszystkie punkty AF krzyżowe, pewnie to i lepiej, ja nawet jedynką jechałem na centralnym, takie przyzwyczajenie i potrzeby.
+ filmy, nie wiem, nie znam się, nie używam, raz psa nakręciłem, ostrość ustawiałem manualnie.
+ przełącznik ze zdjęć na tryb filmowania, bardzo dobry pomysł, kręcenie pokrętasem dookoła działa w 600d na nerwy nawet tym, którzy film kręcą od święta.
+ dotykany wyświetlacz, sam nie wiem, nowość, pewnie jak ktoś polubi i się przyzwyczai to pozna zalety.
+ matryca, zakres tonalny jakby gorszy niż w 600d, pewnie to się mieści w zakresie rozrzutów produkcyjnych, na tle konkurencji niby słabiej w testach, ale jak oglądam zdjęcia to z detalem lepiej. Na papierze i tak wszystko znika.
+ Dokładność układu AF, regulacja w serwisie czyni cuda, słowo daję, długo się nie czeka, potem trafia w punkt.
+ Orginalny grip Canona jest znakomity i polecam pomimo ceny.
+ mała waga i rozmiary, nie morduje mi kręgosłupa w górach jak jedynka.
+ odchylany wyświetlacz, cudowny do makro.
+ darmowy legalny soft do obróbki RAW-ów, to wielka zaleta rzadko brana pod uwagę.
Teraz plusy ujemne z punktu widzenia amatora z długim stażem.
- marzę o uszczelkach jak w jedynce, deszcz leje i nic się nie dzieje.
- mikroregulacja AF, konkurencja daje to nawet do trabantów, żadna stałka Canona z legalnej dystrybucji nie trafiała dokładnie, ja mam blisko do serwisu, ale nie każdy ma ten komfort.
- zakres tonalny, inni moga wyciągnąć z cienia czarnego kota za uszy.
Małe podsumowanie.
Jadę w góry zdjęcia robić, bo to jedyne co lubię.
Obrazek nie dość, że słaby w całej serii Canonów xxxD, to w 650D gorszy od poprzednika.
Niestety dotykowy wyświetlacz, szybszy procesor, czy lepszy AF w LiveView, nie są w stanie zrekompenować bardzo słabej, jak na dzisiejsze standardy, jakości obrazu.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Czw 25 Paź, 2012
sektoid, to że wszyscy producenci dają darmowy soft do rawów widzę już ustaliłeś, to fajnie Natomiast to jakiej jakości jest ten soft(jak radzi sobie z wyciaganiem z cieni, odszumianiem itd.), to inna para kaloszy, na szczęście są darmowe wołarki które radzą sobie z tym lepiej niż DPP.
a jest tu jakiś użytkownik 650d? myślę nad przesiadką z 350d na coś nowszego... no i jestem w kropce - 600 czy 650? co lepiej? fanatykom Nikona od razu mówię, ze stawiam mimo wszystko na Canona ze względu na posiadane już szkła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10