Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Mam dość pewnie nietypowy problem, zresztą jak zawsze u mnie W canonie 7D na różnych punktach ostrości, przy zdjęciach seryjnych, powiedzmy że 3, moja siódemka potrafi złapać 3 razy inaczej ostrość, raz z bf raz z ff, no i nieraz jest w punkt... Ktos ma jakiś pomysł co może być padnięte? testowane na 10-22 i 70-200 2.8 L... Canon ma już ok 3 lat i nie jest używany w przyjaznych warunkach niestety
Wiesz gdzie możesz sobie wsadzić "testy" na AF robione w tym trybie? Spytaj się murzyna jak ciemno jest w jego...
Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze umiejętność ustawienia sobie tego trybu w menu aparatu a troszkę tam tego jest.
Wiesz co może i masz racje, nie wiem nie znam sie na takich testach. Pierwszy raz to robiłem bo miałem taką potrzebę. Zawsze wszystko działało ok. Ostrość była dobra, ostatnio mu sie coś pozmieniało, a przebrnięcie przez menu i ustawienie wszystkiego mam myśle dość dobrze opanowane
Co ciekawe, ostrość nie uciekała na centralnym punkcie, który jest super mega fajny, tylko na pobocznych, których przewaznie uzywam...
Punkt centralny jest najdokładniejszy. Jak chcesz sprawdzić jego celność to ustaw sobie One Shot.
Jeżeli chcesz celności na ciągłym ostrzeniu to trzeba dobrze to skonfigurować w menu i dobrać do typu robionych zdjęć.
Może ktoś coś pogrzebał w menu.
Punkt centralny jest najdokładniejszy. Jak chcesz sprawdzić jego celność to ustaw sobie One Shot.
Jeżeli chcesz celności na ciągłym ostrzeniu to trzeba dobrze to skonfigurować w menu i dobrać do typu robionych zdjęć.
Może ktoś coś pogrzebał w menu.
Aż zrobiłem na szybko na one shocie, wszystko jest ok na centralny, na tym na samym dole też wydaje sie być ok, ale punkty w 4 rzędzie od góry działają jak opisałem, raz z ff raz z bf... jak przekrecisz ostrość w jedna strone, ustawi af i zrobi fote jest wynik X jak przekrecisz w druga jest wynik Y... nie ogarniam tej kuwety...
W menu wszystko jest ok i próbowane na rożnych trybach ect... A tak możliwe by były takie cuda przez uwaloną matówke? ewentualnie "uszkodzoną"?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 10