Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam szanowne towarzystwo! Mój pierwszy post i od razu z problemem
Mam L1, wychodzi na to,że wersja francuska, do sprzedaży na Kanade i kupiony w USA. Pomimo 46ciu wiosen, napaliłem się obejrzałem na żywo w sklepie i kupiłem na eBay. Dzisiaj go odebrałem i ZONK!!! brak polskiego menu Zrobiłem aktualizacje oprogramowania do 2.0 ale polskiego brak. Może ktoś przerabiał już ten problem? Czy jest to w ogóle możliwe? Tu GŁĘBOKI UKŁON w stronę redakcji, może można byłoby się dowiedzieć w Panasonicu? Na necie nie znalazłem, jak się nie da to trudno ale jednak wolałbym "nasze polskie"
Nie mam doswiadczenia z Lumixami, ale jesli dziala to podobnie jak w Sony, to raczej kiepsko to widze.
Tam ktos sobie z HK zamowil aparat i dostal menu w postaci "krzaczkow". I nic sie nie dalo z tym zrobic. Nie jest tak zle, masz przeciez angielski
W końcu ktoś się pojawił z L1, może byś wpadł na forum olympusa http://forum.olympusclub.pl/ i pochwalił sie jak się to użytkuje. Tam pewnie sporo osób by to kupiło tylko ta cena...
Nie ma sprawy, tylko znajdę trochę czasu. Na olympusclub jestem zarejestrowany, mam (teraz na sprzedaż) SP-550UZ.
Teraz kupuje akcesoria, no i praca, praca.
Cena, fakt, jest zaporowa. 5 tys to dużo kasy dlatego kupilem na eBay i mam nadzieje że nie będe żałował
Zapomnij i polskim menu na tym aparacie, czegos takiego nie ma, i Nie sadze zeby panasonic do swojego "starego" modelu teraz wypuscil soft z menu polskim.
moon [Usunięty]
Wysłany: Sob 09 Lut, 2008
Temat polskiego menu w aparatch kupionych za granicą jest "stary jak świat". Wiem, że niektóre firmy w swoich nowych modelach mają oprogramowanie z kilkudziesięcioma językami, także gdzie się nie kupi aparatu, to jest język polski.
Niestety w przypadku kiedy nie mamy polskiego menu, na ogół polskie oddziły producenta informują, że nie ma możliwości wgrania wersji polskiej. Powód może być oczywisty, kto kupi ten sam aparat w Polsce drożej, jak może zamówić, czy kupić taniej za granicą, a potem wgrać polskie menu. Działali by przeciw sobie i własnym wynikom finansowym.
Oczywiście jest możliwość wgrania polskiego menu, w końcu są uszkodzenia, inne przypadki awarii i autoryzowane serwisy to robią. Dlatego takie sprawy trzeba załatwiać u nich w serwisie. Choć w przypadku starszych, droższych modeli, rzadszych na naszym rynku, mogą nie mieć polskiej wersji oprogramowania. Do angielskiej można się przyzwyczaić, gorzej jak mamy japońskie krzaczki.
Hm, polskie menu jest co widac choćby w teście na tym portalu! Niespodziewałem się tylko, że w wersji na "chameryke" zostawią tylko 7 języków w tym 2 pędzelkiem malowane
Wiem, że Olympus wgrywa polskie menu do swoich aparatów, ale to wymaga wysłania sprzętu do serwisu i zapłacenia niecałych 200 zł, z tego co pamiętam. Może warto w tej sprawie skontaktować się z serwisem Panasonika?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10