Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witajcie! Jak widzicie, moje plany poszły 3 lata temu na marne, kasa poszła na parę innych, potrzebnych rzeczy, a teraz znów mam okazję coś kupić. Uczyłem się do tej pory na nikonie d3000, ale czemu nie nikon opisałem poniżej. Od razu do rzeczy:
Praktycznie zdecydowałem już co kupić, teraz czekam na Waszą opinię, co do tego zestawu.
Jak na razie mam:
-kartę 64GB C10 (idzie z chin za 20$ jeśli ktoś zainteresowany to alixpress.com - chińskie i tanie allegro, ale minusem jest czas dostawy, ok. 30 dni)
-jakiś pokrowiec 'na miasto' (ojciec nie używa to grzecznie przygarnąłem na przyszłość, mieści się body z kitem)
Chcę kupić (na początku wakacji):
-650D + kit
-50mm f/1.8
-pierścienie pośrednie
-torbę (nie wiem jaką, ma pomieścić body, kit, 50mm, 55-200, 100mm macro i pierścienie, czyli cały mój przyszły sprzęt, max 230zł)
Potem kasę odkładam na:
-100mm macro (nie eLka, nie stać mnie D:)
-tele 55-200
Z tego co widziałem 700D nic nowego nie wprowadza, odrobinę lepszy korpus i kółko do obracania 'enchanced'
Co myślicie o takim zestawie?
Zastanawiałem się nad nikonem d5100 (ojciec ma d3000 i 18-105), ale szkieł nawet nie pożyczę, bo ma jedno... Jak mówiłem już 3 lata temu - canon ma dla mnie najlepszą ergonomię.
Zastosowania: macro, portret, filmy (teraz już dużo bardziej się dla mnie liczą), czasem sport (dlatego 650D zamiast 600D - te 1,5 klatki/s więcej)
Czekam na opinię i rady.
[ Dodano: Nie 21 Kwi, 2013 21:43 ]
Zaszła pomyłka, chodziło mi o D5000, a nie D3000.
Poprostu preferuję Canony, znajomy może pożyczyć mi nawet 2 eLki od czasu do czasu =)
Co myślicie o 50mm f/1.8 + pierścienie pośrednie? I jakie odwzorowanie uzyskam jeśli do 100mm macro 'podłączę' pierścienie?
[ Dodano: Pon 22 Kwi, 2013 15:14 ]
NA serio nikt nie odpowie? Głównie chodzi mi o torbę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10