Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Kolega chce nabyć nowego Niona d90 lub używanego Canona 50d. Narazie ma to byc sam korpus, szkła będzie dokupował na bieżąco. Zastosowanie czysto amatorskie, czyli krajobrazy, rodzinka na łonie ( natury ) i takie tam pierdu, pierdu.
Który, z wyżej wymienionych korpusów będzie lepszym wyborem ? Która matryca jest lepsza, tak do 800 ISO max ? Chodzi, o takie ogólne porównanie tych puszek.
Jeżeli do rodzinnego pstrykania z ambicjami, to chyba Nikona bym zasugerował. Ma aktualnie odświeżoną ofertę fajnych średniopółkowych obiektywów stałoogniskowych (1.8/28, 1.8/35, 1.8/50, 1.4/50, 1.8/85) i zawsze to korpus z normalną gwarancją.
Jak dla mnie to jedyny argument przeważający szalę, bo gdybym ja miał kupić używanego D90 i używanego 50D wybrał bym Canona, ale moja ocena jest subiektywna ponieważ mam większe zaufanie do tej marki Canona jako jej użytkownik.
bo gdybym ja miał kupić używanego D90 i używanego 50D wybrał bym Canona, ale moja ocena jest subiektywna ponieważ mam większe zaufanie do tej marki Canona jako jej użytkownik.
I dlatego wybrałbyś aparat z gorszym obrazowaniem?
jaad75, czy przy ISO max. 800 dostrzeżesz różnicę w obrazowaniu między C50D a ND90?
007areka [Usunięty]
Wysłany: Pią 28 Gru, 2012
...co do 50d dobra solidna puszka raczej nie do zajechania, dobry uchwyt, przyciski/guzikologia, menu , matryca, parametry ... trzeba by sie zastanowić na szklarnia czy o maja byc zoomy ? co do d90 - nie znam korpusu z dłuższego użytkowania i raczej bym nie brał go pod uwagę mając jako alternatywę 50d.( ale to moja subiektywna opinia.)
To zależy od silnika i samochodu, nie jestem przywiązany szczególnie do typu paliwa - zazwyczaj jednak wolę benzynę, zawsze można zagazować. Co wygrałem?...
Sunders napisał/a:
jaad75, czy przy ISO max. 800 dostrzeżesz różnicę w obrazowaniu między C50D a ND90?
No raczej - wystarczy cienie pociągnąć. Przewaga D90, to nie tylko wysokie czułości i poziom szumu, ale przede wszystkim DR i brak bandingu w cieniach.
007areka [Usunięty]
Cytat:
Sunders napisał/a:
No raczej - wystarczy cienie pociągnąć. Przewaga D90, to nie tylko wysokie czułości i poziom szumu, ale przede wszystkim DR i brak bandingu w cieniach.
to jest sensowny argument, tylko czy amator to wykorzysta i dostrzeże
dcs [Usunięty]
Za cenę 50D można kupić D300, albo d7000 z podobnym przebiegiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11