Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
1.8 85 mm + 5dmII - problem ze "slizgajacym sie" a
Autor Wiadomość
mijama 
Nowy

Wysłany: Sob 16 Mar, 2013   1.8 85 mm + 5dmII - problem ze "slizgajacym sie" a

Witam, być może ktoś z Was miał podobny problem - kiedy podpinam 1.8 50 mm pod 5d mark II praca autofocusa w pomieszczeniach przebiega bez zarzutów - ładnie sobie ostrzy nawet w bardzo kiepskich warunkach oswietleniowych. Natomiast kiedy podpinam 1.8 85 mm praca autofocusa jest tak niestabilna, ze wlasciwie poddałam sie i mimo ze obiektyw jest nowy i swiezo kupiony praktycznie go nie uzywam, trzymanie wcisnietego do polowy przycisku migawki i krecenie sie obiektywu przy ostrzeniu na autofocusie (tak wiem bardzo profesjonalne slownictwo) trwa wiecznosc i czasem sie uda, a czasem nie. Wszystkie inne obiektywy wspolpracuja bez zarzutow. w przypadku 85tki tylko lekka zmiana oswietlenia w pomieszczeniu (np zachmurzone niebo) powoduje ze praktycznie nie da sie sprawnie wykonac ostrych zdjec przy pomocy autofocusa. Nie wiem, być może mam za duże oczekiwania, zastanawiam się czy to może być wina obiektywu i czy oddac go do serwisu. Wykluczyłam błędy robienia zdjęć ze zbyt bliskiej odległosci i przypadkowe wcisniecie przycisku podgladu ostrosci. Po prostu na 1.8 50 wszystko dziala wysmienicie, a na 85 nie ma mowy o sprawnym robieniu zdjec np na slubach kiedy mam sekunde na zrobienie wlasnie tego ujecia, a autofocus mi wariuje. anyone ?

Reklama

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Nie 17 Mar, 2013   

mijama, mozliwości jest kilka, na początek przydałoby się, żebyś sama wykluczyła tą, że twój obiektyw jest uszkodzony i podepnij go pod inne body, nawet w sklepie, w którym go kupiłaś.

mijama, jaki tryb af-u w puszce masz włączony, czy masz jakieś obiektywy o większej ilości niż 85mm ?

mijama 
Nowy

Wysłany: Nie 17 Mar, 2013   

hej, dziękuję za odpowiedz, body z innymi obiektywami jest w 100% sprawne, z kolei obiektyw podpięty pod inne body tez działa bez zarzutów. na innym forum doradzili mi zebym zresetowała wszystkie ustawienia w 5d i byc moze to juz efekt placebo, ale wydaje mi się, że pomoglo. robilam teraz zdjecia przy zaslonietych zupelnie roletach i autofocus smigal az milo. no coz, najprostsze rozwiazania czasem przychodza najtrudniej :P poobserwuje go jeszcze w sytuacjach czystosesyjnych ale mysle ze serwis nie bedzie juz potrzebny :)

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Pon 18 Mar, 2013   

mijama, mozliwe, że ktoś lub ty zrobił profil kalibracyjny na to szkło, chociaż to nie tłumaczy "błądzenie" af-u :wink:

Odpowiedz do tematu