Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 02 Sty, 2013 nikkor 80-200mm czyli szukam tele zoomu i kilka pytań mam:)
Witam, szukam zoomu, dłuższego. Wybrałem nikkora 80-200 ED 2,8 D i tak szukając go na allegro zobaczyłem, że są minimalnie 3 wersje tego obiektywu.
AF -S 80-200 ED 2,8 D - z zoomem w pierścieniu
AF 80-200 ED 2,8 D - z zoomem w pierścieniu
AF 80-200 ED 2,8 D - z zoomem typu pompka
AF-S odpada tak więc pozostaje mi wybór pomiędzy dwoma ostatnimi.
Pytania:
1. Czy można stwierdzić, że któryś jest lepszy?
2. Wiem, że do pompki nie dodawany jest pierścień na statyw, prawda?
3. W ogóle czy ktoś coś może powiedzieć na temat tego szkła? Czytałem test tego obiektywu ale czy ktoś może napisać o pracy z nim?
A może macie lepszy pomysł na zoom tele, budżet 2000 zł, obowiązkowo nikkor, oczywiście używany:P
ten z pierscieniem zooma jest nowszy i ma szybszy AF od tej pompki. poza tym optyka zdaje sie ta sama. mam i jestem zadowolona. oczywiscie uzywam z korpusem wyposazonym we wbudowany silnik
danield1984 [Usunięty]
Wysłany: Czw 03 Sty, 2013 no to już coś wiem:)
Ahm, dzięki, przyznaję, że nie jestem typem "sprzętowca" i sprawy techniczne zawsze mniej mnie interesowały. Domyślam się, że D3 ma ten silnik, tak? To mój pierwszy zoom, mam same stałki i tam nie było kwestii silników itp. Nie śmiej się proszę, że nie wiem co mam we własnym aparacie ale dla mnie technika zabija to od czego się to wszystko zaczęło, ehhh ale zoom potrzebuję i coś kupić muszę.
ps. W sumie to mam zoom sigmy 20-70 ale go nie używam bo ten obiektyw nie jest ostry w porównaniu do 35 mm i 50 mm.
dzięki
moronica
ps 2czy cena za pierścień 1900 zł stan b. dobry jest ok? Czy w swoim masz mocowanie do statywu?
Witam
Przepraszam że odgrzewam temat, ale mam kilka innych pytań
Ostatnio spodobały mi się obrazki z MF 105mm f2.5 jednak po lektorze z Googla podobno lepiej dołożyć do 80-200.
Niestety funduszy mało. Mam pytanie czy warto kupić pompkę lub coś z Tamrona AF 70-200mm f 2,8 czy np: Sugmy APO 2.8 70-200?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 11