Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pią 12 Kwi, 2013 POMOCY! TAMRON 90mm f2.8 Di
POMOCY!
Wyskoczył znienacka, i posiał strach...
Wyciągnąłem go z torby, stan zawsze idealny, bo za swoje kupiony, podpinam go do D7000, strzelam zdjecie na buty, jest... cudownie ostre, przymierzam się do zdjęcia psa z większej odległości... MYDŁO!!!! Celuje jeszcze raz... MYDŁO... nic.. nie da rady!!
Do meritum... Obiektyw z dnia na dzień przestał ostrzyć do nieskończoności. Zatrzymuje się na L. Co ciekawe dochodzi niczym do końca (stawia taki sam mechaniczny opór), a jednak nie osiąga nieskończoności.
Do środka nie mogło dostać się nic poza moim uwielbieniem jego parametrów
Proszę o pomoc, co mogło by być przyczyną i jak ewewntualnie się jej pozbyć.
Pomoce typu "spróbuj ustawienia limit, czy AF MF" odpadają.
Liczę, że tutaj ktoś pomoże!
Miał ktoś taką sytuację z jakimkolwiek innym obiektywem?
NikonD7000, może TU poczytaj
Miałam podobny problem, po zaleceniach dsc - pomogło, ale nie wiem na jak długo. Dzwoniłam do Fototechniki i to prawdopodobnie kwestia kalibrowania/regulacji i, że te Tamrony tak majo. Na razie odpuściłam wysyłkę, bo jak wspomniałam wcześniej kombinacje proponowane przez dsc dały radę.
Wymęczyłem obiektyw wg zaleceń... nic nie podziałało.. nadal zatrzymuje się ma L.
Odnoszę wrażenie, że nie chowa się cały. Nie pamiętam czy tak było wcześniej... Wydaje mi się, że mógłby się schować jeszcze jakieś 3mm. Czy na nieskończoności cały się chowa, czy troszkę "luzu" zostawia?
Jakieś inne pomysły, ewentualnie co mogło być przyczyną jego głupiego zachowania?
o faktycznie, wtopa... mialam ten obiektyw, niestety juz go nie mam. mam za to zdjecia, ktore robilam do aukcji, i rowniez nie jest do konca przymkniety a krecha jest na L (tuz za) a jestem prawie pewna, ze w tym ujeciu mialam go w pozycji wsunietej. w necie rowniez wszystkie zdjecia sa z krecha na L i lekko wystajacym tubusem. widac tak on ma, jak go uzywalam to nigdy jakos specjalnie nie zwrocilam na to uwagi
Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013
Nie mam tego obiektywu, ale wydaje się że oznaczenie L to nie jest LITERA tylko zaznaczenie w którym punkcie znajduje się nieskończoność, po prostu jest to dokładniejsze niż POZIOMA ÓSEMKA. Ale nie wiem, tak sobie teoretyzuję.
Prawdę mówiąc problemem nie jest, czy się dokręca czy nie dokręca do końca, tylko jak problem usunąć. Bo z wiedzy że nie dokręca się do końca (jeśli tak jest) nic jeszcze nie wynika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10