Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 04 Maj, 2013 Czarny ekran w nikon coolpix s2500
Witam. Mam ciekawy problem. Moja dziewczyna przywiozła ze sobą nikona coolpix s2500 nie miała ładowarki ani kabla usb więc troszeczkę poszukałem w domu i znalazłem kabel i chcąc go naładować odmówił posłuszeństwa to znaczy nie chciał się ładować pod komputerem lecz potem zaopatrzyłem się w ładowarkę uniwersalną od kolegi i naładowałem ową baterię i jest już naładowany. Włączyłem aparat i wyskoczyła informacja o ustawieniu daty i godziny więc ustawiłem lecz po tym zabiegu zastałem czarny ekran , nie można nic zrobią aparat nie reaguje na żadne przyciski . Wyjąłem baterię wsadziłem i w tym momencie obiektyw się schował . Włączam ponownie i znowu jest taki problem. Pod komputerem go normalnie wykrywa , lecz jak podłączę go włączonego to nic nie wyskakuje na pc lecz gdy jest wyłączony i podłączę to jest cała ramka typu ile ma procent bateria kartę pamięci także czyta itd . Dziwi mnie ten fakt bo aparat jest w miarę nowy nie ma całego roku nawet i był ładowany tylko jeden raz ale nie zostanie oddany na gwarancję gdyż nie ma do niego kilku akcesoriów . Zostawiałem aparat nawet na jakiś czas bez baterii ale nic to nie dało . Nie wiem czy jest jakikolwiek sens żeby oddawać go do naprawy gdyż chyba nie jest wart tego . Próbowałem zaktualizować oprogramowanie ale trzeba mieć do tego zabiegu włączony aparat , a może to jest po prostu wada fabryczna i są jakieś dwa magiczne przyciski które umożliwią uruchomienie tego aparatu ? Bardzo bym prosił o pomoc w tej sprawie.
Wysłany: Sob 04 Maj, 2013 Re: Czarny ekran w nikon coolpix s2500
Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to zostawić aparat na dobę, z wyjętym akumulatorem. To powinno zastąpić reset serwisowy. Powinien przy włączeniu znowu pytać o datę, jeśli nie spyta, to znaczy, że za szybko włożyłeś z powrotem akumulator.
mareckisztos napisał/a:
Dziwi mnie ten fakt bo aparat jest w miarę nowy nie ma całego roku nawet i był ładowany tylko jeden raz..
Ho, ho.. Fajnie by było mieć takie akumulatory w telefonach. Szczerze zazdroszczę..
mareckisztos [Usunięty]
Wysłany: Sob 04 Maj, 2013
Nie mam i tak nic do stracenia więc pozostawię go na cały dzień bez akumulatorka . Owszem dziwnie trochę napisałem chodziło mi bardziej o to że był akumulatorek tylko raz ładowany , potem aparat był normalnie użytkowany przez kilka dni przez które było robione po ileś tam zdjęć i jak się wyładował akumulator to już nie został naładowany gdyż przy przeprowadzce została zgubiona ładowarka i dopiero teraz jak już się zrobiła pogoda to naszła ochota żeby porobić zdjęcia no i wyszło jak wyszło Poczekamy i zobaczymy jak to będzie .
[ Dodano: Nie 05 Maj, 2013 13:45 ]
No bateria była wyciągnięta przez ponad 24 h i nie ma żadnych rezultatów :/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 11