Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Nowy Flickr

Który flickr jest/był lepszy ?
Nowy.
50%
 50%  [ 3 ]
Stary.
50%
 50%  [ 3 ]
Głosowań: 6
Wszystkich Głosów: 6

Autor Wiadomość
manolo
[Usunięty]

Wysłany: Czw 23 Maj, 2013   Nowy Flickr

Jest nowy flickr, o tym że będzie zmiana było już słychać rok temu
i to właśnie wtedy miał się pojawić, jest dopiero teraz i niestety jestem rozczarowany,
nie dość że nie jest skończony to również niestety nie jest do końca przemyślane to co już jest.

http://blog.flickr.net/en...righter-flickr/

Reklama

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wysłany: Czw 23 Maj, 2013   

Wygląda znacznie lepiej niż poprzednio, bardziej nadaje się na portfolio, zwłaszcza w widoku photostream, natomiast dość wolno to póki co chodzi i nie do końca podoba mi się sposób oglądania pojedynczych zdjęć (jeśli w kategoriach portfolio to traktujemy). Natomiast jeśli traktujemy Flickra jako serwis hostujący, to znowu opcje linkowania są nadal średnio wygodne. W każdym razie, możliwość linkowania wszystkich rozmiarów, jak dawniej, bardzo mi odpowiada, bo właśnie ograniczenie rozdzielczości w przypadku darmowych kont spowodowało, że porzuciłem flickra parę lat temu. Zdaje się, że położyli teraz jeszcze większy nacisk na aspekt społecznościowy, a mnie on akurat najmniej interesuje.

kozidron
[Usunięty]

jaad75, aż dziwie się, że chciało ci się wypowiadać na temat flickra :wink:

jaad75 
Klub Pierdzieli

kozidron, bo wiesz, w sumie mi się podoba ten układ strony i nie miałbym nic przeciwko temu, żeby na Zenfolio udostępnili podobny - z ich zarządzaniem zasobem zdjęć i możliwością dostosowania wyglądu, to było by coś co by mi w pełni odpowiadało, a budować całkowicie własnego layoutu mi się po prostu nie chce.

90s 
Optyczny
www.s999art.com

Mi tam się podoba nowa wersja Flickra, wygląda to dużo lepiej zwłaszcza że wole gdy moje fotki wyświetlają się na czarnym tle jak na białym.
Choć photostream z fluidra jest moim zdaniem dużo lepszy
tak dla porównania:
flickr
http://www.flickr.com/photos/90s/
fluidr
http://www.fluidr.com/photos/90s/tags/jakubpyrdek

jaad75 
Klub Pierdzieli

90s napisał/a:
Choć photostream z fluidra jest moim zdaniem dużo lepszy
Mnie się właśnie podoba taka mozaika z pionów i poziomów (chociaż piony są tu poszkodowane rozmiarowo) bardziej. Wprawdzie na fluidr możesz się niby bardziej skupić na pojedynczych zdjęciach, ale jako piewsza "zapoznawacza" strona portfolio, jak dla mnie, lepiej wygląda taki układ jaki teraz ma flickr. IMHO najlepszym rozwiązaniem byłoby autopowiększenie zdjęcia z mozaiki na które najedziesz kursorem.

90s 
Optyczny
www.s999art.com

jaad75 napisał/a:
Mnie się właśnie podoba taka mozaika z pionów i poziomów (chociaż piony są tu poszkodowane rozmiarowo) bardziej. Wprawdzie na fluidr możesz się niby bardziej skupić na pojedynczych zdjęciach, ale jako piewsza "zapoznawacza" strona portfolio, jak dla mnie, lepiej wygląda taki układ jaki teraz ma flickr. IMHO najlepszym rozwiązaniem byłoby autopowiększenie zdjęcia z mozaiki na które najedziesz kursorem.

Masz racje choć u mnie jest taki młyn tematyczny że moizaika wygląda bardzo chaotycznie:)
Może z czasem dodadzą opcje by każdy według swojego uznania mógł wybierać kolor tła i sposób prezentacji zdjęć.

Tak samo opcja prezentacji setów mogłaby mieć większe rozmiary karty i nie cięte w kwadrat.

Ale i tak myślę że zmiany poszły na lepsze.
Cennik pozostał bez zmian? bo coś mi się tam obiło ostatnio.

jaad75 
Klub Pierdzieli

Wysłany: Pią 24 Maj, 2013   

90s napisał/a:
u mnie jest taki młyn tematyczny że moizaika wygląda bardzo chaotycznie:)
To niekoniecznie jest negatywne zjawisko... :smile:
90s napisał/a:
Tak samo opcja prezentacji setów mogłaby mieć większe rozmiary karty i nie cięte w kwadrat.
No mogłaby.
90s napisał/a:
Nie wiem, ale 1TB i praktycznie nieograniczony rozmiar zdjęcia (tzn ograniczony, ale i tak bym takiego dużego zdjęcia nie uploadował do prezentacji), raczej stawia pod znakiem zapytania sens płacenia z a wersję Pro, przynajmniej w moim przypadku... Zresztą trochę stawia też pod znakiem zapytania sens płacenia za Zenfolio, którego layout stron "tytułowych" niespecjalnie mi pasuje... Gdyby na flickrze dało się tak dobrze zarządzać zdjęciami, to chyba wróciłbym do niego... :neutral:

komor 
Moderator

90s napisał/a:

Sęk w tym, że nie. Tzn. darmowe konto (z reklamami) jest co prawda rozbudowane (terabajt, większe rozmiary), ale opcja płatna to już 50$ a nie 25$, jak dotychczas. Ale pod naciskiem społeczności pozostała jednak opcja kontynuacji subskrypcji za 25$ – dla tych co już w tej opcji są.

http://www.flickr.com/help/limits/#150487675
http://connect.dpreview.c...account-changes

jaad75 napisał/a:
raczej stawia pod znakiem zapytania sens płacenia z a wersję Pro

Jeszcze w praniu się okaże jak jest z collections i sets w wersji darmowej. No i nie wiem jak reklamy wpływają na prędkość posługiwania się serwisem, zawsze to dodatkowy serwer zarządzający plus więcej danych do przepchnięcia.

pes
[Usunięty]

ja powiem tylko "BAD BAD PANDA!"

komor 
Moderator

Swoją drogą ciekawe foty tego gościa :)

http://www.flickr.com/photos/toyokazu/8644384737/

pes
[Usunięty]

to prawda, znam :)

muzyk 

Wysłany: Sob 25 Maj, 2013   

Wolę nowy flickr. Już mi się podoba, mimo, że na razie dość wolny.
komor napisał/a:
Swoją drogą ciekawe foty tego gościa :)

Zaiste, ciekawe.

Odpowiedz do tematu