Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 26 Mar, 2013 Kompakt do 1000 zł. POMOCY
Witam
Planuję kupić rodzicom wielozadaniowy kompakt z wbudowaną lampą błyskową. Taki wielozadaniowy aparacik który można zabrać na wakacje, zrobić fotkę na imprezie czy też spacerze.
Górna cena aparatu 1000zł.
Przeglądałem NIKONA S9300 , PANASNIC TZ30 , CANON SX260.
Wiem że jest tu wielu Ekspertów i EkspertówAmatrów którzy mi pomogą
pozdrawiam
Witajcie stoje przez zakupem sony hx20v lub panasonic tz30 który będzie robił lepsze fotki, głównie bęnde robił fotki w pomieszczeniach wydaje mi się ze sony ma za duże odszumianie i zdjecia wygladaja bardzo sztucznie przez to ze ma tak duzo pikseli naladowane , natomiast w panasonic odszumianie jest mniejsze i zdjecia wygladaja bardziej naturalnie zgodzicie sie z tym , ktory aparat wybrać niby panasonic ma szybsza migawkę ale znowu sony robi jasniejsze fotki sam juz nie wiem.
Opinie na temat każdego z tych modelów można znaleźć na forum,wystarczy przeczytać i juz sytuacja stanie się jasna. Pisałem już w jednym z wątków,że dla mnie osobiście lepszy jest TZ30.
Kupili ostatnio u mnie w rodzinie TZ30
Dobry aparat do klikania jak ma światło. ISO400 jeszcze daje radę.
Wstrzymaj się to pojutrze kliknę nim kilka zdjęć w trudnych warunkach dla różnych ISO i wrzucę w tym wątku (przypomnij się po świętach na PW)
Majdan [Usunięty]
Wysłany: Pią 05 Kwi, 2013 Aparat dla amatora
Witam,
Jestem totalnym amatorem.
Potrzebuję aparatu na codzień, jakieś imprezy i trochę do zdjęć w trakcie podróży turystycznych.
Chciałbym coś niewielkich rozmiarów, ale jakość zdjęć powinna też być OK.
Myślę o czymś w granicach 1000zł.
Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek sugestie, a najlepiej konkretne modele.
Mimo tej sarkastycznej uwagi, pozostanę przy swoim.
Kompakt to kompakt. W dobie TV FHD, dobre video to podstawa. Poza tym nie zapominajmy, że mowa o kompakcie Szajsunga, a w nich, jak to Optyczni napisali przy okazji EX2F
Cytat:
Pod koniec procedur testowych przekonani byliśmy, że aparat stworzyli pracownicy działu marketingu bez konsultacji z działem technicznym.
Na wyjazdy posiadam aparat nikon d3100 z obiektywem nikkor 18-105 VR. Ze zdjęć jestem zadowolony, ale aparat ten wraz z torbą na niektórych wyjściach (góry, jaskinie /"zwykłe" bez sprzętu grotołazów/ - ogólnie turystyka) jest nieco duży i nieporęczny.
Chciałbym dokupić sobie aparat wyraźnie mniejszy, a więc pewnie kompakt - bo nie sądzę żeby inna lustrzanka była wyraźnie mniejsza.
Aparat głównie do zdjęć turystycznych, w różnym oświetleniu, z daleka i bliska - w tej kwestii w miarę uniwersalny.
Czego nie potrzebuje - różne bajery typu wifi, gps są mi niepotrzebne. Nagrywanie filmów - również może tego nie być, szukam aparatu nie kamerki
Najważniejsza byłaby jakość zdjęć, szukam czegoś co robi zdjęcia nie odbiegające bardzo od tych robionych na automacie w d3100 (nie chce porównywać możliwości ustawień manualnych bo to bez sensu) - bo jeśli będą odbiegały mocno, to mimo uciążliwości i tak będę brał w trasę nikona.
I pytanie jest czy w założonym budżecie (1000 zł) mam szansę znaleźć taki aparat, czy trzeba po prostu targać dużego.
Z góry dzięki za podpowiedzi.
Rafał
[ Dodano: Czw 09 Maj, 2013 21:55 ]
Troszkę się krystalizuje wybór, po przeszukiwaniu różnych for i testów na razie mam dwóch kandydatów:
Olympus ZX-1
Samsung EX1
Ktoś z Was używa ich i może powiedzieć coś czy odnośnie powyższych założeń te aparaty byłyby dobrym wyborem?
Wysłany: Czw 23 Maj, 2013 Jaki aparat za około 1000zł ?
Witam was serdecznie, kiedyś jak kupowałem aparat to patrzyłem na specyfikacje. Kupiłem nikona L11 za około 700zł, a kolega kupując aparat z samsunga o gorszych parametrach(nie chodzi mi tu tyko o rozdzielczość) robił pod względem koloru i ostrości bardziej Soczyste zdjęcia. Jestem właścicielem http://www.fashioncar.pl - potrzebuje robić zdjęcia samochodów żeby porządnie wyglądały w galerii, nie chodzi o wydziwianie tylko żeby wyglądały naprawdę dobrze. Czy zdjęcia aparatem Sony TX20 będą takie same jak HX20 ? Czy polecacie coś zupełnie innego ? Oraz czy gdzieś można sobie porównać zdjęcia na żywo z aparatów ?
Czy zdjęcia z tego aparatu sony będą lepiej wyglądać niż te, które pokazuje poniżej? Jeżeli ktoś ma aparat za około 1000zł bardzo proszę o pokazanie jakości zdjęć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12