Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 27 Maj, 2013 Półprofesjonalna lustrzanka wraz z obiektywem do 3200zł
Witam. Niestety tutaj na moje konto zaszło włamanie no i dany osobnik napisał coś o ultrazoomie, który mnie kompletnie nie interesuję. Proszę najlepiej zamknąć tamten temat, bo to nie ja. Jestem zainteresowany kupnem lustrzanki. Jestem pół profesjonalistą, choć nie zarabiam, ani nie żyję z tego. Jedynie czasami mam zlecenia . Przejdźmy do rzeczy. Budżet który mam to 3200zł~ i najlepiej jakby za tą granice nic nie wykraczało. Chcę BODY + OBIEKTYW, nie koniecznie KIT. Największą frajdę sprawia mi fotografowanie mojego zwierzaka (owczarka niemieckiego), lubie fotografować przyrodę (nie makro), szczególnie budynki, ale nie wnętrza tylko ogólna fotka pokazująca wielkość, rozmiary budynku. W tym roku jadę na wakacje do Chorwacji także coś co mogłoby uwiecznić chwilę z rodziną. Do Zakopanego też się wybieram i gdybym przywiózł jakieś fajne fotki Tatr byłoby super. Fotografuję po prostu wszystko co wejdzie mi pod obiektyw. Wcześniej fotografowałem jakimś kompaktem Olympusa o ogniskowej 6.3-18.9mm 1:3.1-5.9 ogniskowa malutka, nie uchwyciłem nią nic szczególnego.
Największy zaufanie mam do firmy Canon i Nikon, dlatego iż moi znajomi focą przeważnie Nikonami i jest w porządku. Jestem zainteresowany modelem D5200 + 18-105mm ale nie wiem czy na ten budżet aparat nie jest zbyt zabawkowy. Moja koleżanka posiada D5100 z 18-105mm i jakąś Sigme AF 10-20mm f/4-5.6 EX DC nie orientuje się zbyt bardzo w obiektywach, ale na pewno kiedy już będę poszerzał szklarnie to się zacznę interesować. Byle by były jasne, znowu drogie.. Polećcie coś 3200zł z obiektywem . Dzięki wielkie z góry za pomoc.
PS. Proszę o nie usuwanie tematu, każdy ma swoje potrzeby i proszę o pomoc .
A patrzyłeś może co Canon i Nikon mają w ofercie? Jeśli można jechać jedynie do Koluszek, albo do Zwardonia, to co można polecić w kwestii wyjazdów? Jedynie Koluszki, albo Zwardoń.. Po prostu zanim zadasz pytanie, looknij, co jest w zasięgu.
Cześć, polecę d7000+18-105, taki zestaw będzie najlepszy na początek, lub zamiast kita jakaś konkretną stałkę. Sam posiadam d5100, jak dla mnie wszystko ok, ale jednak d7000 wygodniejszy, lepszy wizjer, silnik af, co ma wpływ na szkła. Jest to już kawał dobrej puszki, jak nie chcesz aż tyle wydać, to d5100 też styknie.
Ew. k-30, bardzo dobra puszka w tej cenie.
D90 jest 2,5 roku starszy ale z tzw."wyższej półki" i też "wszystkie obiektywy do niego pasują" - z silnikiem AF-a i bez niego. IMO tylko jeśli chcesz kręcić filmy to 600D będzie lepszym wyborem.
No ok, ale Canon 600D jest nowszą konstrukcją. Nie chce D90, poczytałem trochę i zrezygnowałem. Pytam o to czy jeśli będę miał 600D to będę mógł podpiąć każdy obiektyw, starszy nowszy. W D5100 jest tak, że jak kupię sobie właśnie to body to nie podepnę starszego szkła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 11