Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 03 Lip, 2013 zestaw dla amatorki bez rozbudowy
Hej
Wiem, ze w kolko pojawiaja sie podobne tematy, ale moj jest jednak inny poniewaz mniej wiecej wiem czego oczekuje od lustra na pewno interesuja mnie tylko 2 szkla spacerowy oraz stalka 50 ewentualnie jakis 18-55. Nie bede dokupowala nigdy lampy poniewaz wystarczy mi wbudowana. Jesli chodzi o filmowanie to nie jest to priorytetem, ale dobrze miec taki bajer w aparacie, bo czasami sa sytuacje kiedy filowanie jest potrzebne. Jestm uczulona na szumy lubie gdy obrazek jest gladki i kolory sa bardzo dynamiczne wiem , ze z rawami moge wszystko, ale nie zawsze mam na to ochote Widzialam zdjecia z d5100 i srednio podobaja mi sie kolory moze kwestia ustawien? w sumie tego biore na koncu pod uwage ze wzgledu na droga 50 czy 35 afs.uchylany ekran fajna sprawa, ale bez tez sie jakos obejde. Nastepnie d90 bardzo polecany ale chyba jest dosc stary? obecne modele oferuja wiecej,lepsze matryce,szuny itp niby fajna obluga, ale do tego mozna sie nauczyc w kazdym aparacie, a uwazam ze dla jak zajmie mic jakies ustawianie chwile dlzej to nic sie zlego nie stanie kolejny c 600d wykonanie troch plastikowe i slyszalam ze szumy spore i wolny? jak z szumami na tle ww modeli? czytalam,ze kolormi ma bardzo fajne oraz soft ml oferuje duzo duzo fajnych opcji do tego tania stalka 35 czy 50 tylko cena troszke duza nie ukrywam ze szukam czegos do 2300zl body stalka i spacerniak jakis.jak wypadaja 500d czy 550d do mlodszego brata? kolejny to p kr bardzo pozytywne opinie ale trochd maly i brzydki i tu jednie szklo moglbym podpiac sigme lub tamrona 18-200 bo 18-135 zdecydowanie za drogi no i stalka 35 z 2.4 swiatlo czzy troche nie za ciemny? a moze p k7? juz fajnh masywny tani aparacik doradzcie mi cos poniewaz wyjezdzam na wakacje do chorwacji i che mile fotki porobic
Za 2300 zł chcesz zestaw z dwoma obiektywami? Ciężko będzie jeśli rozważasz tylko nowe i interesują Cię świeższe konstrukcje. Praktycznie tylko Nikon D5100 z podstawowym 18-55. Na stałkę musiałabyś dołożyć więcej niż 300 zł... A przecież jeszcze przydałaby się karta pamięci i jakiś pokrowiec. Proponuję tego Nikona, bo jednak matrycę ma najlepszą z rozważanych przez Ciebie. Ale jeśli nie zamierzasz robić rawów to i z Canonem oblecisz 600D plus 18-55 plus plastikowa pięćdziesiątka to około 2600 zł. Tanio nie jest.
[ Dodano: Sro 03 Lip, 2013 23:11 ]
Wiedząc, że eMkę można w usa wyrwać z obiektywem za równowartość tysiąca zł, nie zdecydowałbym się na zakup tego u nas, przynajmniej do czasu aż nie stanieje
hej, interesuje mnie sprzet uzywany w gre nie wchodza zadne kompakty z wymienna optyka, poniewaz jest to zbyt male, cena jest kosmiczna i nie przekonuje mnie to w ogole jesli mialabym sie juz na cos takiego decydowac to wybralabym slt a58.
Kolego co masz na mysli ze canonem oblece nie robiac rawow?;) w sensie, ze daje juz obrazek ladny z puszki? skoro tak jest dlaczego ludzie wybieraja nikona?;) d5100 za bardzo nie chcialabym wziac poniewaz wyniesie mnie to ok 2600-2700zl z obiektywem 18-105 i 50, a w canonie 2300-2400 i mam wiekszy zakres 18-135 i 50;) Tylko jak technicznie wypada 600d do d5100? szybszy jest n szumy tez ma mniejsze(duzo mniejsze?) no i ma dodatkowe effecty gdzie czasami sie przydaja;) a moze jednak nie przeplacac i wziac 500d? jak on odstaje od ww modeli? ewentualnie jeszcze pentax kr? tylko tam wtedy sigma 18-200 lub tamron czy jakos obrazka bedzie duzo gorsza jak w przypadku kita pentaxa 18-55? bo widzialam kilka zdjec i kolorki rewelacja;)
Kolego co masz na mysli ze canonem oblece nie robiac rawow?;) w sensie, ze daje juz obrazek ladny z puszki? skoro tak jest dlaczego ludzie wybieraja nikona?;)
chodzi o to, ze robiac JPG mozesz nie zauwazyc wiekszej roznicy. za to obrabiajac RAWy juz tak, na korzysc Nikona
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10