Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 02 Paź, 2013 Lustrzanka z naciskiem na tryb filmowy
Od kilku tygodni usiłuję rozwiązać problem zapasowego body posiadającego bardzo dobry tryb filmowy.
Moją uwagę zwrócił 70D ale cena na razie jest dość wysoka (powyżej 4000)
Jest może jakaś inna (tańsza) opcja? Ze szczególnym uwzględnieniem filmowania z AF?
Przepraszam. Zapomniałem napisać, że w grę wchodzi tylko Canon. Inne modele 18mpix mają też tryb video, który z nich ma choć trochę lepszy AF od tego z 5DII? Nie przepadam za ręcznym ogniskowaniem.
Może 100D nie jest takim głupim wyjściem. Używał już ktoś do filmowania?
spootnick, kolega jak dotąd używał Olympusa o ile mnie pamięć nie myli, a poza tym nie zawsze posiadanie "jakichś" obiektywów oznacza, że sensownym jest zawężać wybór do jednego systemu.
Dzięki za filmik, na takie porównanie nie trafiłem. Od razu widać który obiektyw z usm a który z stm.
Istotnie kolego do tej pory używam Olympusa 4/3 ale też canonowskiego fufu. Ponieważ upierdliwe jest ręczne ostrzenie w video czekałem sobie spokojnie aż wyjdzie aparat m4/3 z obsługą af w starych szkłach olka. No i wyszedł... tylko że oprócz superowego af-u do zdjęć i mega wypasionego wizjera elektronicznego niestety nie działa af w trybie video z obiektywami 4/3! Pewnie przyjąłbym to ze spokojem i kupił M1 ale krew mnie zalała z powodu takiego podejścia.
Bo gdyby się nie dało to ok. Ale nawet Canon, który zawsze miał najbardziej badziewny af w lv potrafił zrobić tryb video w którym działa af ze starymi obiektywami usm.
Tak więc powoli żegnał się będę z ulubionum 12-60 i rozglądam się za lustrem aps-c bo niestety fufu nie sprawdza się w wielu sytuacjach.
Ponieważ posiadam szkła do Canona inne systemy odpadają. Powiedziałem sobie żadnych niszowych lub niegodnych zaufania systemików.
Bliżej przyjrzałem się 100D jakość zdjęć, wielkość i tryb video mi pasują więc chyba go zakupię no i sigmę 18-35 ma się rozumieć.
[ Dodano: Sro 09 Paź, 2013 18:39 ]
Byłem ostatnio w znanym sklepie w Krakowie i przymierzyłem się do zestawu 100d i sigmy 18-35. Mimo obaw o ergonomiczność takiego zestawu jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Trzymało mi się to rewelacynie chociaż rękawiczki przeważnie mam 9,5.
Oczywiście nie da rady trzymać za sam aparat, jedna ręka łapie za obiektyw. Ale i tak trzeba jakoś obsługiwać zoom.
Umiejscowienie spustu migawki jest bardzo intuicyjne i wygodne równierz w pionie.
Decyzja podjęta. Sprzedaję co niepotrzebne, negocjuję cenę i... niech dobrze służy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,6 sekundy. Zapytań do SQL: 15