Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witajcie,
zakupiłem om-d , nowego ze sklepu internetowego. Nie podam jeszcze nazwy, bo nie chcę zaszkodzić jak się moje przypuszczenia nie sprawdzą. Tym bardziej , że jest bardzo znany..
Chciałbym się dowiedzieć, jak sprawdzić realny przebieg aparatu? Czy da się to w ogóle w om-d sprawdzić ?
Dziwnie chodzą tylne przyciski ze strzałkami obok ekranu, strasznie gumowo i mało precyzyjnie. Czy to jest ich normalna cecha, czy jednak mogę mieć wątpliwości co do nowości aparatu ?
Dla świętego spokoju chciałbym sprawdzić jego autentyczny przebieg.
Jeszcze jedno mnie zastanawia, czy jest to aparat z najnowszej serii, produkcji? Bo mam już wgraną aktualizację do wersji 1.6.
Co ciekawe, gdy chcę zaktualizować do 1.7 to piszę, że się nie da bo już mam najnowszą.
Będę wdzięczny za pomoc.
Nie wiem jak sprzwdzić przebieg ale może podziel się ile dałeś?
To może być miara jego potencjalnego, wcześniejszego "używania".
Kupiłeś ze szkłem 12-50 czy jakimś innym?
Cena była "normalna" 4250zł , tak ze szkłem 12-50.
Jeśli chodzi o sklep to nigdy nie miałem z nim żadnych problemów. Jak dla mnie wszystko było super. Kitowy owinięty folią, drugi obiektyw jaki zakupiłem to też nowy. Tylko te przyciski mnie nurtują.. Działają, ale są takie gumowe.
Przyznam się, że oglądałem go w sklepie za szybką, nigdy nie miałem go w rękach.
Może ten typ tak ma, już się powoli przyzwyczajam, ale jakbym miał wybierać wolałbym takie z wyczuwalnym skokiem i mniej miękkie. Ale innym może się takie właśnie podobają.
Adiks,
Pytam bo chcę kupić samo body.
Obiektyw 12-50 jakościowo jest dla mnie wątpliwy.
Mam 20/1,7 i 14-45.
Ale body jest fajne.
Poczekam do września bo ploty chodzą, że mają być ruchy w OM-D.
Tak, też coś słyszałem. Ale nie chciało mi się tyle czekać. Tym bardziej, że ma być jakiś gorszy model od em-5. Właśnie zakupiłem z aparatem 20 1.7, mam też 45. Kita brałem tylko dla szerokiego kąta od 12 do 20 i uszczelnień. Dla mnie w góry idealne rozwiązanie z 1-2 stałkami.
Na razie nie mogę sobie pozwolić na 12 2.0 więc kit będzie w sam raz do trudnych warunków. Za 250 zł żadnego szerokiego nie kupie, już nie mówiąc o uszczelnieniu.
Po za tymi przyciskami ( do których się już przyzwyczajam) to body jest niezłe.
Dobrze zrobione, nic nie skrzypi, trzeszczy. Spasowanie też bdb. Jakość zdjęć w porządku. Filmów jeszcze nie testowałem. Podczas uruchamiania stabilizacji pojawia się szum he jakby miał zamontowane jakieś chłodzenie
Dla mnie to akurat śmieszne, inni pisali, że im to przeszkadza
Pewnie tak samo jest z tymi przyciskami.
[ Dodano: Nie 30 Cze, 2013 12:09 ]
Fatman, niestety okazało się, że przyciski o których pisałem to "norma".. Macałem om-d w wersji czarnej, fabrycznie nową i miała tą samą cechę..
Musiałem się z nim rozstać po 2 dniach.. Próbowałem się nauczyć, przekonać do tych przycisków. Ale nie dałem rady.. Tym bardziej, że często trzeba ich używać do wejścia w menu.
Można oczywiście wykorzystać 2 górne pokrętła, ale nie jest to takie wygodne.
Szkoda, aparat jak dla mnie był zaskakująco dobry. Styl om-d bardzo przypadł mi do gustu. Obudowa, nawet wyświetlacz, który był podany w minusach w teście nie sprawiał mi większego problemu.
Teraz jestem w kropce.. Póki co, nie ma dla mnie innego modelu do wyboru.
Pozostaje mi poczekać na następce.
Mam nadzieję, że to poprawią i będzie jeszcze lepszy od em-5, a nie jakąś wykastrowaną wersją..
[ Dodano: Nie 30 Cze, 2013 12:13 ]
Aparat okazał się fabrycznie nowy, ale nie zmienia to faktu, że przyciski ( kursory - strzałki) były dla mnie beznadziejne..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 14