Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam...szukam dobrego skanera do skanowania swoich bazgrołów które malowałem farbami np. http://i247.photobucket.com/albums/gg13 ... pg....zależy mi na dobrej jakości i wysokiej rozdzielczości gdzie elementy namalowane ręcznie skanuje i składam gfx'a...możecie coś polecić?
Ostatnio znalazłem za 400zł Epson V350 Photo trochę stary model ale może daje radę/// nie znam sie na tym sprzęcie w takim razie czekam na odp. co jest super dobre i mega dobre noi super skanuje:D
Ponieważ Photobucket wypluwa następujący komunikat:
Sorry, the requested page does not exist.
to ciężko coś powiedzieć na temat charakteru Twoich bazgrołków. Natomiast generalnie Epson daje radę. Ten, o którym piszesz ma całkiem niezłą rozdzielczość, gęstość optyczna może nie jest rekordowa, ale wydaje mi się, że do Twoich zastosowań powinien być OK.
szukam dobrego skanera do skanowania swoich bazgrołów które malowałem farbami
Jeśli dobry, to Epson V500 (za chwilę droższy wchodzi na rynek V550), albo bardzo dobry v750.
manolo [Usunięty]
Wysłany: Sob 12 Paź, 2013
do tego jakikolwiek nowy skaner, nie potrzebujesz rozdzielczości większej niż 600 dpi a większość ma nawet 1200
to w skanerach a4, które są dość tanie, bo można kupić skaner a4 HP za 300 pln który do akwarelek spokojnie wystarczy, ale jeśli format jest duzy dużo lepiej kupić skaner a3
np. Mustek ScanExpress A3 USB 600 Pro, Mustek to bardzo dobra firma, skanery bardzo solidne, całkiem niedawno dostałem skany ze skanera tej firmy który pracuje w studio graficznym 10 lat.. ale skanery A3 są dość drogie, ten ScanExpress kosztuje prawie 900 pln.
Nie mogę jednak nie wpomnieć że do reprodukcji obrazów itp. lepiej uzyć aparatu fotograficznego, głównie ze względu na efekt jak go można nazwać "canwasowania" przy świeceniu lampy skanerowej na fakturze papieru czy farby, powstają artefakty przez które zupełnie inaczej odbieramy obraz wiszący na ścianie i ten zeskanowany, szczególnie niewskazane jest skanowanie obrazów malowanych impasto.
Dlatego aparat + specjalny statyw + jedna lampa dając mocne ale miękkie światło czyli przez dyfuzor, skierowana z góry na obraz (tak jak w galerii czy muzeum) i w jego środek, jak najbliżej osi obraz - oglądający, ale tak żeby nie wchodziła w kadr , lampa oddalona kilkadziesiąt centymetrów, najlepiej kąt 45 lub większy, można uzyć zwykłego statywu a obraz można fotografować po prostu wiszący na ścianie, ale są specjalne statywy, np. taki http://dicam.pl/foba-stud...produkcji-repro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 11