Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 06 Mar, 2013 trzy dobre obiektywy do Canona 5d mark III
Cześć
Niedawno prosiłem was o opinię na temat zaproponowanych przeze mnie obiektywów do D800, ten temat mam już ogarnięty. Ze względu na to, że cały czas się waham nad 5Dm3 proszę was o zaproponowanie trzech porządnych obiektywów do tego modelu - szeroki kąt, standard i tele łącznie do 20 000zł. Powinny być jasne, żeby nadawały się do nagrywania filmów w nocy, nie powinny winietować i najlepiej ze zmienną ogniskową. Mam zbyt mało czasu żeby przeanalizować każdy model, każdej z firm i muszę zdać się na opinię mądrzejszych od siebie. Na koniec porównam dwa zestawy i podejmę decyzję, czy iść w Nikona czy Canona Proszę o sprawną pomoc, pozdrawiam, Krzysiek.
Jak dla mnie to wybór jest prosty i oczywisty. Podobny bym zresztą zrobił w Nikonie.
16-35/2.8 L II, 24-70/2.8 L II, 70-200/2.8 IS L II.
To nie jest teoretyzowanie. Pracowałem, miałem lub mam te szkła w tej i poprzedniej generacji. Jak na któreś zabraknie kasy to kup poprzednika. Najlepszym poprzednikiem będzie 70-200. Pozostałe polecam kupić w najnowszej wersji.
To jest FF. Każde szkło winietuje. 24-70 to świetne reporterskie szkło i winieta jest akceptowalna. Dawałem chyba ostatnio przykładowe foty z tego szkła tutaj. Poszukaj w wątku o 24-70. Ja teraz niestety z telefonu piszę więc...
poza tym ważne są dla mnie filmy (jeśli nie najważniejsze) i pytanie czy na tych szkłach dam radę nakręcić coś w nocy z małym szumem. Jeśli nie, to proszę o poradę który z tych obiektywów wymienić na inny.
Pytanie: czy zestawem bez osprzętu do filmowania będziesz w stanie cokolwik sensownego nakręcić?
k18t napisał/a:
rodzaje filmów jakie będę kręcił
- reklamy i wszelkiego rodzaju promo
- relacje z imprez mtotoryzacyjnych i rajdów
- może się trafi jakiś amatorski teledysk
- krótkometrażowe fabuły
Kolego dcs, dzięki za dobrą radę, ale to jest temat o obiektywach, więc skupmy się na tym. Na wszystko przyjdzie czas.
dcs [Usunięty]
Wysłany: Sro 06 Mar, 2013
Pisałeś o budżecie i co chcsz robć.
To /aparat i obiektywy/ zestaw do fotografowania.
Ciężko ci będzie z nim ugryźć filmowanie o jakim piszesz, a co według ciebie jest najważniejsze.
Zacznij się rozglądać za osprztem do flmowania: jakie kadry chciałbyś robić i co ci do nich będzie potrzebne. -Na to też parę tyśków musisz przeznaczyć, jeśli materiał ma być dobrze/ciekawie zrobiony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11